Str 309.8 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-04-18 14:43:21 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
asiulka172 | Post #2 Ocena: 0 2013-04-18 14:53:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-06-2011 Skąd: manchester |
A u mnie dzis na obiadek duszonka co prawda nie taka orginalna z ogniska ale mysle ze tez bedzie dobrze smakowala
![]() Składniki (na ok. 4 porcje): - 6 średnich ziemniaków - 2 duże cebule - 4 marchewki - 2 filety z kurczaka - 30 dag wędzonego boczku - 1 czerwona papryka (niekoniecznie) - posiekana natka pietruszki, selera i lubczyka (używam mrożonych) - sól, pieprz - przyprawa typu vegeta - słodka papryka w proszku - 1 łyżka masła Ziemniaki i marchewki pokroić w cienkie plasterki, cebule w piórka, filety z kurczaka i paprykę w kostkę, a boczek w paseczki. W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym układać warstwami wszystkie składniki tak, żeby na dnie, w środku i na górze były plastry ziemniaków. Każdą kolejną warstwę posypać przyprawami. Kilka paseczków boczku ułożyć na ziemniakach razem z kilkoma wiórkami masła. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stC i zapiekać około 2 godzin (aż ziemniaki będą miękkie), po godzinie pieczenia temperaturę zmniejszyć do 180 stC. |
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2013-04-18 15:54:16 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Pojedliśmy...
Pierś kurczaka gotowana, ziemniaki, sos koperkowy(ze świeżego koperku) i warzywa gotowane. Zestaw dziecięcy to kurczak w sosie pomidorowym, marchewka i spaghetti. Teraz kawka i ciasto bananowe ![]() |
mohini | Post #4 Ocena: 0 2013-04-18 22:31:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2012 Skąd: blisko lasu :) |
Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam tutaj.Mam przepis na pasztet i trzeba dodać surowego boczku a ponieważ nie za bardzo się znam na tych wszystkich tutaj beconach itp. bo mało tego jadam więc może ktoś mi podpowie co kupić.
Żeby nie było że nie w temacie ![]() |
Samurajka | Post #5 Ocena: 0 2013-04-18 22:38:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2013-04-18 22:31:24, mohini napisał(a): Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam tutaj.Mam przepis na pasztet i trzeba dodać surowego boczku a ponieważ nie za bardzo się znam na tych wszystkich tutaj beconach itp. bo mało tego jadam więc może ktoś mi podpowie co kupić. Żeby nie było że nie w temacie ![]() Kupisz w polskim sklepie. Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2013-04-18 22:43:30 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak koniecznie chcesz dodać surowego to szukaj pork belly np.asda
Ale śmiało do pasztetu możesz dodać wędzonego bekonu (smoked bacon) a to kupisz w każdym spożywczym. Będzie lepszy pasztet ![]() EDIT: Gdybyś się zdecydowała na wędzony to pamiętaj aby dać mniej soli bo wędzony boczek "puszcza" sól. |
mohini | Post #7 Ocena: 0 2013-04-19 00:14:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2012 Skąd: blisko lasu :) |
Cytat: 2013-04-18 22:38:55, Samurajka napisał(a): Cytat: 2013-04-18 22:31:24, mohini napisał(a): Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam tutaj.Mam przepis na pasztet i trzeba dodać surowego boczku a ponieważ nie za bardzo się znam na tych wszystkich tutaj beconach itp. bo mało tego jadam więc może ktoś mi podpowie co kupić. Żeby nie było że nie w temacie ![]() Kupisz w polskim sklepie. Własnie szukałam w polskim sklepie ( a u mnie tylko jeden jest ) mieli tylko wędzony i bałam się że to zdominuje mi smak pasztetu ale skoro Dwunasty napisał że może być i wędzony to jutro kupię w polskim. Pasztet będę robiła pierwszy raz więc chciałam się trzymać przepisu żeby nie zepsuć nic bo zazwyczaj jak gotuję to na oko bez ściągi ![]() Dwunasty dzięki za odpowiedz. Przepraszam już nie zaśmiecam wątku. |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2013-04-19 00:41:44 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
W Morrisons widzialam polski boczek.
Ada
|
Post #9 Ocena: 0 2013-04-19 09:38:50 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jolantina | Post #10 Ocena: 0 2013-04-19 09:46:39 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
a ja dziś na leniwo...
Diabla oszukac nie grzech
|