MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 811 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 810 | 811 | 812 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 811 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: +1

2020-11-15 12:43:06 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Obrazek

Nie wiem kto to zje, ja ciagle zapominam, ze jest nas dwoje tylko na obiad...:-] dawno nie było pieczonego kurczaka u nas, trochę rodrasowalam tradycyjnego dodatkiem oliwek i cytryny. Ja najbardziej to warzywka z tego lubie, chociaż ostatnio sie z kura przeprosiłam. Jutro moze zrobię do mięsa sos koperkowy, powinien z cytrynowy akcentem sie zgodzić.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2020-11-15 12:50:46 (5 lat temu)

stanislawski

Posty: 7978

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Lamb chopsy, honey glazed... pieczecie czy smażycie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Adacymru

Post #3 Ocena: +1

2020-11-15 13:03:19 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Nie zdarza mi się często to mieso robic, ale jak pocięte juz to smażę.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2020-11-15 15:57:07 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Musze sobie przyznać, że obiad okazal sie bardzo smakowity, oczywiście będzie drugie podejście jutro, bo za dużo zrobilam. Warzywa byly wspaniale, mój mąż lubi takie chrupkie, to dla niego papryk troche pod koniec jeszcze dorzuciłam. Z dwóch cytryn podzionych na ósemki, zostały tylko skórki, żadnego śladu miaszu, ale smak warzyw i mięsa za to bardzo uzdatniony cytyna i odrobina rozmarynu i czosnku
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2020-11-15 17:46:42 (5 lat temu)

stanislawski

Posty: 7978

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Cytat:

2020-11-15 13:03:19, Adacymru napisał(a):
Nie zdarza mi się często to mieso robic, ale jak pocięte juz to smażę.


Wykorzystałem obie metody - podsmażyłem, a później do pieca :-]
Da się zjeść.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ZlotaPerla1

Post #6 Ocena: 0

2020-11-17 13:32:50 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Miałam dziś dylemat :-] w jakim sosie zrobić pulpety? przeważnie w koperkowym robię, ale to już nuda ... no i padło na sos musztardowy i to wyszło bomba - nigdy nie robiłam, dodałam trochę koperku na zapach. Musztardę rosyjską ostrą.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2020-11-17 13:44:49 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Podaj przepis w wolnej chwili *THUMBS UP*
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZosiaS

Post #8 Ocena: 0

2020-11-17 13:55:35 (5 lat temu)

ZosiaS

Posty: n/a

Konto usunięte

Perła, uwielbiam sos musztardowy, szczególnie z jajkami na twardo, ciekawe czy ktoś jeszcze tak ma?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2020-11-17 14:01:15 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2020-11-17 13:55:35, ZosiaS napisał(a):
Perła, uwielbiam sos musztardowy, szczególnie z jajkami na twardo, ciekawe czy ktoś jeszcze tak ma?



Dawno nie jadłam. Smaki dzieciństwa :-)

Ja jutro robie pulpety, ale w sosie marchewkowym. Wpadł mi gdzieś w oko fajny przepis i będę jutro działać.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZosiaS

Post #10 Ocena: 0

2020-11-17 14:06:45 (5 lat temu)

ZosiaS

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2020-11-17 14:01:15, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2020-11-17 13:55:35, ZosiaS napisał(a):
Perła, uwielbiam sos musztardowy, szczególnie z jajkami na twardo, ciekawe czy ktoś jeszcze tak ma?



Dawno nie jadłam. Smaki dzieciństwa :-)

Ja jutro robie pulpety, ale w sosie marchewkowym. Wpadł mi gdzieś w oko fajny przepis i będę jutro działać.

Właśnie, właśnie, smaki dzieciństwa. 😊
Sos marchewkowy brzmi interesująco, mam jeszcze własne marchewki, nie pogardzę przepisem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 811 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 810 | 811 | 812 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,