MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 35 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 35 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2009-06-29 14:09:24 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

mnie mama naczyla ze nie ma nie lubie, jak zjem to moge powiedziec czy mi smakuje czy nie...jak nie to opisac dlaczego - za mlde, za slone, za ostre...zawsze sie bawilismy w opisywanie dokladnie smaku...:-) bo nie lubic to mozna sasiada a nie jedzenia:-)

ja dzis na obiadek mam soczyste udka kuraka - wersja wlasna
mizeria - prawdziwa tylko ogorek, koper i smietana, sol pieprz i szcytpla cukru
mlode ziemniaczki z koperkiem, juz sie odmaczaj do skorabnia w domku w misce:-) jak przyjde bede juz oskrobane - siostra przyjechla na wakacje:-D

a co wy macie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

madagaskar3

Post #2 Ocena: 0

2009-06-29 14:18:36 (16 lat temu)

madagaskar3

Posty: 890

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Skąd: berkshire

Ja mam nic nadzwyczajnego...Szybkie spaghetti bolognese.
Wolowina mielona+pomidory cale z puszki+cebula+czosnek i gotowy sos :-]
Tak na szybko bo goraco.
Na szczescie sie wychlodzilam troche,maly popryskal mnie w baseniku,to chce mi sie robic:-)

Jadlyscie jersey potatoes?takie jak mlode paczkowane z sainsburry,sa pyszne,ja nie obieram,zremy:-] gotowane ze skorka,nawet maly je;-)
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nenna1

Post #3 Ocena: 0

2009-06-29 14:19:37 (16 lat temu)

Nenna1

Posty: 9590

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Skąd: London - Harrow

Ja tez mam mlode ziemniaczki /oskrobane -jak w Polsce robilam-tylko ostrym drucikiem i wyoczkowane/ z koperkiem..
Mizeria -a jakze..tez z koperkiem ale na slodko-kwasno..czyli dodaje oprocz soli i pieprzu -troche cukru i ciutke octu/jesli mam slodka smietanke bo jak kwasna -to octu nie trzeba ;-)/
i kotlet z koscia..ale duszony w piekarniku z pieczarkami...
pychotka..Polewam sosem do pieczeni tzw,"ze sliwka"czyli wyczuc w nim delikatny smak sliwki ..niebo w gebie..
Ide jesc..:-]
:-]
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nenna1

Post #4 Ocena: 0

2009-06-29 14:21:47 (16 lat temu)

Nenna1

Posty: 9590

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Skąd: London - Harrow

Cytat:

2009-06-29 14:18:36, madagaskar3 napisał(a):


Jadlyscie jersey potatoes?takie jak mlode paczkowane z sainsburry,sa pyszne,ja nie obieram,zremy:-] gotowane ze skorka,nawet maly je;-)


..pewnie,ze jemy..:-]
Ja po ugotowaniu polewam smietanka i posypuje ziolami..lub samym koprem czy tez -zielona cebulka.
Przepyszne :-]
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ciesza

Post #5 Ocena: 0

2009-06-29 14:22:26 (16 lat temu)

ciesza

Posty: 9724

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Skąd: MANCHESTER

Pomozcie prosze.
Na obiad mialo byc risotto z miesem mielonym, ale przepis mi sie zapodzial:-[
Ktora sie orientuje jak to wszystko polaczyc, zeby mialo rece i nogi?? Dodam, ze piwczarek i sosu sojowego nie posiadam:-Y

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

frelcia

Post #6 Ocena: 0

2009-06-29 14:25:03 (16 lat temu)

frelcia

Posty: 9482

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Skąd: ~Skelmersdale~

Cytat:

2009-06-29 14:22:26, ciesza napisał(a):
.... piwczarek i sosu sojowego nie posiadam:-Y


...a co to sa piwczarki....:-]:-]:-]:-]:-]:-]
:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

szatynka

Post #7 Ocena: 0

2009-06-29 14:26:11 (16 lat temu)

szatynka

Posty: 57

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 16-09-2008

Skąd: london

frelcia to takie pieczarki w piwie:-]:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

madagaskar3

Post #8 Ocena: 0

2009-06-29 14:28:15 (16 lat temu)

madagaskar3

Posty: 890

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Skąd: berkshire

Mieso podsmaz na patelni,z cebula i zabkiem czosnku.
Dodaj warzywa,ja daje mrozonki(wygoda),male marchewki,groszek fasolka.
Wszystko niech dojdzie do siebie,pozniej wiesz...Ryz.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ciesza

Post #9 Ocena: 0

2009-06-29 14:29:04 (16 lat temu)

ciesza

Posty: 9724

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Skąd: MANCHESTER

Sie czepiacie znowu, literowki no, ja tu pomocy potrzebuje, bo na zrobienie obiadu zostalo mi 30 minut:-Y

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nenna1

Post #10 Ocena: 0

2009-06-29 14:30:11 (16 lat temu)

Nenna1

Posty: 9590

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Skąd: London - Harrow

Cytat:

2009-06-29 14:22:26, ciesza napisał(a):
Pomozcie prosze.
Na obiad mialo byc risotto z miesem mielonym, ale przepis mi sie zapodzial:-[
Ktora sie orientuje jak to wszystko polaczyc, zeby mialo rece i nogi?? Dodam, ze piwczarek i sosu sojowego nie posiadam:-Y

Improwizuj..
Masz parowke i ser zolty i dobrze by bylo - parmezan pod reka..
sprobuj -cebulke zeszklic na patelni na maselku,..dodac mielone i parowke pokrojana w plastry..oraz ok.2 lyzek koncentratu pomidorowego..Podsmaz troche a potem dodaj ugotowany ryz i parmezan.
Wymieszaj,dopraw sola i pieprzem /do smaku/
Wszystko przeloz do zaroodpornego naczynia,posyp po gorze startym serem.,zapiecz przez jakies pol godzinki i ...gotowe ;-)
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 35 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,