Str 656 z 912 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2017-07-29 13:19:29 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja nie umiem gotowac dla dwojga... szkoda wyrzucic makaronu, a glownie szkoda sosu wiec dzisiaj wersja uzupelniona szynka podsmazona z koktailowymi pomidorkami i calosc posypana serem feta... mniam mniam...
![]()
Ada
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2017-07-30 12:14:58 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-07-29 13:19:29, Adacymru napisał(a): Ja nie umiem gotowac dla dwojga... Skad ja to znam ![]() Moja propozycja obiadowa to Piers z kurczaka duszona w pomidorach z pieczonymi ziemniakami , sałatką I panierowanymi szparagami ] ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
espe-7 | Post #3 Ocena: 0 2017-07-30 13:20:38 (8 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2010 Skąd: Londyn |
Efka, ponawiam propozycje matrymonialna
![]() Radzik, zmotywowales mnie do wyjecia robota kuchennego I nauczenia sie obslugi piekarnika.... ![]() ![]() U nas dzisiaj na obiad pewnie take-away ... znowu. "Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase
|
radzik77 | Post #4 Ocena: 0 2017-07-30 16:42:42 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Tadam
![]() ![]() |
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2017-07-30 16:53:58 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
A u mnie dziś kuchnia nieczynna! O 2 rano wróciłem nazarty z wesela przyjaciół, były pysznosci, nawet nie mam ochoty na sniadanie.
Na 1pm prosili na poprawiny. |
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2017-07-30 17:09:42 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2017-07-29 13:19:29, Adacymru napisał(a): Ja nie umiem gotowac dla dwojga... szkoda wyrzucic .... Mam to samo! Nagotuje, nagotuje a potem wyjadam z zamrazarki... |
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2017-07-30 23:27:10 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak nigdy, dzisiaj bawilam sie w gotowanie na kilka garnkow i patelni, maz mial stek (na zdjeciu sos na steku troche niezbyt wyjsciowo wyszedl, ale maz mowil ze danie smakiem godne zagoszczenie w dobrej restauracji, ze sie pochwale). Ja mialam fileciki z kurczaka.
Stek i ziemniali w kostke z tego przepisu, odcinek 4 programu, tylko pietruszki nie mialam do ziemniakow, ja posypalam suszonym koperkiem. I do sosu nie mialam kolorowego pieprzu a moja smietana byla extra gesta, drugi raz dodam wody zeby rozcienczyc troche. ![]() Do tego karmelizowana papryka z cebula, mniam mniam... Moje fileciki z kurczaka - dwie piersi kurczaka pokrojone na mniejsze filety wrzucilam do woreczka do ktorego wczesniej dalam dwie lyzki maki, pol lyzeczki soli, pol lyzeczki pieprzu, starta skorke z jeden cytryny i sok z tej cytryny. Wymieszalam i zostawilam na godzine, podsmazylam na patelni, przelozylam do piekarnika spryskujac sokiem z cytryny. Papryki - do podduszonej na oliwie pokrojonej cebuli dodalam trzy papryki pokrojone w paski, poddusilam 5 min, dolalam kubek wrzatku, i poddusilam na duzym ogniu. Po zredukowaniu sosu, dodalam dwie lyzki octu jablkowego, szczypte soli i pieprzu, oraz lyzke miodu na koniec. Na dodatek mialam jeszcze brzoskwinie, ktore podpieklam najpierw w piekarniku a pozniej dodalam do papryki. ![]() Nie obylo sie bez dluzszego spaceru po tym obzarstwie.
Ada
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2017-07-31 20:27:02 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Mięsne pulpety w kremowym sosie paprykowo pomidorowym
![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2017-08-01 19:46:14 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Placki ziemniaczane podawane z dorszem I sałatką z zielonych warzyw
![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
radzik77 | Post #10 Ocena: 0 2017-08-06 18:33:59 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzis "tradycyjnie". Sojbowy, ziemniaki, surówka
![]() |