Tak mi narobiliscie apetytu na sos grzybowy, że też zrobię. Jeszcze będzie schab, więc sos będzie w dziesiątkę.
Str 756 z 911 |
|
---|---|
gosian | Post #1 Ocena: 0 2019-10-19 19:14:19 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Pozostawić w marynacie na jeden dzień? Wystarczy?
Tak mi narobiliscie apetytu na sos grzybowy, że też zrobię. Jeszcze będzie schab, więc sos będzie w dziesiątkę. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2019-10-19 20:03:06 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Kurczak w papryce, kminie, i sojowo kokosowym sosie, a do tego ryż usmażony, brokułami, kukurdzą, jajem i kolendrą posypany. Pycha, mam nadzieję, że bratu będzie smakować, bo on raczej nie z tych odważnych, ale edukuję go
Ada
|
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2019-10-20 19:45:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Taki miałam dziś obiad. Zakupy nie zrobione, galerie handlowe zamknięte, kolejki do restauracji. Uber Eats na szczęście działa bez zarzutu, a ja chciałam polski obiad. No i był. Czemu w UK nie ma uber eats?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2019-10-20 19:50:47 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Gosian, jak ta Twoja wołowina? Udało się?
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2019-10-20 20:09:00 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
SweetLiar w Londynie jest i uber eats, deliveroo I kilka innych aplikacji dowożących jedzenie , dowożą nawet z Mc Donalda , a na ulicach z restauracjami w mieście stoi po kilkanaście skuterów i rowerów czekających na zamówienie .
Opinia moderatora: Część postu edytowane z off topu. Poleciało też do kosza klika innych off topów. Konefka |
|
|
gosian | Post #6 Ocena: 0 2019-10-20 20:14:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ewa dopiero będę robiła na środę ta wołowine. We wtorek zrobię ja w marynacie, a w środę rano do slow cooker. Mam nadzieję że do 5 wystarczy czasu żeby była miękka. Dam znać, bo nigdy tak nie robiłam.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2019-10-20 20:17:47 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-10-20 20:14:33, gosian napisał(a): Ewa dopiero będę robiła na środę ta wołowine. We wtorek zrobię ja w marynacie, a w środę rano do slow cooker. Mam nadzieję że do 5 wystarczy czasu żeby była miękka. Dam znać, bo nigdy tak nie robiłam. Czekam w takim układzie grzecznie na relację Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2019-10-20 20:44:04 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Potrzebuję dobry przepis na zupę z dyni. Nigdy nie robiłam, bo u mnie w domu z dyni się robiło kompot słodko kwaśny, z goździkami. Kilka lat temu jadłam zupę z krewetkami. Pychotka. Ma ktoś prosty a przede wszystkim sprawdzony przepis? Bo w necie są ale wiecie nie będę eksperymentować , bo w sobotę mam kolejnych gości.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: +1 2019-10-20 20:58:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
W ramach przepisu na zupe dyniowa, sprawdzona prostota od lat. Pokrojona w kostke i zeszklona cebulka na patelni. Potem do garnka z mala iloscia wody pokrojona dynia, starty imbir (niewiele, z lyzeczke, ewentualnie szczypta sproszkowanego), zeszklona cebula, sol, pieprz, kminek. Ugotowane do miekkosci, zblendowane, podawane od razu po przyrzadzeniu/odgrzane, z kleksem jogurtu naturalnego.
W ramach obiadokolacji zapiekany losos z ajvarem i kasza gryczana (miala byc bulgur, ale znikla), w pomidorach. |
andyopole | Post #10 Ocena: 0 2019-10-20 21:39:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2019-10-20 20:14:33, gosian napisał(a): Ewa dopiero będę robiła na środę ta wołowine. We wtorek zrobię ja w marynacie, a w środę rano do slow cooker. Mam nadzieję że do 5 wystarczy czasu żeby była miękka. Dam znać, bo nigdy tak nie robiłam. Tylko nie sol mam małe doświadczenie z wołowiną. Ale jej ponoć się nie soli przed pieczeniem. |