Str 281.8 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-10-27 19:39:15 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2012-10-27 19:41:56 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2012-10-27 19:43:19 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #4 Ocena: 0 2012-10-27 19:51:03 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-10-27 19:41:56, Pigula75 napisał(a): Ciupek... ![]() ![]() ![]() a co to mie tu za oklaski????? ![]() ![]() ![]() kurczak to bardzo podatny materiał na kombinowanie.Zależy tylko od tego ile mamy czasu na przygotowanie i checi na dziabranie się w kuchni..Można pozbyc sie kosci i nadziać go tym na co tylko przyjdzie ochota...Można rozebrać go zemleć i zrobić glantyne, mozna jeść tez na ciepło,(nikt nie mówi że musi być jedzona na zimno zalana galaretą),można taką zmieloną i zawinietą upiec ostatnio taka z kaczki zrobiłem i znam takich co im smakowało ![]() Mozna zrobić de volaille z piersi a udka i skrzydełka nadziać.Sposobów na kurczaka jest tyle ile fantazji w głowie Cytat: 2012-10-27 19:43:19, Bestia napisał(a): Na piwie to kurczaka do pieca a piwo do reki. ![]() Albo na winie...co sie nawinie to do kurczaka ![]() A tak na poważnie to Coq au Vin też jest jakims wyjściem [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 27-10-2012 19:54 ] |
MrMaverick1971 | Post #5 Ocena: 0 2012-10-27 19:53:46 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2012-10-27 19:39:15, Pigula75 napisał(a): Cytat: 2012-10-27 19:02:12, MrMaverick1971 napisał(a): Cytat: 2012-10-27 19:00:29, Pigula75 napisał(a): Cytat: to tak jak ze stwierdzeniem, ze Polki sa najpiekniesze na swiecie... ![]() No przeciez podpadasz raz drugi ![]() ![]() ![]() Czekaj Mr... ja Cie predzej czy pozniej "dorwe" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wtedy nie tylko bedziemy najpiekniejsze ale i najmilsze, najweselsze, najbardziej pociagajace (pomijam okres jesienno-zimowy),najsilniejsze i wogole najjjjj!!!!! ![]() Kochana, sa wyjatki, a TY jestes jednym z nich ![]() Prosze Cie ![]() ![]() Przyznaje sie ![]() ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-10-27 20:28:46 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2012-10-27 20:29:23 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #8 Ocena: 0 2012-10-27 20:33:07 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Z tym piwem to się zgadza...
Kupić piwo butelkowe, piwo wychlać, nalać wody do butelki a na butelkę nadziać kurczaka(doprawionego), do piekarnika i niech się piecze. Druga opcja bardzo leniwa, całego kuraka do bardzo popularnych obecnie woreczków(czosnek, papryka czy zioła),piekarnik i gotowe. Czysto i smacznie. Do tego (skoro i tak piekarnik włączony) pieczone ziemniaki i gotowe. No może jakieś surówki jeszcze. ![]() Pieczone ziemniaki: podgotować ziemniaki dosłownie z 2 minuty, zalać zimną wodą,dobrze odcedzić i wrzucić na bardzo rozgrzany olej na blaszce(ok 1 cm oleju) UWAŻAĆ coby się nie poparzyć bo olej pryska, posolić, popieprzyć, posypać papryką(smoked) wrzucić kilka ząbków czosnku, świeży tymianek czy rozmaryn. Piec w nagrzanym piekarniku (180) aż się ładnie zarumienią. Skórka powinna być twarda ale w środku będą miękkie. |
KaskaM | Post #9 Ocena: 0 2012-10-27 20:37:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
A ja dzis w przerwie miedzy karmieniami i zmianami pampersiakow,jakos wyrobilam w porze powiedzmy obiadowej:
zupka z pory z serem chedar + grzanki z serem, pure mieszane-ziemniaki + bataty, roladki z cycka indyczego z serem i pietrucha, kalafiorek z maslem i bulka tarta, ice berg ze smietanka. bylo mniam.podobno.nie jadlam.mala sie na karmienie obudzila ![]() |
znowu-ciupek | Post #10 Ocena: 0 2012-10-27 20:39:57 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-10-27 20:28:46, leonka napisał(a): Kurczaka w calosci to ja robie tak: Duuuze naczynie cast-iron do piekarnika z odrobina oliwy na dole. Kuraka na kawalki: piesi zawijam w bekon, nozki, skrzydelka, udka nacieram nieco sola i pieprzewm. Karkas zjada pies na surowo. Na patelnie pieczarki, cebula i czosnek. Dodaje puszke pomidorow. Dodaje pol litra wywaru z wolowiny (w kostce - Oxy sie nada, chyba ze maz przyniesie prawdziwe gravy z pracy i mam zamrozone w domciu, w kostkach na lod - to wtedy daje to, tylko dodaje wody aby bylo rzadkie). Jak sie naczynie i piekarnik nagrzeje - wkladam kuraka i zalewam wywarem z patelni. I do pieca na 100 stopni (ma sie po malu pichcic) Jak juz kurak gotowy to zageszczam sosik maka kukurydziana. Do tego ziemniaczki tluczone badz pieczone, do tego marchewki i "parsnipy" pieczone z miodem i posypane papryka ostra. toć to przecie coq au vin jak się patrzy,tylko wersja a'la Leonka ![]() Tylko wina trochę dodać [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 27-10-2012 20:40 ] |