Str 42 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-10-17 20:33:51 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anielka | Post #2 Ocena: 0 2009-10-17 20:42:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Za dwa tyg.moja corcia przywiezie mi z Polski krew kaczki i bedzie na obiadek CZARNINA
![]() Doczekac sie nie moge [ Ostatnio edytowany przez: anielka 17-10-2009 20:42 ] |
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2009-10-17 20:52:27 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2009-10-17 20:42:02, anielka napisał(a): Za dwa tyg.moja corcia przywiezie mi z Polski krew kaczki i bedzie na obiadek CZARNINA ![]() Doczekac sie nie moge [ Ostatnio edytowany przez: <i>anielka</i> 17-10-2009 20:42 ] pamietam te zupe...kiedys jak jeszcze nie mialam swiadomosci jak sie ja robi zajadalam sie a teraz juz bym nie tknela ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Post #4 Ocena: 0 2009-10-17 21:17:17 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anielka | Post #5 Ocena: 0 2009-10-17 21:17:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Cytat: 2009-10-17 20:52:27, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Cytat: 2009-10-17 20:42:02, anielka napisał(a): Za dwa tyg.moja corcia przywiezie mi z Polski krew kaczki i bedzie na obiadek CZARNINA ![]() Doczekac sie nie moge [ Ostatnio edytowany przez: <i>anielka</i> 17-10-2009 20:42 ] pamietam te zupe...kiedys jak jeszcze nie mialam swiadomosci jak sie ja robi zajadalam sie a teraz juz bym nie tknela ![]() ![]() Jako mlode dziewcze slyszalam o tej zupie ale nigdy nie jadlam. Zreszta jak pierwszy raz zostalam nia poczestowana w wieku ok 20 lat to nie wiedzialam ze to jest to(pewnie bym nie zjadla). Dzis wiem juz o niej wszystko, sama nauczylam sie ja gotowac i jest to moja ulubiona zupa. Tylko w UK krwi niestety nie mozna kupic!? ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-10-17 21:27:38 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anielka | Post #7 Ocena: 0 2009-10-17 21:28:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Cytat: 2009-10-17 21:17:17, ironiqus napisał(a): Moze jestem zbyt miesozerny ... pare dan polskich (nie bede wymienial nazw) rowniez mi smakuje. Czy piszesz moze o mozdzku ![]() Nigdy nie jadlam, nie jem i nie bede jesc(chyba) |
krunschwitz | Post #8 Ocena: 0 2009-10-17 21:47:36 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Cytat: 2009-10-17 21:28:31, anielka napisał(a): Cytat: 2009-10-17 21:17:17, ironiqus napisał(a): Moze jestem zbyt miesozerny ... pare dan polskich (nie bede wymienial nazw) rowniez mi smakuje. Czy piszesz moze o mozdzku ![]() Nigdy nie jadlam, nie jem i nie bede jesc(chyba) Pycha,naprawdę. ![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2009-10-17 21:54:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2009-10-12 15:16:35, anuna napisał(a): Mam pytanko, czy ktos ma jakis przepis na danie z dyni? Teraz zaczyna sie sezon i chodzi za mna cos z dyni. W internecie jest sporo przepisow, ale mi chodzi o taki sprawdzony. Bede wdzieczna. Pyszna, wyczekana zupa, juz sie dynie w sklepach pojawily: czas: 45 minut liczba porcji: 4 składniki: 1 kg dyni 1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki) 2 porcje śmietankowego sera topionego szklanka jogurtu naturalnego 1 cebula przyprawy (kminek, kurkuma, kolendra, chili) sól, pieprz przyrządzanie: Dynię oczyscić z nasion, obrać ze skóry, pokroić w centymetrową kostkę. Cebule pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Po chwili to samo zrobić z dynią i dusić do miękkości. Gdy nieco ostygnie zmiksować, a następnie zalać bulionem. Zagotować, dodać serek topiony i przyprawy. Już na talarzu dodać dwie łyżki jogurtu naturalnego, fantazyjnie go rozprowadzając, posypać świeżo zmielonym pieprzem. |
Post #10 Ocena: 0 2009-10-17 22:13:34 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|