Str 729 z 910 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2019-06-14 19:27:14 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Znalazlam kapuste savoy w lodowce, to ja z cebula i marchewka podsmazylam i poddusilam na odrobinie rosolu. Wystudzona dodalam do mielonego z indyka i kotlety mielone z kapusta gotowe. Nowe ziemniaki z koperkiem i buraczki, i cale szczescie ze spray na gardlo zadzialal, to moglam zjesc.
Ada
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2019-06-17 17:30:13 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Jakiś czas temy popełniłam eksperyment na sos cytrynowy do mięs i poszedł do kosza, bo tego się jeść nie dało. Zmieniłam na pomarańcze. Dodałam jedna cytrynę plus dodatki i powiem Wam, że wyszła zacna rzecz. Lekko słodkawy i jednocześnie kwaskowy. Fajny do ryby, do mięsa czy warzyw z piekarnika. Kombinacji jak go wykorzystac jest sporo.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
cyganka35 | Post #3 Ocena: 0 2019-06-18 10:18:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2019 Skąd: Kraina Marzeń |
Dzisiaj tylko, a może aż ziemniaczki,marchewka z groszkiem na gęsto i jajo sadzone, kefir do popicia...
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2019-06-20 14:03:43 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Kluski parowe/pampuchy z jagodami, sosem jagodowym, kwaśną śmietaną, truskawkami i borówkami
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2019-06-20 15:22:21 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Gotuje sie barszcz czerwony- dawno nie jadlam, i do tego z uszkami domowej roboty (nie w moim domu, ale siostra lubi takie dlubanie przy pierogach i uszkach), a na drugie- chilli con carne i ryz, dzisiaj ryz smazony z jajkiem, domowej roboty rowniez (mojej oczywiscie).
Ada
|
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2019-06-20 16:03:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2019-06-20 15:22:21, Adacymru napisał(a): Gotuje sie barszcz czerwony- dawno nie jadlam, i do tego z uszkami domowej roboty (nie w moim domu, ale siostra lubi takie dlubanie przy pierogach i uszkach), a na drugie- chilli con carne i ryz, dzisiaj ryz smazony z jajkiem, domowej roboty rowniez (mojej oczywiscie). Narobilas mi smaka. Barszcz mam, w sloiku (wlasny), pierogi z miesem mam tez, kupne ale dobre. Obiad na dzis z glowy. |
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2019-06-20 16:08:54 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Smacznego!!!
Ja dwie miski zjadlam, a ze moj maz nie lubi uszek, ani zadnych w sumie pierogo-podobnych, chyba ze ruskie podsmazone, i nie za bardzo przepada za burakami w talerzu, to jego porcje bez uszek zmiksowalam. O dziwo, smak jego zmiksowanego barszczu jest inny od tego "w kawalkach", jego jest jakby delikatniejszy duzo, i zjadl caly talerz, chociaz wygladal po tym jakby mial usta malowane
Ada
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2019-06-20 17:08:14 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Miałam farsz zrobiony z mięsa po rosole i tak nie bardzo wiedziałam czy wykorzystac do pierogów czy krokietów. Będą jednak krokiety jutro. Właśnie się robi. Jutro nie będę miała czasu stać przy garach, to robią się dzisiaj.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2019-06-22 20:30:35 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dotarł kamień do pieczenia pizzy. Trzeba było zrobić próbę.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
andyopole | Post #10 Ocena: 0 2019-06-22 20:35:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
No i co? Lepsza pizza?
|