MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 43 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42 | 43 | 44 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 43 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-10-17 22:39:40 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2009-10-17 23:04:21 (16 lat temu)

karjo1

Posty: 21315

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Hmmm, pomoglo...na malpi rozum ;).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2009-10-18 00:07:46 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2009-10-18 00:12:39 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2009-10-18 00:52:24 (16 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

A ja zamiast cukru dodaje miod, mniam mniam.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #6 Ocena: 0

2009-10-18 08:53:44 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell



Nie wiem czy wiecie ale czernina to tzw czarna polewka,zupa ktora dawniej podawano niechcianym gosciom....Slynny Jacek Soplica zostal nia poczestowany....:-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ciupek</i> 18-10-2009 00:16 ]




Wiem, wiem. Osoba, ktora pierwszy raz poczestowala mnie czarnina jest od 20 lat moja tesciowa:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

JOCEBA

Post #7 Ocena: 0

2009-10-25 13:06:52 (16 lat temu)

JOCEBA

Posty: 77

Kobieta

Z nami od: 28-05-2009

Skąd: PETERBOROUGH

Moja rodzinka uwielbia to:
0,5 kg brukselki, 0,5 kg miesa mielonego, czerstwa bulka, drobno posiekana duza cebula, 3 jajka, pieprz, sol, galka muszkatulowa, pomidoru z puszki, o,5 l smietany (18%), zolty starty ser

Gotuje brukselke ( tak zeby byla pol twarda), mieso, bulke, jajko , cebule ( drobno pokrojona), sol, pieprz i galke - mieszam - po wymieszaniu formujemy klopsiki ( nie duzo wieksze niz brukselki) - i smaze na patelni.
Smaruje naczynie do zapiekania maslem i bulka tatra. Do naczynia wrzucam brukselke , pomiedzy klade klopsy. Na calosci rozprowadzam pomidory z puszki. Potem mieszam starty zolty ser ze smietana i dwoma jajkami, sola pieprzem i galka - tak zrobionym sosem zalewam brukselke i klopsy - potem do piekarnika na 30-40 minut w temp. 150-10 stopni, nam smakuje, polecam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iloclaude

Post #8 Ocena: 0

2009-11-10 10:22:39 (16 lat temu)

iloclaude

Posty: 301

Kobieta

Z nami od: 23-07-2007

Skąd: Luton (Poznan)

Moze jakis szybki przepis na danie z wolowiny? :-)
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2009-11-10 10:25:47 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iloclaude

Post #10 Ocena: 0

2009-11-10 10:40:29 (16 lat temu)

iloclaude

Posty: 301

Kobieta

Z nami od: 23-07-2007

Skąd: Luton (Poznan)

szybki bylo w sensie szybkiej odpowiedzi :-)
Bogracz - w sumie dobra mysl, tylko jakis przepis musze znalezc
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 43 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42 | 43 | 44 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,