
Str 335.8 z 912 |
|
---|---|
jolantina | Post #1 Ocena: 0 2013-07-19 16:26:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
indyk z piekarnika, ryż białodziki
![]() Diabla oszukac nie grzech
|
ajekhal | Post #2 Ocena: 0 2013-07-19 16:52:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-09-2012 Skąd: Manchester |
A ja dzisiaj z racji piątku robię pstrąga w masełku.
Czyli: 1 taki sobie średni pstrąg, troszkę masła, 3 plasterki cytryny, koperek, sól i pieprz. Wszystko zawijam w folię aluminiową i do piekarnika na 30-35 min. Palce lizać !!! |
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2013-07-19 17:26:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2013-07-19 16:52:01, ajekhal napisał(a): A ja dzisiaj z racji piątku robię pstrąga w masełku. Czyli: 1 taki sobie średni pstrąg, troszkę masła, 3 plasterki cytryny, koperek, sól i pieprz. Wszystko zawijam w folię aluminiową i do piekarnika na 30-35 min. Palce lizać !!! doloz jeszcze do zawiniatka kilka plasterkow pora lub, jesli nie ma pod reka, cebuli. Sa tacy (znam), ktorzy dokladaja jeszcze lyzke gestej smietany... |
Post #4 Ocena: 0 2013-07-19 17:31:22 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Samurajka | Post #5 Ocena: 0 2013-07-19 18:51:10 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Pierogi
![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-07-19 18:55:22 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ajekhal | Post #7 Ocena: 0 2013-07-20 14:06:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-09-2012 Skąd: Manchester |
A czy ktoś wie jak pozbyć się woni starego knura z tutejszej wieprzowiny ?
Jeszcze mi się nie zdarzyło kupić obojętnie jaką część wieprzowiny aby nie zaciągała z lekka knurem. Polska wieprzowinka to co innego .... czasem mamusia podsyła i jest o niebo lepsza a i pachnie mięskiem. Kochani moi ! Rodacy !! Ratujcie bo rodzina mi nie chce jeść tutejszego mięsa (nie licząc wołowinki). |
Samurajka | Post #8 Ocena: 0 2013-07-20 14:23:41 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2013-07-20 14:06:14, ajekhal napisał(a): A czy ktoś wie jak pozbyć się woni starego knura z tutejszej wieprzowiny ? Jeszcze mi się nie zdarzyło kupić obojętnie jaką część wieprzowiny aby nie zaciągała z lekka knurem. Polska wieprzowinka to co innego .... czasem mamusia podsyła i jest o niebo lepsza a i pachnie mięskiem. Kochani moi ! Rodacy !! Ratujcie bo rodzina mi nie chce jeść tutejszego mięsa (nie licząc wołowinki). Szukałam info w internecie juz jakis czas temu,no niestety wyciagam wnioski ze nie za baqrdzo mozna cos z tym zrobic ![]() "Zapach mięsa jest sumą obserwacji odbieranych przez zmysł węchu człowieka, w czasie kupna i jedzenia mięsa. Powstanie korzystnego zapachu uzaleznione jest głównie od zawartości tłuszczu, peptydów, glikogenu oraz zawartości witamin, a takŜe od temperatury przetwarzania produktu. Nieprzyjemny zapach mięsa wieprzowego moze być powodowany błędami w chowie zwierząt np. ubojem knurków w zbyt późnym wieku i wadze (zapach knurzy) lub podawaniem zwierzętom pasz nadających wieprzowinie niemiły zapach (mączka rybna). Zapach knurzy powodowany jest przez hormony sterydowe androgenne i produkt degradacji tryptofanu, skatol u osobników dojrzałych płciowo, które odkładane są w tłuszczu i uwalniają się w czasie obróbki termicznej mięsa. Innym powodem złego zapachu mięsa wieprzowego moze być oksydacja tłuszczu, określana popularnie jako jełczenie. Występować moze przy nadmiernej zawartości kwasów nienasyconych w tłuszczu, a takŜe w czasie długotrwałego zamrozenia lub ogrzewania mięsa wieprzowego" Źródło-www.wedlinydomowe.pl Swoja droga mnie bardziej przeszkadza zapach wołowiny... Coz i tak najwiecej spozywam drobiu oraz ryb. Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Post #9 Ocena: 0 2013-07-20 14:42:03 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jolantina | Post #10 Ocena: 0 2013-07-20 15:00:26 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
zawijaski z szynką + kalafior na parze + bakłażan z piekarnika
Diabla oszukac nie grzech
|