Str 808 z 912 |
|
---|---|
Misia13 | Post #1 Ocena: 0 2020-10-12 02:11:00 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Moze nie na obiad, ale midnight snack. Smaze pierogi, bo zglodnialam.....😋
|
Turefu | Post #2 Ocena: 0 2020-10-12 06:55:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Byly jagniece hamburgery. Dzis beda skrzydelka z frytkami I salatka, moze mizeria.
|
ZlotaPerla1 | Post #3 Ocena: 0 2020-10-12 08:38:09 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Misia, zamrażarkę sprzątasz? ja mam lody w zamrażarce i koperek, bo szybko więdnie a ten rumuński sprzedają w snopkach 😳😂
Mam też jakieś mięsa, kości na zupę - to też nie poleży, ale nie jadam z zamrażalki w sensie odmrażania - to nie jest dobre raczej. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2020-10-12 09:25:55 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Zdziwiłabyś się jak wiele "swiezych" ze sklepu produktów bo wczesniej zamrożonych...a koperek nie jest niedobry z zamrażarki? Ja koperek zawijam w papierowy recznik, wstawial dk wysokiej szklanki wlewam 2cm wody i e lodówce trzyma się pięknie dlugo.
Ada
|
ruuuda | Post #5 Ocena: 0 2020-10-14 19:42:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Cora ma w szkole nauke gotowania a ze na dzisiaj mamy koronke to ma gotowac w domu . Dostala przepis ma zrobic filmik lub pstryknac foteczki
![]() ![]() Bylo pycha i tez latwe do zrobienia ! Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2020-10-14 19:52:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Dziel sie przepisem, poprosze.
U nas przypalone ziemniaki (kot kazal sie Polowkowi glaskac), mizeria i fasolka po bretonsku (by bylo cos na szybko w zamian ziemniorow). |
Garandiela | Post #7 Ocena: 0 2020-10-16 22:00:15 (5 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2020 Skąd: Glasgow |
Dzisiaj na obiad byla zapiekanka z kalafiora, z pieczarkami, polana sosem beszamelowym ze szpinakiem i posypana serem zoltym. Wszystko dobrze przyprawione, z duza iloscia czosnku, zeby kalafior nie przynudzil.Pyszne i wegetarianskie.
|
dominikana36 | Post #8 Ocena: 0 2020-10-21 13:44:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
zrobilam kotlety z kaszy bulgur, mialy byc na 2 dni ale wyszly pyszne i wszystkie zjadlam
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2020-10-21 13:47:25 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Podasz jakiś przepis na te kotlety?
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
dominikana36 | Post #10 Ocena: 0 2020-10-21 14:01:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Jasne:
ugotowana szklanka kaszy bulgur, male jajko, lyzka maki ziemniaczanej lub bulki tartej, pol cebuli, zabek czosnku, mala papryczka chilli, suszone pomidory, czarne oliwki. Cebule, czosnek i papryczke chilli posiekac i zeszklic na oleju (ja uzywam troszke z suszonych pomidorow). Suszone pomidory i oliwki posiekac. Wszystkie skladniki wymieszac razem i doprawic wg smaku. Uformowac nieduze talarki, wlozyc do lodowki na ok godz zeby sie wszystko "skleilo" razem. Potem wysmazyc na patelni teflonowej na zloto na oleju ( ale nie w glebokim tluszczu). Ja je jem z najprostsza w swiecie salatka z rukoli i pomidorkow koktajlowych doprawiona domowym vinegret. Pycha Nadaja sie tez do sosu szpinakowego (bez oliwek i suszonych pomidorow), pomidorowego (wszystkie skladniki)albo jesli zamiast oliwek dodamy suszone grzybki (wysmazone) to do grzybowego. |