

ja dzis na obiadek mam soczyste udka kuraka - wersja wlasna
mizeria - prawdziwa tylko ogorek, koper i smietana, sol pieprz i szcytpla cukru
mlode ziemniaczki z koperkiem, juz sie odmaczaj do skorabnia w domku w misce


a co wy macie?
Str 35 z 912 |
|
---|---|
anna69 | Post #1 Ocena: 0 2009-06-29 14:09:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
mnie mama naczyla ze nie ma nie lubie, jak zjem to moge powiedziec czy mi smakuje czy nie...jak nie to opisac dlaczego - za mlde, za slone, za ostre...zawsze sie bawilismy w opisywanie dokladnie smaku...
![]() ![]() ja dzis na obiadek mam soczyste udka kuraka - wersja wlasna mizeria - prawdziwa tylko ogorek, koper i smietana, sol pieprz i szcytpla cukru mlode ziemniaczki z koperkiem, juz sie odmaczaj do skorabnia w domku w misce ![]() ![]() a co wy macie? |
madagaskar3 | Post #2 Ocena: 0 2009-06-29 14:18:36 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Ja mam nic nadzwyczajnego...Szybkie spaghetti bolognese.
Wolowina mielona ![]() ![]() Tak na szybko bo goraco. Na szczescie sie wychlodzilam troche,maly popryskal mnie w baseniku,to chce mi sie robic ![]() Jadlyscie jersey potatoes?takie jak mlode paczkowane z sainsburry,sa pyszne,ja nie obieram,zremy ![]() ![]() [url=][img][/img][/url]
|
Nenna1 | Post #3 Ocena: 0 2009-06-29 14:19:37 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Ja tez mam mlode ziemniaczki /oskrobane -jak w Polsce robilam-tylko ostrym drucikiem i wyoczkowane/ z koperkiem..
Mizeria -a jakze..tez z koperkiem ale na slodko-kwasno..czyli dodaje oprocz soli i pieprzu -troche cukru i ciutke octu/jesli mam slodka smietanke bo jak kwasna -to octu nie trzeba ![]() i kotlet z koscia..ale duszony w piekarniku z pieczarkami... pychotka..Polewam sosem do pieczeni tzw,"ze sliwka"czyli wyczuc w nim delikatny smak sliwki ..niebo w gebie.. Ide jesc.. ![]() ![]() ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
Nenna1 | Post #4 Ocena: 0 2009-06-29 14:21:47 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Cytat: 2009-06-29 14:18:36, madagaskar3 napisał(a): Jadlyscie jersey potatoes?takie jak mlode paczkowane z sainsburry,sa pyszne,ja nie obieram,zremy ![]() ![]() ..pewnie,ze jemy.. ![]() Ja po ugotowaniu polewam smietanka i posypuje ziolami..lub samym koprem czy tez -zielona cebulka. Przepyszne ![]() ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
ciesza | Post #5 Ocena: 0 2009-06-29 14:22:26 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
Pomozcie prosze.
Na obiad mialo byc risotto z miesem mielonym, ale przepis mi sie zapodzial ![]() Ktora sie orientuje jak to wszystko polaczyc, zeby mialo rece i nogi?? Dodam, ze piwczarek i sosu sojowego nie posiadam:-Y |
|
|
frelcia | Post #6 Ocena: 0 2009-06-29 14:25:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Cytat: 2009-06-29 14:22:26, ciesza napisał(a): .... piwczarek i sosu sojowego nie posiadam:-Y ...a co to sa piwczarki.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
szatynka | Post #7 Ocena: 0 2009-06-29 14:26:11 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-09-2008 Skąd: london |
frelcia to takie pieczarki w piwie
![]() ![]() ![]() ![]() |
madagaskar3 | Post #8 Ocena: 0 2009-06-29 14:28:15 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Mieso podsmaz na patelni,z cebula i zabkiem czosnku.
Dodaj warzywa,ja daje mrozonki(wygoda),male marchewki,groszek fasolka. Wszystko niech dojdzie do siebie,pozniej wiesz...Ryz. [url=][img][/img][/url]
|
ciesza | Post #9 Ocena: 0 2009-06-29 14:29:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
Sie czepiacie znowu, literowki no, ja tu pomocy potrzebuje, bo na zrobienie obiadu zostalo mi 30 minut:-Y
|
Nenna1 | Post #10 Ocena: 0 2009-06-29 14:30:11 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Cytat: 2009-06-29 14:22:26, ciesza napisał(a): Pomozcie prosze. Na obiad mialo byc risotto z miesem mielonym, ale przepis mi sie zapodzial ![]() Ktora sie orientuje jak to wszystko polaczyc, zeby mialo rece i nogi?? Dodam, ze piwczarek i sosu sojowego nie posiadam:-Y Improwizuj.. Masz parowke i ser zolty i dobrze by bylo - parmezan pod reka.. sprobuj -cebulke zeszklic na patelni na maselku,..dodac mielone i parowke pokrojana w plastry..oraz ok.2 lyzek koncentratu pomidorowego..Podsmaz troche a potem dodaj ugotowany ryz i parmezan. Wymieszaj,dopraw sola i pieprzem /do smaku/ Wszystko przeloz do zaroodpornego naczynia,posyp po gorze startym serem.,zapiecz przez jakies pol godzinki i ...gotowe ![]() ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|