Edit
Mięso jest w kawałku tylko właśnie takim jak widać mogę to ewentualnie spiąć patyczkami do szaszłyków... tylko co dalej? Taka fajna sztuka mięsa
Str 718 z 911 |
|
---|---|
SweetLiar | Post #1 Ocena: 0 2019-04-04 23:04:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Zamarynowałam sobie schab. Ktoś ma pomyśł co z ty dalej zrobić? Poprzedziurawiałam mięso patyczkami, żeby marynata wszędzie doszła, ale nie mam siatki do pieczenia mięs. Gotować to? W czym? I jak?
Edit Mięso jest w kawałku tylko właśnie takim jak widać mogę to ewentualnie spiąć patyczkami do szaszłyków... tylko co dalej? Taka fajna sztuka mięsa Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Twinkle | Post #2 Ocena: 0 2019-04-04 23:10:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Ja kiedys lekko obsmazylam dookola i pieklam potem w piekarniku pod przykryxiem i polewalam co jakis czas i byl soczysty przepyszny
lake...
|
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2019-04-04 23:20:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Dziękuję Ci Twinkle, może tak zrobię, ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, do jutra jest sporo czasu
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Twinkle | Post #4 Ocena: 0 2019-04-04 23:23:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Sama chetnie skorzystam jak ktos da inny pomysl,bo mam zamiar jutro kupic polski schab i zrobic w niedziele dla moich zarlokow.Ja robilam z przepisu z you tube ale raz nie polewalam i wyszedl suchy nikt nie chcial jesc bo mozna bylo sie zakrztusic wiec tersz zawsze polewam i przykrywam nawet folia.
lake...
|
SweetLiar | Post #5 Ocena: 0 2019-04-04 23:27:20 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ja nie mam naczynia przykrywanego, mogę ewentualnie kupić, ale za każdym otwieraniem piekarnik się wychładza... folia chyba jest lepsza. A co myślisz o gotowaniu np w mleku? Mam też szynkowar, ale to jest takie czasochłonne...
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 04-04-2019 23:30 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2019-04-05 01:24:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2019-04-04 23:27:20, SweetLiar napisał(a): Ja nie mam naczynia przykrywanego, mogę ewentualnie kupić, ale za każdym otwieraniem piekarnik się wychładza... folia chyba jest lepsza. A co myślisz o gotowaniu np w mleku? Mam też szynkowar, ale to jest takie czasochłonne... [ Ostatnio edytowany przez: <i>SweetLiar</i> 04-04-2019 23:30 ] Szynkowar wcale nie jest czasochłonny. Właśnie kupiłem mięsko i zaplanowałem to zrobić właśnie w szybkowarze. Weekend ma byc deszczowy wiec akurat dobry czas na kuchenne roboty. Sam schab jednak trochę za chudy, trza by coś tlustszego dokupić, karkówka, łopatka. Zmielić na grubym oczku i wypełnić pomiędzy kawałkami schabu. Możesz też wzdluz schabu przekłuć długim nożem szczelinę, wypełnić ją wędzonymi śliwkami i upiec. Yumi! |
Twinkle | Post #7 Ocena: 0 2019-04-05 07:48:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Wow brzmi niezle tem schabik.
Ja nigdy nie gotowalam w mleku jedynie moja mama chyba moczyla dziczyzne w mleku aby nadac jej smak i aromat.Kuchnia nie jest moja najmocniejsza strona jednak ten schab mi pare razy wyszedl. Ja mam naczynie zaroodporne ale bez przykrywki wiec przylrywam folia A jakby go upiec w takim.rekawie foliowym? Ja niedawno calwgo kuraka wlozylam do takiej zamykanej torby z przyprawami i potem ponakluwalam te worek i tez wyszlo super. lake...
|
ZosiaS | Post #8 Ocena: 0 2019-04-05 09:14:56 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ten schab na zdjęciu wygląda na dwa kawałki.
Pieczony w cieście (2 porcje), coś na wzór beef Wellington. Serwowany z pieczonymi ziemniakami i pieczarkami (button) w sosie śmietanowym. Schab można obłożyć bokonem. Nie wiem z czego ta marynata. |
ZlotaPerla1 | Post #9 Ocena: 0 2019-04-05 09:46:44 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Też pomyślałam o jakimś połączeniu z pieczarkami, bo pieczarki są mokre i ogólnie lubią się ze schabem, np. Strogonoff.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2019-04-05 10:58:36 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Marynata jest najzwyklejsza sól, pieprz, ostra papryka, zioła, czosnek, oliwa. No i pieczarki mi do tego za bardzo nie pasują. Z tym rękawem to jest całkiem dobry pomysł, jakby go tak odrócić ze dwa razy podczas pieczenia, żeby nie polewać?
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 05-04-2019 10:59 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|