MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 278.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 277.8 | 278.8 | 279.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 278.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MrMaverick1971

Post #1 Ocena: 0

2012-10-12 20:28:45 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Posty: 5457

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Skąd: Bedford

Cytat:

2012-10-12 19:31:59, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-10-12 19:17:42, effimd napisał(a):
Pstrag teczowy w marynacie peri-peri i slodkiego chili, frytki, szparagi,salata (romain salad)z pomidorem,ogorkiem i sosem vinegret.

To juz mi luksusem pachnie*THUMBS UP*

..no bo Londynczycy, to ELYTA..*ROFL**ROFL**ROFL*...to tak jak ruscy bogacze ze stadionu 10-co lecia (jak jeszcze istnial) : "tylko kawior i szampan"..*ROFL**ROFL**ROFL*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #2 Ocena: 0

2012-10-12 20:41:56 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Cytat:

2012-10-12 20:28:45, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

2012-10-12 19:31:59, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-10-12 19:17:42, effimd napisał(a):
Pstrag teczowy w marynacie peri-peri i slodkiego chili, frytki, szparagi,salata (romain salad)z pomidorem,ogorkiem i sosem vinegret.

To juz mi luksusem pachnie*THUMBS UP*

..no bo Londynczycy, to ELYTA..*ROFL**ROFL**ROFL*...to tak jak ruscy bogacze ze stadionu 10-co lecia (jak jeszcze istnial) : "tylko kawior i szampan"..*ROFL**ROFL**ROFL*

Ty sie smiej a miales kiedys takie buty jak oni...z przody Nike ,z tylu adidas a z boku Puma???:-D:-] Co tam szampan i kawior to byl szpan*DANCE*
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrMaverick1971

Post #3 Ocena: 0

2012-10-12 20:49:18 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Posty: 5457

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Skąd: Bedford

Cytat:

2012-10-12 20:41:56, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-10-12 20:28:45, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

2012-10-12 19:31:59, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-10-12 19:17:42, effimd napisał(a):
Pstrag teczowy w marynacie peri-peri i slodkiego chili, frytki, szparagi,salata (romain salad)z pomidorem,ogorkiem i sosem vinegret.

To juz mi luksusem pachnie*THUMBS UP*

..no bo Londynczycy, to ELYTA..*ROFL**ROFL**ROFL*...to tak jak ruscy bogacze ze stadionu 10-co lecia (jak jeszcze istnial) : "tylko kawior i szampan"..*ROFL**ROFL**ROFL*

Ty sie smiej a miales kiedys takie buty jak oni...z przody Nike ,z tylu adidas a z boku Puma???:-D:-] Co tam szampan i kawior to byl szpan*DANCE*

..taa, a kawior to kaszanka , a szampanskoje , to cider:)

Masz racje, to jest szpan*ROFL**ROFL**YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #4 Ocena: 0

2012-10-16 17:17:03 (13 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Kopytka w sosie grzybowym ;)
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #5 Ocena: 0

2012-10-16 19:02:46 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Cytat:

2012-10-16 17:17:03, Samurajka napisał(a):
Kopytka w sosie grzybowym ;)

Uwielbiam kopytka ale najczesciej u mnie sa z zasmazka:-) A u mnie dzis na szybko spaghetti na obiadek:-)
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2012-10-27 15:30:40 (13 lat temu)

tomaszzet

Posty: 7976

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Skąd: South Yorkshire

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 27-10-2012 15:32 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #7 Ocena: 0

2012-10-27 15:32:22 (13 lat temu)

tomaszzet

Posty: 7976

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Skąd: South Yorkshire

Chciałem tylko cos smacznego pokazać, a tu kocha.

O... jest. Tylko się nie slinić, bo to już historia :-]

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 27-10-2012 15:34 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #8 Ocena: 0

2012-10-27 15:56:55 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Cytat:

2012-10-27 15:32:22, tomaszzet napisał(a):
Chciałem tylko cos smacznego pokazać, a tu kocha.

O... jest. Tylko się nie slinić, bo to już historia :-]

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 27-10-2012 15:34 ]



Czemu takie blade???:-)
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2012-10-27 16:00:45 (13 lat temu)

tomaszzet

Posty: 7976

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Skąd: South Yorkshire

Bo przypalone trafia u mnie do srodka ;-)
Nie lubię spalonych, takie są lżejsze.
Te spalone to zazwyczaj mają 5 mm grubosci, a ja lubię cieniutkie

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 27-10-2012 16:01 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-10-27 16:22:13 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Pieczeń wołowa z boczkiem.

Wczoraj kawałek pieczeni wołowej
(z polski, bo ta angielska wołowina to na podeszwy się nadaje :> )

Umytą i osuszoną zaprawiłem:
- włoska mieszanka ziół trudno mi powiedzieć co tam jest :>
- Kilka ząbków czosnku
- trochę soli
- trochę pieprzu (nie mam moździerza ale taki byłby najlepszy) więc zmielony
-ze dwie gałązki thymianku
-Estragon
-posiekane listki liścia laurowego, może być suszone
-ziarno ziela trochę rozbite
Dolałem oleju i wszytko w kubku dokładnie wymieszałem tak by czosnek wymieszał się z resztą.

Na dnie szklanego naczynia położyłem skórkę z boczku.
I gałązki Rozmarynu

Na tym położyłem wysmarowaną sztukę mięsa zaprawą.

Przykryłem plastrami boczku i ponownie ze dwie gałązki rozmarynu, najlepiej prosto z doniczki.

Odstawiłem na całą noc do lodówki.

Dziś.

Dolałem około szklankę wina, przykryłem folią i pokrywką żaroodporną (coś mi jedno i drugie nie pasuje więc stąd ta folia)

Najpierw na 20 minut do pieca o temp 220, potem mniejsza temp około 180C

Piec w zależności od wagi.

Młoda wymyśliła do tego frytki.

Mięso zrobiło się tak kruche jak polędwica, wręcz rozpadało się w ustach, i soczyste ze sosu nie trzeba było żadnego.

Nie zdążyłem zrobić fotki, bo jak Beata wparowała to mi wyrwała gary z ręki, zmarznięta od jazdy na motorze i głodna jak wilk :-D


W przygotowaniu od 2 dni kiszą się buraki z czosnkiem.
Kolor już piękny ciemno czerwony.
Chyba jutro od świtu będzie ważenie mięsa na krokiety i zrobi sie barszczyk mniam *YAHOO* czerwony z buraczków :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 278.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 277.8 | 278.8 | 279.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,