Str 707 z 912 |
|
---|---|
ZlotaPerla | Post #1 Ocena: 0 2018-09-10 12:44:45 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Zupa grzybowa, z polskich mrożonych grzybów, ale pachnie!
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2018-09-11 10:04:10 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Nie pamiętam czy to było tutaj, ale kiedyś wywiązała się dyskusja na temat mrożonych warzyw. Oczywiście byli przeciwnicy jak i zwolennicy. Ja niektóre warzywa,jak np fasolke, wolę kupić mrożoną. Ale nie o warzywa mi chodzi a konkretnie o mrozony drób. Jest tańszy, a że szukam oszczędności to zastanawiam się nad mrożonkami. Jak to jest z tym mięsem? Warto kupić mrozony czy lepiej dołożyć kasy i mieć świeży?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2018-09-11 10:13:33 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Pewnie sa mrozone miesa i lepszej i ten nizszej jakosci. Ja mrozonych nie kupuje ale to ze wzgledu na dostepnosc "zywego" dobrej jakosci. Nie stronie jednak od mrozenia zakupionego miesa, efekty wiec sa takie, ze uzywam mrozonego, pomimo ze mrozonego nie kupuje. Jedno co jest w ten mojej kolejnosci wygodne to ze porcjuje mieso najpierw, nie musze calej porcji kurczaka np rozmrazac.
Ada
|
zosiasamosia | Post #4 Ocena: 0 2018-09-11 10:45:28 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-11 10:04:10, gosian napisał(a): ... mrozony drób. Jest tańszy, ... Jak to jest z tym mięsem? Warto kupić mrozony czy lepiej dołożyć kasy i mieć świeży? Dla mnie znaczenie ma skąd ten drób pochodzi, z jakiej farmy. Gdybym miała wybór: mrożony organic i świeży z klatki, karmiony antybiotykami, wybiorę mrożonego. Raczej oszczędzałabym jedząc wegetariańsko lub wegańsko, niż kupując ptaka niewiadomego pochodzenia z ekstra hormonami. |
gosian | Post #5 Ocena: 0 2018-09-11 11:17:37 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
No niby tak.... ale są przecież badania tego mięsa i nie może przekroczyć jakiś norm, niezależnie od tego czy jest mrozony czy świeży. Muszę się przyjrzeć etykiecie na opakowaniu, bo zawsze kupuje świeże mięso i mroze. A różnica cenowo jest dość duża.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
ZlotaPerla | Post #6 Ocena: 0 2018-09-11 12:11:41 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
A u nas Mroza wygryźli Kurdysi, w Mrozie wiecznie kolejki i piękne świeże mięso, a u nich padlina śmierdząca i tak był Mróz ... - przejęli sklep i fajki sprzedają + parę przypraw.
Gosian, mrożone mięso i kurczaki to konieczność rynku - nie jesteśmy w stanie przerobić całej produkcji jako świeży produkt. Ja kupowałam te mrożone, ale pamiętam, że nie w każdym sklepie były dobrej jakości, nie pamiętam już gdzie najlepsze - chyba w Sainsbury, ale nie dam sobie ręki uciąć ![]() Ale kurczak to i tak jest tani, w Iceland są polskie świeże kurczaki - pałki, udka całe, całe tuszki w bardzo dobrych cenach. |
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2018-09-11 13:42:47 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Pierś z kury z sałatką ziemniaczaną
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2018-09-17 12:38:02 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Zupa cukiniowo fasolowa z czosnkiem
![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2018-09-18 12:23:10 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Potrawka z papryki podana z rybą.
![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2018-09-25 13:47:09 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Tortilla z czerwonym kuskusem i pomarańczowo-miodowym kurczakiem
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|