MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 667 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 666 | 667 | 668 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 667 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2017-10-20 20:27:29 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Następnym razem przy okazji pogadanek wrzucicie chociaż przepis na jakiegoś kotleta żeby nie było , ze nie na temat :-) A resztę już przenieście do chciałem powiedzieć żeby nie zaśmiecać wątku o jedzeniu lataniem na miotle Espe :-]

U mnie dziś był gulasz rybny ...zdjęcie jeszcze w aparacie :-]
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2017-10-20 20:37:34 (8 lat temu)

Turefu

Posty: 4447

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Skąd: York

Hamburger zrobiony w domu. Pyszne.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2017-10-20 20:38:44 (8 lat temu)

karjo1

Posty: 21391

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No to w ramach tematu, dzis na obiad wedzony pstrag.
Po raz pierwszy widziany i dostany w UK po n-latach :)
PS. Kilka razy przemknelo przez oczy cos zblizonego do wedzonego pstraga, ale nie wygladalo najlepiej.
Wlasciwie wygladalo jak uwedzone po zderzeniu ze sciana i przejechaniu przez ciezarowke ;).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2017-10-20 20:43:12 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2017-10-20 20:38:44, karjo1 napisał(a):
No to w ramach tematu, dzis na obiad wedzony pstrag.
Po raz pierwszy widziany i dostany w UK po n-latach :)



Ja kilka dni temu tez dorwałam pstrąga ale świeżego *THUMBS UP* Mnie się marzą takie wędzone śledzie jak w Polsce jadałam
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2017-10-20 20:45:08 (8 lat temu)

karjo1

Posty: 21391

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Na swiezego mam cudo przepis, po ktorym Polowek zostal na stale :].

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2017-10-20 21:48:08 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2017-10-20 20:45:08, karjo1 napisał(a):
Na swiezego mam cudo przepis, po ktorym Polowek zostal na stale :].

A ja nadal czekam za przepisem :-]
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2017-10-22 15:54:30 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Linguine z łososiem i kremem z limonki
Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2017-10-22 19:37:07 (8 lat temu)

karjo1

Posty: 21391

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2017-10-20 21:48:08, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2017-10-20 20:45:08, karjo1 napisał(a):
Na swiezego mam cudo przepis, po ktorym Polowek zostal na stale :].

A ja nadal czekam za przepisem :-]


Gdzies wpis umknal :).
3-4 cebule w kostke krojone, zeszklone na patelni -> potem na dno naczynia zaroodpornego.
30-40dkg pieczarek (wg uznania), podduszone na masle na patelni z resztkami cebulki (+sol i pieprz)-> nastepna warstwa w naczyniu szklanym.
Na wierzch 2 duze, sprawione, swieze pstragi + odrobina soli i pieprzu.
Calosc zalana 1/2 butelki rieslinga (reszta do uzytku wewnetrznego w czasie przygotowywania) i do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 40-60 min., zaleznie od wielkosci pstragow.
Do podania od razu po zapiekaniu. Dodatki wg fantazji wlasnej, np. pieczone ziemniaczki w ziolach prowansalskich, salatki i oczywiscie kolejna butelka dobrego rieslinga :).
Smacznego

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2017-10-22 22:40:10 (8 lat temu)

andyopole

Posty: 13645

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

U mnie na obiad wczoraj i dziś rozmrozone, wcześniej ugotowane flaczki.
Nie miałem czasu na gotowanie bo od wczoraj byłem zajęty zagospodarowaniem pomidorów i papryki. Już nie dojrzeja bo za chłodno. Wczoraj zerwane wszystko, było dwa 18 litrowe wiadra po farbie. Dokupilem różnych rzeczy, dodałem i wyszło 24, litrowe sloiki. Teraz się zagotowuja a ja zgrabiwszy pierwsze liście na back yardzie zaległem na kanapie i ledwo dycham. *ROFL*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2017-10-28 02:27:32 (8 lat temu)

andyopole

Posty: 13645

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Dziś zapasów zimowych ciąg dalszy. Dostała mi się wczoraj dynia, nasiona wybrałem, suszarka się. Szukałem inspiracji w necie ale wiem że potrawy z dyni to raczej mdłe są a bawić się w jakieś wyszukane dania mi się nie chce. Na jutro mam zaplanowane grubsze roboty w ogrodzie, trzeba porządki robić. Suma summarum stanęło na tym że zrobię dynie w kosteczki pokrojoną zamarynowana w zalewie słodko kwaśnej. Ewentualnie dodam czegoś żeby miało charakter. Czosnek? Cebula?
Może ktoś mi podsunie jakiegoś pomysła co nie wpadłem byłem? *YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 667 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 666 | 667 | 668 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,