Str 44 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-11-10 10:45:43 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
iloclaude | Post #2 Ocena: 0 2009-11-10 10:46:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-07-2007 Skąd: Luton (Poznan) |
no to czekam
![]() Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!
|
anna69 | Post #3 Ocena: 0 2009-11-10 10:53:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a ja proponuje placki ziemniaczane z gulaszem
![]() wolowine pokrojona dosc drobno podsmazasz z cebula - duzo cebuli - jak juz cebulka sie zarumieni dolewasz wody i na malym ogniu przed ok godz gotuesz- puzniej przyprwiasz(sol pierpz chili) - i ja dodaje kukurydze z puszki, groszek, ogorki kiszone a pieczarki i papryke swierze i tak z 15/20min gotuje - wtedy sprawdzam miekkosc wolowny - cebula powinna sie rozpuscic i bardzo zegescic sos - smaze ogromne palcki ziemniaczne - na polowe nalewam gulasz i 2 polowa przykrywam na to sos czosnkowy - pace lizac sos czonkowy nalpeszy do tego: jeden cottage cheese, zwykly, smietana single cream, majonez, sol i czosnek - mieszamy w proporcjach najbardziej nam odpowiadajacych ![]() [ Ostatnio edytowany przez: anna69 10-11-2009 10:55 ] |
Post #4 Ocena: 0 2009-11-10 10:56:48 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
iloclaude | Post #5 Ocena: 0 2009-11-10 11:02:58 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-07-2007 Skąd: Luton (Poznan) |
Cytat: 2009-11-10 10:56:48, marusia82 napisał(a): Skladniki: wołowina 0,5kg cebula-2 duze ogórki konserwowe-duzy sloik papryka świeża-3szt. pieczrki-małe pudelko drobny makaron Wołowine pokroic w kostke i podsmarzac w garku przez 10 min,dodac cebule pokrojona w poltalarki,doprawic vegeta i podsmarzac jeszcze 10 min.Zalac woda i niech sie gotuje pod przykryciem. Po 30 min dodaje pieczarki i dalej gotuje przez 30 min. Potem ogoreki konserwowe z papryka dodaje,pokrojone w paski.Gotuje jakies 20 min,zeby papryka sie nie rozciapciala ![]() potem juz tylko drobny makaron wrzucam do tego wszystkiego,nie gotuje osobno,zeby zagescic fajnie caly sosik. Potem juz tylko doprawic do smaku,ja daje vegete,papryke czerwona slodka,troche koledry i pietruszki suszonej. I smacznego. mam nadzieje ,ze w miare jasno i zrozumiale napisalam,bo podawanie przepisów nie jest moja mocna strona ![]() Dzieki wielkie, wyprobuje dzis i dam znac wieczorem ![]() Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-11-10 11:04:47 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
osinka17 | Post #7 Ocena: 0 2009-11-10 11:14:42 (16 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
naleśniki z pikantnym nadzieniem zapiekane z sosem serowym - szybko się robi i pyszne, zawsze zostaje na kolację
![]() Pozdrawiam
|
madagaskar3 | Post #8 Ocena: 0 2009-11-10 12:07:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Cytat: 2009-11-10 10:53:18, anna69 napisał(a): a ja proponuje placki ziemniaczane z gulaszem ![]() wolowine pokrojona dosc drobno podsmazasz z cebula - duzo cebuli - jak juz cebulka sie zarumieni dolewasz wody i na malym ogniu przed ok godz gotuesz- puzniej przyprwiasz(sol pierpz chili) - i ja dodaje kukurydze z puszki, groszek, ogorki kiszone a pieczarki i papryke swierze i tak z 15/20min gotuje - wtedy sprawdzam miekkosc wolowny - cebula powinna sie rozpuscic i bardzo zegescic sos - smaze ogromne palcki ziemniaczne - na polowe nalewam gulasz i 2 polowa przykrywam na to sos czosnkowy - pace lizac sos czonkowy nalpeszy do tego: jeden cottage cheese, zwykly, smietana single cream, majonez, sol i czosnek - mieszamy w proporcjach najbardziej nam odpowiadajacych ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>anna69</i> 10-11-2009 10:55 ] To jest ,,placek cyganski'' Uwielbiam,robilam go kiedys,kiedys namietnie czesto ![]() Dzis u mnie jacket potato ![]() [url=][img][/img][/url]
|
anna69 | Post #9 Ocena: 0 2009-11-10 12:14:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2009-11-10 12:07:21, madagaskar3 napisał(a): To jest ,,placek cyganski'' Uwielbiam,robilam go kiedys,kiedys namietnie czesto ![]() Dzis u mnie jacket potato ![]() u nas roznie sie mowi - po zygansku/po zbujnicku/plince - roznie ![]() ![]() ja to tez uwielbiam, ale robie t zadko bo przez sosik i te placki to dosc kalorczne ![]() |
eltax1978 | Post #10 Ocena: 0 2009-11-10 13:09:48 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
u mnie mialy byc dzis schabowe ale zapomnialam wyjac miesa z zamrazarki
zanim wroce z pracy to bedzie za pozno co ja podam mojemu wladcy Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|