MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 294.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 293.8 | 294.8 | 295.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 294.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-02-26 22:43:15 (12 lat temu)

Posty: 1985

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Jeśli to do mnie to przykro mi ale to nie chińskie potrawy.
Naczynie i rodzaj przypraw (mieszanki) to kierunek marokański.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-02-27 11:47:21 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2013-03-03 20:13:40 (12 lat temu)

Posty: 1985

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Co dziś "było" na obiad.

Wołowina z suszonymi morelami.
Przepis dla tagine Gordona Ramsay.

Wołowinka gulaszowa posolona, popieprzona w mące.
Obsmażona w tagine na oleju.

Obrazek


Osobno cebulka czerwona obsmażona z dodanym czosnkiem, kawałkami pomidorów z sosem z puszki, imbir, samodzielnie mieszana z przypraw marokanska mieszanka ras el hanout. I znowu smazone.

Obrazek

Wszystko razem.
Ja dodałem dodatkowo cukinię.

Obrazek

Po 1.5h duszenia w tagine dodałem:
suszone morele wymieszane z miodem i sokiem z cytryny

Obrazek

I dodatkowe 40min.

I wynik tej zabawy.

Obrazek

A tu z kuskus.

Bez zbędnych dekoracji i pozowania do fotki bo byłem głodny.:-]


Obrazek


Mniam mniam.:-8

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Magducha31

Post #4 Ocena: 0

2013-03-04 09:06:02 (12 lat temu)

Magducha31

Posty: 259

Kobieta

Z nami od: 05-12-2011

Skąd: st.albans

Robinek mialam sie juz wczesniej pytac czy to naczynie tagine kladziesz bezposrednio na palniku kuchenki czy robisz w piekarniku. Zdaje mi sie ze oryginalnie sa one wsadzane do pieca lub bezposrednio na rozzazony wegiel..ja czesto robie tagine ale zawsze w szybkowarze,mam to naczynie ale nigdy nie uzywalam stad pytanie:-D
Ale zeby nie bylo ze odchodze od tematu,na ubiad dzis placuszki z kurki, drobno pokrojona piers kurczaka,plus papryka czerwona, cebulka, chilli, do tego troche maki,majonezu i stary ser,smazone na patelni..pychotka,Podane bedzie z ryzem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2013-03-04 09:49:08 (12 lat temu)

Posty: 1985

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Z tego co sie dowiedzialem to tagine jest glownie na ogien.
Do piekarnika jest garnek rzymski.
Konstrukcja tagine polega na tym by para pod przykryciem szla do gory tam sie ochladzala od przykrywki ktora ma taki specyficzny ksztalt I wracala skroplona w dol.
Takie gotowanie warzyw ktore sa wyzej na parze.
Nauka troche kosztowala.
Pierwsze tagine po gotowaniu wyladowalo w koszu.
Peklo.
Trzeba je zahartowac.
Moczyc cale w wodzie 12h.
Wytrzec do such a.
Wsadzic do piekarnika.
Wlaczyc na 180 stopni i 2.5h trzymc w him.
Na koniec dac mu samodzielnie ostygnac.
Na palniku gazowym stosujemy plytkigazowe heat diffuser.
I gotujemy na srednim ogniu.

Dodam jeszcze ze nie stawiamy zimnego naczyna na goracym.
I goracego naczynia na zimnym. Najlepiej np na desce do krojenia.


[ Ostatnio edytowany przez: robinek 04-03-2013 09:52 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Magducha31

Post #6 Ocena: 0

2013-03-04 12:02:06 (12 lat temu)

Magducha31

Posty: 259

Kobieta

Z nami od: 05-12-2011

Skąd: st.albans

Dzieki za wyjasnienie,troche z tym jest zachodu :-] dlatego raczej moje pozostanie jako dekoracja, w szybkowarze tez super tagine wychodzi no i w ciagu pol godziny. Ale tobie zycze kolejnych udanych potraw :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2013-03-04 14:15:25 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2013-03-04 15:11:07 (12 lat temu)

Posty: 1985

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:

2013-03-04 12:02:06, Magducha31 napisał(a):
Dzieki za wyjasnienie,troche z tym jest zachodu :-] dlatego raczej moje pozostanie jako dekoracja, w szybkowarze tez super tagine wychodzi no i w ciagu pol godziny. Ale tobie zycze kolejnych udanych potraw :)



Hartuje sie tylko raz przed pierwszym gotowaniem.
Potem to sama frajda z gotowania.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2013-03-04 15:16:01 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Posty: 6388

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: L5

Chili con carne, pol dnia siedzialam w szpitalu, mam jeszcze duzo do zrobienia, tak wiec przynajmniej w kuchni "lajtowo".
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrMaverick1971

Post #10 Ocena: 0

2013-03-04 15:20:00 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Posty: 5457

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Skąd: Bedford

Cytat:

2013-03-04 09:49:08, robinek napisał(a):
Z tego co sie dowiedzialem to tagine jest glownie na ogien.
Do piekarnika jest garnek rzymski.
Konstrukcja tagine polega na tym by para pod przykryciem szla do gory tam sie ochladzala od przykrywki ktora ma taki specyficzny ksztalt I wracala skroplona w dol.
Takie gotowanie warzyw ktore sa wyzej na parze.
Nauka troche kosztowala.
Pierwsze tagine po gotowaniu wyladowalo w koszu.
Peklo.
Trzeba je zahartowac.
Moczyc cale w wodzie 12h.
Wytrzec do such a.
Wsadzic do piekarnika.
Wlaczyc na 180 stopni i 2.5h trzymc w him.
Na koniec dac mu samodzielnie ostygnac.
Na palniku gazowym stosujemy plytkigazowe heat diffuser.
I gotujemy na srednim ogniu.

Dodam jeszcze ze nie stawiamy zimnego naczyna na goracym.
I goracego naczynia na zimnym. Najlepiej np na desce do krojenia.


Przekonales mnie do tego naczynia Robinek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 294.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 293.8 | 294.8 | 295.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,