
Str 630 z 912 |
|
---|---|
boszka8 | Post #1 Ocena: 0 2016-11-12 19:30:18 (9 lat temu) |
Z nami od: 08-08-2014 Skąd: londyn |
Ja nie wiem czy to obiad czy kolacja bo my tylko wieczorkiem się widzimy ale jadło jest. Ryba po grecku i zapiekanki z pieczarkami
![]() |
zosiasamosia | Post #2 Ocena: 0 2016-11-13 21:41:33 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-11-12 19:20:32, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Zielone risotto z policzkami wieprzowymi ![]() Nie miałam pojęcia, że policzki wieprzowe można kupić. Wcześniej widywałam je jedynie jako część łba, na którym coś tam się gotowało. Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu. |
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2016-11-13 22:15:30 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-11-13 21:41:33, zosiasamosia napisał(a): Nie miałam pojęcia, że policzki wieprzowe można kupić. Wcześniej widywałam je jedynie jako część łba, na którym coś tam się gotowało. Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu. Kupowalam w Morrisonie . Przez przypadek w sumie bo wczesniej nie widzialam . Szukalam czegos innego Masz racje , ze risotto powinno byc papkowate i kremowe .Takie bylo. Ale do tej porcji do zdjecia dodalam wiecej parmezanu zeby je wcisnac do foremki ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Post #4 Ocena: 0 2016-11-13 22:58:08 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2016-11-14 11:38:43 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2016-11-14 12:25:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2016-11-13 21:41:33, zosiasamosia napisał(a): Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu. Według której encyklopedii nie powinno trzymać kształtu? Risotto ma różną "mokrość" i konststencję w zależności od dodatków jakich użyjemy, najśmieszniej się robi jak Chińczyk zacznie Polaka uczyć gotować bigos Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2016-11-14 13:23:38 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-11-13 22:58:08, CuriousCat napisał(a): Ja wlasnie przegladam blog Spice Things Up od strony prezentacji potraw i jestem zachwycona pozostalymi daniami. Tylko powyzsze zdjecia mnie nie pociagaja. Szparagi zwieszaja sie z wysokosci kanciastego risotto wiec i forma risotto traci elegancje pod ta wiazka i te zmeczone szparagi nie wygladaja apetycznie. I to jedyna moja uwaga, pozostale wszystko piekne. Ze smaczne, to wierze na slowo ![]() Efkakonefka33 a Ty nie myslalas o uczestnictwie w jakims konkursie telewizyjnym? Dzieki za uwagi .Popracuje nad szparagami kolejnym razem. Na tym etapie nie Mysle o konkursach .Mam jeszcze za mala wiedze .Popelniam bledy I chlone nowe informacje .Za kazdym razem ucze sie czegos nowego .A co przymiesie przyszlosc czas pokaze 😊 Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
zosiasamosia | Post #8 Ocena: 0 2016-11-14 14:22:35 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-11-14 12:25:48, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2016-11-13 21:41:33, zosiasamosia napisał(a): Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu. Według której encyklopedii nie powinno trzymać kształtu? Risotto ma różną "mokrość" i konststencję w zależności od dodatków jakich użyjemy, najśmieszniej się robi jak Chińczyk zacznie Polaka uczyć gotować bigos Nie mam pojęcia jaka encyklopedia... Włosi natomiast twierdzą, że: A properly cooked risotto should form a soft, creamy mound on a dinner plate. It shouldn't run across the plate, nor should it be stiff or gluey. Co do reszty posłucham twojej rady i ustąpię ![]() |
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2016-11-14 14:40:17 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2016-11-14 14:22:35, zosiasamosia napisał(a): Cytat: 2016-11-14 12:25:48, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2016-11-13 21:41:33, zosiasamosia napisał(a): Risotto zbyt suche, z założenia ma konsystencję papkowatą, nie powinno trzymać kształtu. Według której encyklopedii nie powinno trzymać kształtu? Risotto ma różną "mokrość" i konststencję w zależności od dodatków jakich użyjemy, najśmieszniej się robi jak Chińczyk zacznie Polaka uczyć gotować bigos Nie mam pojęcia jaka encyklopedia... Włosi natomiast twierdzą, że: A properly cooked risotto should form a soft, creamy mound on a dinner plate. It shouldn't run across the plate, nor should it be stiff or gluey. Co do reszty posłucham twojej rady i ustąpię ![]() Ja się akurat miałam szczęście kuchni włoskiej uczyć na ziemi włoskiej, ale za bezcenne twoje rady ślicznie dziękuję Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
jolantina | Post #10 Ocena: 0 2016-11-18 17:21:30 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Piersi kurczaka owinięte szynką szwarcwaldzką, naszpikowane czosnkiem, ziemniaki z piekarnika z oliwą, rozmarynem i tymiankiem i surówka z czerwonej kapusty.
Diabla oszukac nie grzech
|