MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 276.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 275.8 | 276.8 | 277.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 276.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MrMaverick1971

Post #1 Ocena: 0

2012-10-01 18:14:06 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Posty: 5457

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Skąd: Bedford

My dzisiaj na obiad mielismy kuchnie francuska: "Gratin Dauphinois", czyli pyrki zapiekane w serze. Nawet dobre:-8

Bez znaczenia , ze z puszki (weekend francuski byl w Lidlu) :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #2 Ocena: 0

2012-10-01 18:14:08 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Cytat:

2012-10-01 18:12:39, Samurajka napisał(a):
Cytat:

2012-10-01 18:06:58, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-10-01 17:29:22, Samurajka napisał(a):
Bigos...właśnie był dzis na obiad.

Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos.
Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow.
A moj jest taki :

1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg białej kapusty
800g wedliny
50 g suszonych grzybów
2 cebule
1 łyżka masła
200 g suszonych śliwek
sól, pieprz i cukier
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka rozmarynu
kilka nasion jałowca
3-4 listki laurowe
pieprz w ziarenkach (kilka)
1/2 łyżeczki ziela angielskiego
przecier pomidorowy

Ciekawa jestem waszych przepisow *THUMBS UP*

Samurajka tylko pamietaj,ze ma byc nie suszona a wedzona sliwka ,nie zadna tam kielbasa ...tylko kielbasa jalowcowa no i grzybki ale prawdziwki nie podgrzybki ....w innym przypadku oddasz fartucha:-D:-D:-D


*ROFL**ROFL*

A proszę,oto fartuch

Rany Boskie jakie klejonty:-o*PARDON*
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #3 Ocena: 0

2012-10-01 18:17:00 (13 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Cytat:

2012-10-01 18:14:08, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-10-01 18:12:39, Samurajka napisał(a):
Cytat:

2012-10-01 18:06:58, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-10-01 17:29:22, Samurajka napisał(a):
Bigos...właśnie był dzis na obiad.

Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos.
Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow.
A moj jest taki :

1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg białej kapusty
800g wedliny
50 g suszonych grzybów
2 cebule
1 łyżka masła
200 g suszonych śliwek
sól, pieprz i cukier
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka rozmarynu
kilka nasion jałowca
3-4 listki laurowe
pieprz w ziarenkach (kilka)
1/2 łyżeczki ziela angielskiego
przecier pomidorowy

Ciekawa jestem waszych przepisow *THUMBS UP*

Samurajka tylko pamietaj,ze ma byc nie suszona a wedzona sliwka ,nie zadna tam kielbasa ...tylko kielbasa jalowcowa no i grzybki ale prawdziwki nie podgrzybki ....w innym przypadku oddasz fartucha:-D:-D:-D


*ROFL**ROFL*

A proszę,oto fartuch

Rany Boskie jakie klejonty:-o*PARDON*


Hehe :-] fajny fartuszek co?:-8

My tu o klejnotach a co jutro mam zrobic na obiad *CRAZY*
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slicznakobietka

Post #4 Ocena: 0

2012-10-01 18:28:14 (13 lat temu)

slicznakobietka

Posty: 100

Kobieta

Z nami od: 02-09-2012

Skąd: london

Ja robie bigos tak jak Ty z ta roznica iz dodaje dwa rodzaje podsmazonego mieska i boczku:)Ja jutro serwuje zupke jarzynowa i nalesniki z serem i truskawkami,pychotka:-]

[ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 01-10-2012 18:30 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #5 Ocena: 0

2012-10-01 18:36:46 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Samurajka,przez ten Twój fartuszek-snu nie będę miała:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #6 Ocena: 0

2012-10-01 18:42:48 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Cytat:

2012-10-01 18:36:46, zuza11 napisał(a):
Samurajka,przez ten Twój fartuszek-snu nie będę miała:-D

Zuza chyba raczej bedziesz miala...*IN LOVE*
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2012-10-12 09:11:41 (13 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

hahha Miałem dylemat co tu dzisiaj na obiadek. Problem został rozwiązany z okazji DNIA JAJA.
Będą ziemniaki duszone, kalafior i jajka sadzone i maślanka. Mniam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pureprotection

Post #8 Ocena: 0

2012-10-12 09:41:15 (13 lat temu)

pureprotection

Posty: 1

Z nami od: 01-01-1970

fajitas!! szybko, tanio i bardzo pyszne:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kitek1

Post #9 Ocena: 0

2012-10-12 10:48:46 (13 lat temu)

Kitek1

Posty: 1335

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Skąd: Yyyyy a to istotne?

A znacie jakiś fajny sposób przygotowania schabu?? Najlepiej w piekarniku. Jakiś sos np??
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

nikado

Post #10 Ocena: 0

2012-10-12 11:31:59 (13 lat temu)

nikado

Posty: 581

Kobieta

Z nami od: 29-11-2010

Skąd: Blackburn

Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami i kluski kładzione. Ulubione danie moich dzieci:)

No tylko że to nie w piekarniku:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 276.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 275.8 | 276.8 | 277.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,