MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 683 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 682 | 683 | 684 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 683 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radzik77

Post #1 Ocena: 0

2018-03-03 17:37:03 (7 lat temu)

radzik77

Posty: n/a

Konto usunięte

Jesli chodzi o flaki to polecam bezmięsną wersje. Wiadomo, ze nie bedzie smakowało tak samo, ale dla osob, ktore mięso jeść przestały, jest naprawdę świetną opcją.

Flaki z boczniaków

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 03-03-2018 17:37 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2018-03-03 18:37:21 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 13634

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Nie ma żadnego tajemniczego przepisu. Kupuje już czyste żołądki ale poprawiam czyszczenie po swojemu. Brzydkiego zapachu pozbyć się można tylko przez minimum trzykrotnie gotowanie w slonej wodzie. Ładnie, drobniutko pokroić w paseczki. Wcześniej ugotować rosół na wołowinie (klasyk) lub kurzecy czy wieprzowy. Musi być pachnący, doprawiony, z kawalkami miesa i na warzywach. Kto lubi gesciej to na koniec zasmazka lub sprawdzony przeze mnie blue cheese. I tyle.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

zosiasamosia

Post #3 Ocena: 0

2018-03-03 21:24:26 (7 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-03 18:37:21, andyopole napisał(a):
Nie ma żadnego tajemniczego przepisu. Kupuje już czyste żołądki ale poprawiam czyszczenie po swojemu. Brzydkiego zapachu pozbyć się można tylko przez minimum trzykrotnie gotowanie w slonej wodzie. Ładnie, drobniutko pokroić w paseczki. Wcześniej ugotować rosół na wołowinie (klasyk) lub kurzecy czy wieprzowy. Musi być pachnący, doprawiony, z kawalkami miesa i na warzywach. Kto lubi gesciej to na koniec zasmazka lub sprawdzony przeze mnie blue cheese. I tyle.


Dodaję jeszcze odrobinę przecieru pomidorowego i dużo majeranku.
Tylko flaki kupuję już przygotowane, trzeba je tylko raz przegotować i odcedzić.

Cytat:

2018-03-03 17:37:03, radzik77 napisał(a):
Jesli chodzi o flaki to polecam bezmięsną wersje. Wiadomo, ze nie bedzie smakowało tak samo, ale dla osob, ktore mięso jeść przestały, jest naprawdę świetną opcją.


Uwielbiam, robię flaki lub "schabowe" 😉

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2018-03-03 22:05:36 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 13634

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Majeranek oczywiście, przecier nie. U mnie nie ma takich podgotowanych flakow. Musze zaczynac od podstaw, czyli od surowego żołądka, na szczęście mam sklep gdzie zawsze jest.
Z czasów slusznie minionych pamiętam flaki z kurczaka i poledwice z dorsza więc bezmięsne tatar czy schabowe już mnie nie zdziwi.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Melanija

Post #5 Ocena: 0

2018-03-04 09:02:21 (7 lat temu)

Melanija

Posty: n/a

Konto usunięte

O flakach z boczniaków nie słyszałam, ale ugotuję, dzięki! Za to czasem robiłam i flaki i kotlety schabowe 😉 z takich sojowych suszonych placków w paczkach. Trzeba je namoczyć najlepiej w bulioniie.

A takie tradycyjne to gotuję od czasu do czasu, żołądki są już obgotowane u rzeźnika, ale jeszcze je sama obgotowuję. Magda Gessler by już takich flaków nie zjadła, bo nie „pachną „xxx” 😜
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

radzik77

Post #6 Ocena: 0

2018-03-05 21:19:06 (7 lat temu)

radzik77

Posty: n/a

Konto usunięte

Burak, burak niech żyje, zyje nam :-]

Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Melanija

Post #7 Ocena: 0

2018-03-05 22:54:21 (7 lat temu)

Melanija

Posty: n/a

Konto usunięte

Wiele osób ma alergię na sezam ;-)

A skoro wczoraj był kurczak pieczony, to dziś z resztek, zawartości lodówki i wołowinki forszmak się wytworzył.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2018-03-05 23:27:41 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 13634

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2018-03-05 22:54:21, Melanija napisał(a):
Wiele osób ma alergię na sezam ;-)

A skoro wczoraj był kurczak pieczony, to dziś z resztek, zawartości lodówki i wołowinki forszmak się wytworzył.


What is a "forszmak"? *DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

darraj

Post #9 Ocena: 0

2018-03-06 00:19:23 (7 lat temu)

darraj

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-05 23:27:41, andyopole napisał(a):
Cytat:

2018-03-05 22:54:21, Melanija napisał(a):
Wiele osób ma alergię na sezam ;-)

A skoro wczoraj był kurczak pieczony, to dziś z resztek, zawartości lodówki i wołowinki forszmak się wytworzył.


What is a "forszmak"? *DONT_KNOW*


forszmak potrawa z moich stron,doskonala jako goraca zagrycha,na drugi dzien rownie dobra:-]
"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2018-03-06 00:52:31 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 13634

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2018-03-06 00:19:23, darraj napisał(a):
Cytat:

2018-03-05 23:27:41, andyopole napisał(a):
Cytat:

2018-03-05 22:54:21, Melanija napisał(a):
Wiele osób ma alergię na sezam ;-)

A skoro wczoraj był kurczak pieczony, to dziś z resztek, zawartości lodówki i wołowinki forszmak się wytworzył.


What is a "forszmak"? *DONT_KNOW*


forszmak potrawa z moich stron,doskonala jako goraca zagrycha,na drugi dzien rownie dobra:-]


Czyli taki przegląd tygodnia z Krasnego Panie Stawu.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 683 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 682 | 683 | 684 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,