Str 295.8 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-03-04 15:42:52 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2013-03-04 15:45:29 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Magducha31 | Post #3 Ocena: 0 2013-03-04 16:31:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2011 Skąd: st.albans |
szybkowar
Moj wyglada jak ten w artykule i jest rodem z Maroka. Mam go dlugo i fajnie sie w nim gotuje, wlasnie dowiadywalam sie u zrodla ze wykonany jest z aluminium. Jednak dostepne tu w sklepach szybkowary tak samo sie sprawdza przy gotowaniu tagine i innych potraw |
Post #4 Ocena: 0 2013-03-04 18:21:58 (12 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
Cytat: 2013-03-04 15:20:00, MrMaverick1971 napisał(a): Cytat: 2013-03-04 09:49:08, robinek napisał(a): Z tego co sie dowiedzialem to tagine jest glownie na ogien. Do piekarnika jest garnek rzymski. Konstrukcja tagine polega na tym by para pod przykryciem szla do gory tam sie ochladzala od przykrywki ktora ma taki specyficzny ksztalt I wracala skroplona w dol. Takie gotowanie warzyw ktore sa wyzej na parze. Nauka troche kosztowala. Pierwsze tagine po gotowaniu wyladowalo w koszu. Peklo. Trzeba je zahartowac. Moczyc cale w wodzie 12h. Wytrzec do such a. Wsadzic do piekarnika. Wlaczyc na 180 stopni i 2.5h trzymc w him. Na koniec dac mu samodzielnie ostygnac. Na palniku gazowym stosujemy plytkigazowe heat diffuser. I gotujemy na srednim ogniu. Dodam jeszcze ze nie stawiamy zimnego naczyna na goracym. I goracego naczynia na zimnym. Najlepiej np na desce do krojenia. Przekonales mnie do tego naczynia Robinek. Tagine ostatnio pokazał się w TKmax. Pierwszy był z TKmax po pęknięciu taki sam zamówiłem z Tesco. Ale następnego dnia żona znalazła w TKmax większy produkcji portugalskiej. A do tego troszkę tańszy. Tak więc mały jest w rezerwie. W internecie jest sporo przepisów. Jak i na YouTube. Ja kupiłem jeszcze książkę z przepisami tagine. ![]() Trzeba pamiętać o tym że w zależności jakie mamy mięso musimy zmieniać w przepisie ilość bulionu lub wody. Takie ze sklepu ma duzo w sobie wody i jak dolejemy np. bulionu tyle ile w przepisie zrobi się zupa i wypłucze przyprawy. Sprawdziłem to sam. ![]() I teraz kupuję u rzeźnika ale nie u takiego Halalllahalla ![]() Dobrze jak mamy troszkę czasu i podsmażamy mięso w tagine. To co przylgnie do dna tagine daje nam potem dodatkowy aromat i smak sosu. Naczynie wolno sie nagrzewa i wolno stygnie. Zaletą w stosunku do szybkowaru jest możliwość bezproblemowego sprawdzenia jak nam mięknie mięsko i podrzucenia pod koniec gotowania dodatkowych specjałow. |
Post #5 Ocena: 0 2013-03-05 16:08:56 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-03-05 16:10:34 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MerryPoppins | Post #7 Ocena: 0 2013-03-05 19:31:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2011 Skąd: Doncaster |
Cytat: 2013-03-05 16:10:34, binus1 napisał(a): Dzis nie ma obiadu ![]() ![]() i tak trzymaj Marysia ![]() Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze...
[url=][img][/img][/url]
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2013-03-05 22:56:41 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Ale dziś spier@ spagetti :/
Nie miałem normalnego makaronu i walnąłem taki cieńki, się zrobiło blee Młoda zjadał, ja coś tam wdusiłem. Masakra No i marysia ma też wolne no to lipa. Będziemy szczupli do jutra ;D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2013-03-06 13:30:03 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #10 Ocena: 0 2013-03-08 11:51:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Robinek, jak tam kolejne próby? Wrzucaj fotki, można się najeść już samym patrzeniem, pychotka!
![]() Ja mam garnek rzymski - taki zwyczajny, gliniany, bez lakieru. Kupiłam w Rumunii na jakimś straganie. Kilka razy w nim gotowałam, wyjmę go dzisiaj z szafki i będę gotować. Dzięki za inspiracje ![]() A wracając do tematu - u mnie dziś na obiad curry z ryżem i warzywami ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|