Str 332.8 z 912 |
|
---|---|
jolantina | Post #1 Ocena: 0 2013-07-11 18:35:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
placki z cukinii
Diabla oszukac nie grzech
|
Post #2 Ocena: 0 2013-07-15 11:25:38 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jolantina | Post #3 Ocena: 0 2013-07-15 13:36:19 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
kaczka pieczona, kopytka a nad surówką się głowię, ale chyba z pora
![]() Diabla oszukac nie grzech
|
Severance_ | Post #4 Ocena: 0 2013-07-15 13:40:53 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-07-15 13:36:19, jolantina napisał(a): kaczka pieczona, kopytka a nad surówką się głowię, ale chyba z pora ![]() W ten upał Szalona Kobieto! ![]() PS: a tą kaczkę to jak robisz? ; ) Mind your own biscuits and life will be gravy
|
jolantina | Post #5 Ocena: 0 2013-07-15 13:53:44 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
![]() a leży sobie, ze 2 dni co najmniej, polana spirytusem lub octem, posolona sporo, obmajerankowana i czarnym pieprzem posypana.Nieco gałki muszkatołowej, czasem odrobina cynamonu. tuż przed wsadzeniem do piekarnika wtykam w tyłek biedaczce jabłko i cebulkę i na solarium ![]() A na ile to już niestety od egzemplarzu zależy, niektóre po 2 godzinach akurat, a niekiedy i 4 było mało. ![]() po edycji-spirytus balsamiczny, lub jabłkowy, daję, ale podejrzewam, że winny byłby też akurat [ Ostatnio edytowany przez: jolantina 15-07-2013 13:58 ] Diabla oszukac nie grzech
|
|
|
Severance_ | Post #6 Ocena: 0 2013-07-15 14:02:59 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Rozumiem, że nie przykrywasz w żadnym momencie? No i skąd wiesz, że np., po dwóch godzinach jest zrobiona?
Wybacz moją ignorancję, kaczkę uwielbiam, ale jadam tylko w knajpach (najlepiej chińskich, taka smakuje mi najbardziej), ponieważ zwyczajnie nie wiem jak się za ptaka zabrać w domowych warunkach. ![]() Mind your own biscuits and life will be gravy
|
eMaSad | Post #7 Ocena: 0 2013-07-15 14:07:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2013 Skąd: somewhere over the Severn |
Cytat: 2013-07-15 11:25:38, ewelazk napisał(a): hej co gotujecie w takie upaly?? ja dzis mlode ziemniaczki,maslanka i jajko sadzone pychota, często tak robię, bo uwielbiamy ![]() |
Dwunasty | Post #8 Ocena: 0 2013-07-15 14:09:18 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-07-15 14:02:59, Severance_ napisał(a): ponieważ zwyczajnie nie wiem jak się za ptaka zabrać w domowych warunkach. ![]() Nie chce mi się szukać statuetki ![]() ![]() ![]() A jak nie wiesz jak kaczkę piec to proponowałbym na początek albo w folii albo rozczłonkowaną jak kurczaka. Podzielic na porcje, obsmażyć i dusić w brytfannie z dodatkiem jabłek, pomarańczy i np.suszonych śliwek. A u nas podobnie jak u Ewy dzisiaj. Młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i mizeria. Najgorsze jest to iż moje dzieci każą sobie młode pyrki obierać wrrrrrr. |
jolantina | Post #9 Ocena: 0 2013-07-15 14:12:26 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
ależ kochana, pytaj ile wlezie.
![]() minimum to 2 godziny, więc po 2 godzinach możesz wbić patyczka, i zobaczyć, czy wypływa sok. jeśli tak, a spod spodu wystaje mięso różowe, to jeszcze trzeba ją podpiec. I w zasadzie to lepiej dłużej na mniejszym ogniu, nić krócej na większym Co do przykrycia, to zależy, jakim naczyniem dysponujesz. przykryte ceramiczne dają inny efekt, niż przykryte szklane. Ja kaczki nie przykrywam, chodzi o skórkę, którą moje maluchy i dużuchy uwielbiają. Jeszcze jedna sprawa, jeśli wycieka za dużo tłuszczu - ale tak naprawdę za dużo, to najlepiej odlać, aby nie smażyła się, tylko piekła. [ Ostatnio edytowany przez: jolantina 15-07-2013 14:13 ] Diabla oszukac nie grzech
|
Post #10 Ocena: 0 2013-07-15 14:56:11 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|