MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 33 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 33 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

madagaskar3

Post #1 Ocena: 0

2009-06-28 12:43:26 (16 lat temu)

madagaskar3

Posty: 890

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Skąd: berkshire

3 kolorowa paprykę podsmażam z cebulka dodaje pieczarki pokrojone w paski wszystko razem podduszam do tego majeranek ,papryke w proszku


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Buahahaha:-W
Jak robisz zupe cebulowa to tez dodajesz cebule w proszku:-]

Dziewczyny ,wiecie jak sie zyje tylko na kurczakach ,to o czym tu rozmawiac;-)

Mam pytanie? Chce Wam sie w takie upaly gotowac?
Ja wczoraj robilam grila wieczorem,dzis mi sie nie chce nic robic z tego goraca:-?
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2009-06-28 12:49:16 (16 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

nie chce.dlatego ja dzis wychodze na grilla ale ty mialas wczoraj wiec mozesz chciec zmiany.a moze jakis szybki chlodnik?:-]
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anneczka

Post #3 Ocena: 0

2009-06-28 12:50:58 (16 lat temu)

anneczka

Posty: 1505

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Skąd: Staffordshire

Jak sie ma dzieci, to czy sie chce czy nie, to trzeba gotować:)
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

beata76

Post #4 Ocena: 0

2009-06-28 13:18:47 (16 lat temu)

beata76

Posty: 1206

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Skąd: Londyn

A u mnie dzisiaj kalafior,ziemniaczki,jajko sadzone i zimna maslanka;
Super na upalne dni
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

szatynka

Post #5 Ocena: 0

2009-06-28 16:15:34 (16 lat temu)

szatynka

Posty: 57

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 16-09-2008

Skąd: london

Cytat:

2009-06-28 13:18:47, beatakrzos napisał(a):
A u mnie dzisiaj kalafior,ziemniaczki,jajko sadzone i zimna maslanka;
Super na upalne dni
mój ulubiony obiadek:) a ja dzis miałam kluski śląskie,czerwoną kapuste i gulaszowe:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

beata76

Post #6 Ocena: 0

2009-06-28 16:47:16 (16 lat temu)

beata76

Posty: 1206

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Skąd: Londyn

O ile sie nie myle to jest watek CO DZIS NA OBIAD dziewczyny!!!

[ Ostatnio edytowany przez: beatakrzos 28-06-2009 16:47 ]

Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

metodyka

Post #7 Ocena: 0

2009-06-28 19:15:15 (16 lat temu)

metodyka

Posty: 1738

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-01-2009

Skąd: London-Harrow

ok.0,50 - 0,60 dag mięsa mielonego (najlepiej mieszanego)
1 sucha bułka
mleko do namoczenia bułki
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
2 jajka
sól, pieprz
parę łyżek zimnej wody

Nadzienie:
kawałek papryki lub ogórek kiszony
cebula pokrojona w piórka
ser żółty pokrojony w słupki

mąka do obtoczenia

Mięso zmielić w maszynce razem z cebulą.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa.
Mięso bardzo dokładnie wyrobić z bułką, dodając sól, pieprz, czosnek, surowe jaja i zimną wodę. Masa mięsna powinna być jednolita i gładka.

Nabierać łyżką porcje mięsa, kłaść na zwilżoną w zimnej wodzie dłoń, na środku układać po kawałku papryki lub ogórka, cebulę i słupek sera żóltego.
Zlepić dokładnie i w dłoni formować podłużne zrazy.
Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym smalcu.

Zrazy należy w trakcie smażenia odwracać tak aby były rumiane z każdej strony.
Usmażone zrazy po usmażeniu należy podlać niewielką ilością wody i dusić jeszcze ok.15-20 min.


cos innego,i naprawde smacznego:-]
moim chlopakom tez smakowalo:-]
a sa wybredni:-Y
dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2009-06-29 12:17:55 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nenna1

Post #9 Ocena: 0

2009-06-29 12:26:22 (16 lat temu)

Nenna1

Posty: 9590

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Skąd: London - Harrow

Jajecznica z wątróbką

Wyśmienite i oryginalne danie...nawet na wykwintną kolację.

Składniki

* 6 jajek
* 20 dag wątróbki z kurczaka
* 1 łyżka
masła

* 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
* sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania
Wątróbkę oczyścić. Wymoczyć w mleku przez 1/2 godz. Pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić wątróbkę i smażyć przez ok 4 min. Dodać "roztrzepane" jajka. Posolić i popieprzyć. Smażyć dalej do ścięcia się jajek Posypać pietruszką. Podawać z białym pieczywem.

P.S.

Absolutnie zadne "pomyje" jak ktos to wyzej sugerowal..
Gotowanie to nie moj zawod ale pasja od...-dziestu lat,od zwyklych przyjec urodzinowych,poprzez komunie az do przyjec weselnych...Jakos nikt na moja kuchnie nie narzekal,wrecz przeciwnie..;-)
Wiec moge smialo powiedziec - ze cos o tym wiem!
;-)
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #10 Ocena: 0

2009-06-29 12:30:36 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

Cytat:

2009-06-29 12:17:55, zajaczek432 napisał(a):
Ja bym bardzo prosila o pomysly na ciekawostki na grilla.
U mnie zawsze kielbacha,szaszlyki z piersi,kaszanka(rzadko).Wiem,ze mozna polozyc rybke i i nne cuda...
..tylko co i jak..?


ja rybke robie tak:
filety - jakie kto lui ale filety bo na grulu nie ma czasu na plucie oscmi - polozyc na kawalku foli, przyprawic przyprawa do ryb kamisa lub sola i bialym pieprzem, pokric w cienkie plasterki czosnek i uozyc na filecie, posypac posiekanym koperkiem i dodac pol lyzeczki malsa na koper, zawinac folie dokladnie - zeby maselko nie wyplynelo i na ruszt na 10-15min:)

ziemniaki zapiekane
dokladnie umyc ziemnika w skorce, przekroic na pol, wlozyc w folie(kazda polowe osobno - szybcij sie upiecze). posypac sczupta soli, dodac wycisniety czosnek i odrobinke masla, zawina dokladnie i polozyc bezposrednio na zazace sie wegle...robi sie pkolo 30min...

rewelacyjna karkowa...
pokroic karkowke na sredniej grubosci plastry, delikatnie rozic - nie az tak jak na schabowe.
Zalewa: szklanka piwa, pol sloika musztardy kamisa - najlepiej sarepskiej, chili, sol zmiekczajaca - moze byc zwykla, ziola prowansalskie zalac tym dokladnie mieso - musi byc przykryte i wstwaic do lodowki przynjamniej na 5h..a najlepeij na noc...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 33 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,