Str 720 z 911 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2019-04-06 10:14:38 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
A kogo trzeba poddusić, którą fankę?
Nie do wszystkiego używam slow cockera. Jutro będę piekł kurzęce mięsko metoda absolutnie tradycyjną. A do tej pory dyzurowalem bo dość późno nastawilem szynkowary i musialem dokończyć proces. U mnie już 2.14 am. |
ZosiaS | Post #2 Ocena: 0 2019-04-06 10:19:35 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie zarywaj nocek, w naszym wieku już nie wypada. 🤭🤣
Dziś na obiad bogracz. Zdecydowałam. |
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2019-04-06 10:30:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Wypiłem kawę o 7 wieczorem i po spaniu. Chyba poszukam Melatoniny w kredensie...
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2019-04-12 12:59:31 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Czekoladowe pierogi z pomarańczami i nadzieniem serowym Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2019-05-01 14:27:39 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
I co dzisiaj zrobic na obiad??? Trzeba spozytkowac mielone mieso w sosie pomidorowym. Byly juz kulki mocy w ubieglym tygodniu, byl makaron z sosem, teraz wpadl mi pomysl pierogow jakie robil kiedys znajomy Portugalczyk, i do tego mam jeszcze w zamrazalce ciasto francuskie gotowe. Empanadillas brzmi dobrze, mowia mi w domu. To do pracy. Tutaj jeszcze jest przepis na wegetarianska wersje, i akurat mam w lodowce ser i groszek tez sie znajdzie.
Ada
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2019-05-01 14:44:13 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja w weekend będę robic rybę z tym roasted lemon sauce co mi przepis na niego kiedyś podrzuciłas. Do tego będzie kuskus lub kasza jaglana z jakimiś dodatkami.
Dziś zupa warzywna bo do piątku jestem sama w domu i tylko dla siebie gotuję. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2019-05-03 20:27:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ada pieknie zaprezentowala czosnek niedzwiedzi, masa tego rosnie i kwitnie.
Udalo sie nazbierac, pokroic i naczochrac kurczaka z dodatkiem oliwy. Wyszedl pachnacy, chrupiacy, pyszny. Do tego mizeria, bataty/kasza jaglana. |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2019-05-03 21:20:55 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja dwie lodygi z liscmi wlozylam do litrowej butelki z oliwa i dzisiaj otworzylam po tygodniu moczenia- oliwa pieknie pachnie juz. Mlodsze pokolenie dzisiaj mnie uswiadomilo gdzie lokalnie rosnie czosnek, bo ponoc zapach sie roznosi wiec pewnie nie konwalia. Pojde nazbierac, bo on bardzo zdrowy. Postaram sie ususzyc, zeby zobaczyc czy tylko ten sklepowy taki dziwny zapach ma, a niby organiczny suszony.
U nas dzisiaj byla pizza domowej roboty, bo ktos ten sos mielonego z pomidorami musial zjesc, dzisiaj bylo trzecie wydanie, na pizzy, posypanej pocietym niedzwiedzim czosnkiem i bazylia, a do tego salatka z pomidorkow koktailowych, z feta i oliwkami polana oliwa z moczonego czosnku niedziwedziego i octem jablkowym. Na deser - racuchy z bananami i jablkami- banany juz sie domagaly uwagi, i jak nic do ciasta sie przydaly. Pycha racuchy wyszly, nie pamietam kiedy jadlam ostatnio. W piekarniku piecze sie pszenny chleb z nasionami slonecznika, a drugi (zytnio-pszenny) odpoczywa w lodowce do jutra. Porzadki wiosenne w kuchni byly dzisiaj owocne, szafki wysprzatane, zaskorniaki ze sprzedanych sprzetow zgromadzone, obiad, deser i chleby przygotowane - moge usiasc...
Ada
|
fugazi | Post #9 Ocena: 0 2019-05-03 21:50:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Oooo, mmmm, jakbym Żonki wyroby widział . Z bananami nie próbowałem. Nasze tradycyjnie na kwaśnych jabłkach i mało słodkie.
Jak już są raz na pół roku, to potrafię ze 20 na raz wciągnąć. Piękny widok [ Ostatnio edytowany przez: fugazi 03-05-2019 22:44 ] |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2019-05-03 22:03:57 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dziękuję, ja też wcześniej z bananami nie jadłam, ale polecam bo bardzo dobre. Ja to oczami zjadłabym dużo, ale gardło więcej niż dwa nie przepuści
Ada
|