MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 718 z 911 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 717 | 718 | 719 ... 909 | 910 | 911 ] - Skocz do strony

Str 718 z 911

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2019-04-04 23:04:17 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Zamarynowałam sobie schab. Ktoś ma pomyśł co z ty dalej zrobić? Poprzedziurawiałam mięso patyczkami, żeby marynata wszędzie doszła, ale nie mam siatki do pieczenia mięs. Gotować to? W czym? I jak?
Edit
Mięso jest w kawałku tylko właśnie takim jak widać :-) mogę to ewentualnie spiąć patyczkami do szaszłyków... tylko co dalej? Taka fajna sztuka mięsa :-(

Obrazek
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Twinkle

Post #2 Ocena: 0

2019-04-04 23:10:02 (5 lat temu)

Twinkle

Posty: 1021

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

Skąd: Somerset

Ja kiedys lekko obsmazylam dookola i pieklam potem w piekarniku pod przykryxiem i polewalam co jakis czas i byl soczysty przepyszny
lake...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2019-04-04 23:20:58 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Dziękuję Ci Twinkle, może tak zrobię, ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, do jutra jest sporo czasu :-)
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Twinkle

Post #4 Ocena: 0

2019-04-04 23:23:39 (5 lat temu)

Twinkle

Posty: 1021

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

Skąd: Somerset

Sama chetnie skorzystam jak ktos da inny pomysl,bo mam zamiar jutro kupic polski schab i zrobic w niedziele dla moich zarlokow.Ja robilam z przepisu z you tube ale raz nie polewalam i wyszedl suchy nikt nie chcial jesc bo mozna bylo sie zakrztusic wiec tersz zawsze polewam i przykrywam nawet folia.
lake...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2019-04-04 23:27:20 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Ja nie mam naczynia przykrywanego, mogę ewentualnie kupić, ale za każdym otwieraniem piekarnik się wychładza... folia chyba jest lepsza. A co myślisz o gotowaniu np w mleku? Mam też szynkowar, ale to jest takie czasochłonne...

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 04-04-2019 23:30 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2019-04-05 01:24:23 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-04-04 23:27:20, SweetLiar napisał(a):
Ja nie mam naczynia przykrywanego, mogę ewentualnie kupić, ale za każdym otwieraniem piekarnik się wychładza... folia chyba jest lepsza. A co myślisz o gotowaniu np w mleku? Mam też szynkowar, ale to jest takie czasochłonne...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>SweetLiar</i> 04-04-2019 23:30 ]




Szynkowar wcale nie jest czasochłonny. Właśnie kupiłem mięsko i zaplanowałem to zrobić właśnie w szybkowarze. Weekend ma byc deszczowy wiec akurat dobry czas na kuchenne roboty. Sam schab jednak trochę za chudy, trza by coś tlustszego dokupić, karkówka, łopatka. Zmielić na grubym oczku i wypełnić pomiędzy kawałkami schabu.
Możesz też wzdluz schabu przekłuć długim nożem szczelinę, wypełnić ją wędzonymi śliwkami i upiec.
Yumi!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Twinkle

Post #7 Ocena: 0

2019-04-05 07:48:30 (5 lat temu)

Twinkle

Posty: 1021

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

Skąd: Somerset

Wow brzmi niezle tem schabik.
Ja nigdy nie gotowalam w mleku jedynie moja mama chyba moczyla dziczyzne w mleku aby nadac jej smak i aromat.Kuchnia nie jest moja najmocniejsza strona jednak ten schab mi pare razy wyszedl.
Ja mam naczynie zaroodporne ale bez przykrywki wiec przylrywam folia
A jakby go upiec w takim.rekawie foliowym?
Ja niedawno calwgo kuraka wlozylam do takiej zamykanej torby z przyprawami i potem ponakluwalam te worek i tez wyszlo super.
lake...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZosiaS

Post #8 Ocena: 0

2019-04-05 09:14:56 (5 lat temu)

ZosiaS

Posty: n/a

Konto usunięte

Ten schab na zdjęciu wygląda na dwa kawałki.
Pieczony w cieście (2 porcje), coś na wzór beef Wellington. Serwowany z pieczonymi ziemniakami i pieczarkami (button) w sosie śmietanowym.
Schab można obłożyć bokonem.
Nie wiem z czego ta marynata.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #9 Ocena: 0

2019-04-05 09:46:44 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Też pomyślałam o jakimś połączeniu z pieczarkami, bo pieczarki są mokre i ogólnie lubią się ze schabem, np. Strogonoff.

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2019-04-05 10:58:36 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Marynata jest najzwyklejsza sól, pieprz, ostra papryka, zioła, czosnek, oliwa. No i pieczarki mi do tego za bardzo nie pasują. Z tym rękawem to jest całkiem dobry pomysł, jakby go tak odrócić ze dwa razy podczas pieczenia, żeby nie polewać?


[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 05-04-2019 10:59 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 718 z 911 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 717 | 718 | 719 ... 909 | 910 | 911 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,