MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 332.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 331.8 | 332.8 | 333.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 332.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jolantina

Post #1 Ocena: 0

2013-07-11 18:35:49 (12 lat temu)

jolantina

Posty: 3966

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

placki z cukinii
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-07-15 11:25:38 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolantina

Post #3 Ocena: 0

2013-07-15 13:36:19 (12 lat temu)

jolantina

Posty: 3966

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

kaczka pieczona, kopytka a nad surówką się głowię, ale chyba z pora:-]
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2013-07-15 13:40:53 (12 lat temu)

Severance_

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2013-07-15 13:36:19, jolantina napisał(a):
kaczka pieczona, kopytka a nad surówką się głowię, ale chyba z pora:-]


W ten upał Szalona Kobieto! :-]

PS: a tą kaczkę to jak robisz?

; )
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolantina

Post #5 Ocena: 0

2013-07-15 13:53:44 (12 lat temu)

jolantina

Posty: 3966

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

:-)Cóż poradzić, jak rodzina mięsożerców bezkompromisowych.
a leży sobie, ze 2 dni co najmniej, polana spirytusem lub octem, posolona sporo, obmajerankowana i czarnym pieprzem posypana.Nieco gałki muszkatołowej, czasem odrobina cynamonu.
tuż przed wsadzeniem do piekarnika wtykam w tyłek biedaczce jabłko i cebulkę i na solarium :)
A na ile to już niestety od egzemplarzu zależy, niektóre po 2 godzinach akurat, a niekiedy i 4 było mało.
:-)
po edycji-spirytus balsamiczny, lub jabłkowy, daję, ale podejrzewam, że winny byłby też akurat

[ Ostatnio edytowany przez: jolantina 15-07-2013 13:58 ]

Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2013-07-15 14:02:59 (12 lat temu)

Severance_

Posty: n/a

Konto usunięte

Rozumiem, że nie przykrywasz w żadnym momencie? No i skąd wiesz, że np., po dwóch godzinach jest zrobiona?

Wybacz moją ignorancję, kaczkę uwielbiam, ale jadam tylko w knajpach (najlepiej chińskich, taka smakuje mi najbardziej), ponieważ zwyczajnie nie wiem jak się za ptaka zabrać w domowych warunkach. :-T[
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

eMaSad

Post #7 Ocena: 0

2013-07-15 14:07:11 (12 lat temu)

eMaSad

Posty: 239

Kobieta

Z nami od: 26-01-2013

Skąd: somewhere over the Severn

Cytat:

2013-07-15 11:25:38, ewelazk napisał(a):
hej co gotujecie w takie upaly??

ja dzis mlode ziemniaczki,maslanka i jajko sadzone


pychota, często tak robię, bo uwielbiamy :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2013-07-15 14:09:18 (12 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2013-07-15 14:02:59, Severance_ napisał(a):
ponieważ zwyczajnie nie wiem jak się za ptaka zabrać w domowych warunkach. :-T[


Nie chce mi się szukać statuetki

:-]:-]:-]

A jak nie wiesz jak kaczkę piec to proponowałbym na początek albo w folii albo rozczłonkowaną jak kurczaka. Podzielic na porcje, obsmażyć i dusić w brytfannie z dodatkiem jabłek, pomarańczy i np.suszonych śliwek.




A u nas podobnie jak u Ewy dzisiaj.
Młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i mizeria.
Najgorsze jest to iż moje dzieci każą sobie młode pyrki obierać wrrrrrr.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolantina

Post #9 Ocena: 0

2013-07-15 14:12:26 (12 lat temu)

jolantina

Posty: 3966

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

ależ kochana, pytaj ile wlezie. :)
minimum to 2 godziny, więc po 2 godzinach możesz wbić patyczka, i zobaczyć, czy wypływa sok. jeśli tak, a spod spodu wystaje mięso różowe, to jeszcze trzeba ją podpiec. I w zasadzie to lepiej dłużej na mniejszym ogniu, nić krócej na większym
Co do przykrycia, to zależy, jakim naczyniem dysponujesz. przykryte ceramiczne dają inny efekt, niż przykryte szklane.
Ja kaczki nie przykrywam, chodzi o skórkę, którą moje maluchy i dużuchy uwielbiają.
Jeszcze jedna sprawa, jeśli wycieka za dużo tłuszczu - ale tak naprawdę za dużo, to najlepiej odlać, aby nie smażyła się, tylko piekła.

[ Ostatnio edytowany przez: jolantina 15-07-2013 14:13 ]

Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #10 Ocena: 0

2013-07-15 14:56:11 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 332.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 331.8 | 332.8 | 333.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,