MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 630 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 629 | 630 | 631 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 630 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

boszka8

Post #1 Ocena: 0

2016-11-12 19:30:18 (9 lat temu)

boszka8

Posty: 2302

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Skąd: londyn

Ja nie wiem czy to obiad czy kolacja bo my tylko wieczorkiem się widzimy ale jadło jest. Ryba po grecku i zapiekanki z pieczarkami :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #2 Ocena: 0

2016-11-13 21:41:33 (9 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2016-11-12 19:20:32, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Zielone risotto z policzkami wieprzowymi

Obrazek


Nie miałam pojęcia, że policzki wieprzowe można kupić. Wcześniej widywałam je jedynie jako część łba, na którym coś tam się gotowało.

Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2016-11-13 22:15:30 (9 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2016-11-13 21:41:33, zosiasamosia napisał(a):


Nie miałam pojęcia, że policzki wieprzowe można kupić. Wcześniej widywałam je jedynie jako część łba, na którym coś tam się gotowało.

Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu.



Kupowalam w Morrisonie . Przez przypadek w sumie bo wczesniej nie widzialam . Szukalam czegos innego

Masz racje , ze risotto powinno byc papkowate i kremowe .Takie bylo. Ale do tej porcji do zdjecia dodalam wiecej parmezanu zeby je wcisnac do foremki :-) i zeby sie nie rojechalo
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2016-11-13 22:58:08 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2016-11-14 11:38:43 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2016-11-14 12:25:48 (9 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2016-11-13 21:41:33, zosiasamosia napisał(a):
Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu.

Według której encyklopedii nie powinno trzymać kształtu?
Risotto ma różną "mokrość" i konststencję w zależności od dodatków jakich użyjemy, najśmieszniej się robi jak Chińczyk zacznie Polaka uczyć gotować bigos



Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2016-11-14 13:23:38 (9 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2016-11-13 22:58:08, CuriousCat napisał(a):


Ja wlasnie przegladam blog Spice Things Up od strony prezentacji potraw i jestem zachwycona pozostalymi daniami. Tylko powyzsze zdjecia mnie nie pociagaja. Szparagi zwieszaja sie z wysokosci kanciastego risotto wiec i forma risotto traci elegancje pod ta wiazka i te zmeczone szparagi nie wygladaja apetycznie. I to jedyna moja uwaga, pozostale wszystko piekne. Ze smaczne, to wierze na slowo :)

Efkakonefka33 a Ty nie myslalas o uczestnictwie w jakims konkursie telewizyjnym?



Dzieki za uwagi .Popracuje nad szparagami kolejnym razem.
Na tym etapie nie Mysle o konkursach .Mam jeszcze za mala wiedze .Popelniam bledy I chlone nowe informacje .Za kazdym razem ucze sie czegos nowego .A co przymiesie przyszlosc czas pokaze 😊
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #8 Ocena: 0

2016-11-14 14:22:35 (9 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2016-11-14 12:25:48, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2016-11-13 21:41:33, zosiasamosia napisał(a):
Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu.

Według której encyklopedii nie powinno trzymać kształtu?
Risotto ma różną "mokrość" i konststencję w zależności od dodatków jakich użyjemy, najśmieszniej się robi jak Chińczyk zacznie Polaka uczyć gotować bigos


Nie mam pojęcia jaka encyklopedia...

Włosi natomiast twierdzą, że:
A properly cooked risotto should form a soft, creamy mound on a dinner plate. It shouldn't run across the plate, nor should it be stiff or gluey.

Co do reszty posłucham twojej rady i ustąpię :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2016-11-14 14:40:17 (9 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2016-11-14 14:22:35, zosiasamosia napisał(a):
Cytat:

2016-11-14 12:25:48, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2016-11-13 21:41:33, zosiasamosia napisał(a):
Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu.

Według której encyklopedii nie powinno trzymać kształtu?
Risotto ma różną "mokrość" i konststencję w zależności od dodatków jakich użyjemy, najśmieszniej się robi jak Chińczyk zacznie Polaka uczyć gotować bigos


Nie mam pojęcia jaka encyklopedia...

Włosi natomiast twierdzą, że:
A properly cooked risotto should form a soft, creamy mound on a dinner plate. It shouldn't run across the plate, nor should it be stiff or gluey.

Co do reszty posłucham twojej rady i ustąpię :)


Ja się akurat miałam szczęście kuchni włoskiej uczyć na ziemi włoskiej, ale za bezcenne twoje rady ślicznie dziękuję


Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2016-11-18 17:21:30 (9 lat temu)

jolantina

Posty: 3966

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

Piersi kurczaka owinięte szynką szwarcwaldzką, naszpikowane czosnkiem, ziemniaki z piekarnika z oliwą, rozmarynem i tymiankiem i surówka z czerwonej kapusty.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 630 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 629 | 630 | 631 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,