MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 335.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 334.8 | 335.8 | 336.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 335.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jolantina

Post #1 Ocena: 0

2013-07-19 16:26:49 (12 lat temu)

jolantina

Posty: 3966

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

indyk z piekarnika, ryż białodziki;-) i surówka z pomidora, pora i papryki ze śmietaną oczywizda.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ajekhal

Post #2 Ocena: 0

2013-07-19 16:52:01 (12 lat temu)

ajekhal

Posty: 117

Mężczyzna

Z nami od: 27-09-2012

Skąd: Manchester

A ja dzisiaj z racji piątku robię pstrąga w masełku.
Czyli:
1 taki sobie średni pstrąg, troszkę masła, 3 plasterki cytryny, koperek, sól i pieprz. Wszystko zawijam w folię aluminiową i do piekarnika na 30-35 min. Palce lizać !!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2013-07-19 17:26:53 (12 lat temu)

andyopole

Posty: 13682

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2013-07-19 16:52:01, ajekhal napisał(a):
A ja dzisiaj z racji piątku robię pstrąga w masełku.
Czyli:
1 taki sobie średni pstrąg, troszkę masła, 3 plasterki cytryny, koperek, sól i pieprz. Wszystko zawijam w folię aluminiową i do piekarnika na 30-35 min. Palce lizać !!!


doloz jeszcze do zawiniatka kilka plasterkow pora lub, jesli nie ma pod reka, cebuli. Sa tacy (znam), ktorzy dokladaja jeszcze lyzke gestej smietany...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #4 Ocena: 0

2013-07-19 17:31:22 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #5 Ocena: 0

2013-07-19 18:51:10 (12 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Pierogi :-T[
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2013-07-19 18:55:22 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ajekhal

Post #7 Ocena: 0

2013-07-20 14:06:14 (12 lat temu)

ajekhal

Posty: 117

Mężczyzna

Z nami od: 27-09-2012

Skąd: Manchester

A czy ktoś wie jak pozbyć się woni starego knura z tutejszej wieprzowiny ?
Jeszcze mi się nie zdarzyło kupić obojętnie jaką część wieprzowiny aby nie zaciągała z lekka knurem. Polska wieprzowinka to co innego .... czasem mamusia podsyła i jest o niebo lepsza a i pachnie mięskiem. Kochani moi ! Rodacy !! Ratujcie bo rodzina mi nie chce jeść tutejszego mięsa (nie licząc wołowinki).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #8 Ocena: 0

2013-07-20 14:23:41 (12 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Cytat:

2013-07-20 14:06:14, ajekhal napisał(a):
A czy ktoś wie jak pozbyć się woni starego knura z tutejszej wieprzowiny ?
Jeszcze mi się nie zdarzyło kupić obojętnie jaką część wieprzowiny aby nie zaciągała z lekka knurem. Polska wieprzowinka to co innego .... czasem mamusia podsyła i jest o niebo lepsza a i pachnie mięskiem. Kochani moi ! Rodacy !! Ratujcie bo rodzina mi nie chce jeść tutejszego mięsa (nie licząc wołowinki).


Szukałam info w internecie juz jakis czas temu,no niestety wyciagam wnioski ze nie za baqrdzo mozna cos z tym zrobic :-(Mozna jedynie poszukac dobrej klasy mięsa,wiadomo ze te tansze oznaczaja gorsza jakos.

"Zapach
mięsa jest sumą obserwacji odbieranych przez zmysł węchu człowieka, w czasie kupna i jedzenia
mięsa. Powstanie korzystnego zapachu uzaleznione jest głównie od zawartości tłuszczu, peptydów,
glikogenu oraz zawartości witamin, a takŜe od temperatury przetwarzania produktu. Nieprzyjemny
zapach mięsa wieprzowego moze być powodowany błędami w chowie zwierząt np. ubojem
knurków w zbyt późnym wieku i wadze (zapach knurzy) lub podawaniem zwierzętom pasz
nadających wieprzowinie niemiły zapach (mączka rybna). Zapach knurzy powodowany jest przez
hormony sterydowe androgenne i produkt degradacji tryptofanu, skatol u osobników dojrzałych
płciowo, które odkładane są w tłuszczu i uwalniają się w czasie obróbki termicznej mięsa. Innym
powodem złego zapachu mięsa wieprzowego moze być oksydacja tłuszczu, określana popularnie
jako jełczenie. Występować moze przy nadmiernej zawartości kwasów nienasyconych w tłuszczu, a
takŜe w czasie długotrwałego zamrozenia lub ogrzewania mięsa wieprzowego"

Źródło-www.wedlinydomowe.pl


Swoja droga mnie bardziej przeszkadza zapach wołowiny...

Coz i tak najwiecej spozywam drobiu oraz ryb.

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2013-07-20 14:42:03 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2013-07-20 15:00:26 (12 lat temu)

jolantina

Posty: 3966

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

zawijaski z szynką + kalafior na parze + bakłażan z piekarnika
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 335.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 334.8 | 335.8 | 336.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,