MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 719 z 911 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 718 | 719 | 720 ... 909 | 910 | 911 ] - Skocz do strony

Str 719 z 911

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZosiaS

Post #1 Ocena: 0

2019-04-05 11:11:49 (5 lat temu)

ZosiaS

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2019-04-05 10:58:36, SweetLiar napisał(a):
Marynata jest najzwyklejsza sól, pieprz, ostra papryka, zioła, czosnek, oliwa. No i pieczarki mi do tego za bardzo nie pasują. Z tym rękawem to jest całkiem dobry pomysł, jakby go tak odrócić ze dwa razy podczas pieczenia, żeby nie polewać?


[ Ostatnio edytowany przez: <i>SweetLiar</i> 05-04-2019 10:59 ]




Jeśli pieczesz w rękawie, to nie musisz podlewać.
Tylko do samego rękawa odrobina wody z sokiem z cytryny/octem jabłkowym lub wywar, białe wino.
Odcinasz róg rękawa, żeby nie wystrzelił, a para w nim cyrkuluje i nawilża mięso.

Jedna z moich ulubionych wariacji, to schab w szałwii i mięcie, jeśli użyjesz rękawa to nuta ziół powinna pozostać, mimo że nie msrynowało się razem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2019-04-05 13:21:37 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Ja akurat nie przepadam za miętą, ale użyłam wody z cytryną i piecze się w woreczku do pieczenia winiary. Nigdy dotąd mi nie wystrzelił


Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2019-04-05 13:51:19 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12797

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-04-05 10:58:36, SweetLiar napisał(a):
Marynata jest najzwyklejsza sól, pieprz, ostra papryka, zioła, czosnek, oliwa. No i pieczarki mi do tego za bardzo nie pasują. Z tym rękawem to jest całkiem dobry pomysł, jakby go tak odrócić ze dwa razy podczas pieczenia, żeby nie polewać?


[ Ostatnio edytowany przez: <i>SweetLiar</i> 05-04-2019 10:59 ]




Co Ty się tak tego polewania boisz? Jeśli dodasz masła do sosu to dzięki niemu mięso zyska ładny kolor.
Otwarcie piekarnika nic nie zaszkodzi, schab to nie biszkopt.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

ZosiaS

Post #4 Ocena: 0

2019-04-05 13:56:24 (5 lat temu)

ZosiaS

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2019-04-05 13:21:37, SweetLiar napisał(a):
Nigdy dotąd mi nie wystrzelił

Może nowoczesne worki mają już jakąś perforację. Bardzo długo nie korzystałam z rękawa, kilka lat temu były takie z metra, do tego zaciski. Cięło się ile potrzeba i już. 😊
Teraz wolę szklaną brytfannę.
Bardzo lubię szkło, nie rdzewieje, nie zarysowuje się, nadaje się do zmywarki, niczego nie wydziela i jest eko. 😊

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2019-04-05 14:01:16 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Muszę sobie taką brytfannę kupić bo starą musiałam wyrzucić ze starości i bieda bez niej
A piekarnika nie lubię otwierać więcej niż raz podczas pieczenia bo mi się obniża temperatura i ja się wtedy stresuje


Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2019-04-05 20:17:15 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12797

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-04-05 14:01:16, SweetLiar napisał(a):
Muszę sobie taką brytfannę kupić bo starą musiałam wyrzucić ze starości i bieda bez niej
A piekarnika nie lubię otwierać więcej niż raz podczas pieczenia bo mi się obniża temperatura i ja się wtedy stresuje





Jak to baba. Otwierasz piekarnik wiec spada w nim chwilowo temperatura powietrza. Ma to znaczenie dla ciasta np. biszkoptowego. Dla schabu zadnego!*YAHOO*


edit: zamiast brytfanny kup sobie "slow cocker". Znakomita rzecz i nie taka droga, mieso wychodzi mieciutkie, nie ma mmozliwosci przypalenia, nie trzeba zadnych plastikowych workow. Te bardziej "smart" maja zegar za ktorego pomoca mozna ustawic czas pieczenia.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 05-04-2019 20:23 ]

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2019-04-05 20:33:57 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Prawdopodobnie masz rację, co nie zmienia faktu, że i tak się stresuję :-)
Slow cockerem nie będę się teraz zagracać tym bardziej, że nie robię tego mięsa co tydzień
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2019-04-05 21:22:19 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12797

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-04-05 20:33:57, SweetLiar napisał(a):
Prawdopodobnie masz rację, co nie zmienia faktu, że i tak się stresuję :-)
Slow cockerem nie będę się teraz zagracać tym bardziej, że nie robię tego mięsa co tydzień


Urzadzenie o ktorym mowa nie zajmuje wiele wiecej miejsca niz brytfanna a I cenowo wcale tak wielka roznica nie jest. Chyba ze chcesz kupic cheap britfanne.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2019-04-05 22:06:49 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2019-04-05 21:22:19, andyopole napisał(a):
Urzadzenie o ktorym mowa nie zajmuje wiele wiecej miejsca niz brytfanna a I cenowo wcale tak wielka roznica nie jest. Chyba ze chcesz kupic cheap britfanne.

Jam już Dovie jakiś kupię to jakiś lepszy jakościowo, żeby za rok czy dwa nie musieć kupować następnego, a zagracać się terai Nike zamierzam bo niebawem się stad wynoszę *THUMBS UP*
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZosiaS

Post #10 Ocena: 0

2019-04-06 09:56:05 (5 lat temu)

ZosiaS

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2019-04-05 20:17:15, andyopole napisał(a):
... zamiast brytfanny kup sobie "slow cocker". Znakomita rzecz i nie taka droga, mieso wychodzi mieciutkie, nie ma mmozliwosci przypalenia

Slow cooker owszem, przydatny, ale Andyopole zaraz stracisz jedna ze swoich fanek 😜
Gdzie pieczenie, a gdzie duszenie?!
No luuudzie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 719 z 911 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 718 | 719 | 720 ... 909 | 910 | 911 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,