
Bez znaczenia , ze z puszki (weekend francuski byl w Lidlu)
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 276.8 z 912 |
|
---|---|
MrMaverick1971 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-01 18:14:06 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
My dzisiaj na obiad mielismy kuchnie francuska: "Gratin Dauphinois", czyli pyrki zapiekane w serze. Nawet dobre
![]() Bez znaczenia , ze z puszki (weekend francuski byl w Lidlu) ![]() |
gosiaczek3006 | Post #2 Ocena: 0 2012-10-01 18:14:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Cytat: 2012-10-01 18:12:39, Samurajka napisał(a): Cytat: 2012-10-01 18:06:58, gosiaczek3006 napisał(a): Cytat: 2012-10-01 17:29:22, Samurajka napisał(a): Bigos...właśnie był dzis na obiad. Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos. Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow. A moj jest taki : 1 kg kapusty kiszonej 1/2 kg białej kapusty 800g wedliny 50 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżka masła 200 g suszonych śliwek sól, pieprz i cukier 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu kilka nasion jałowca 3-4 listki laurowe pieprz w ziarenkach (kilka) 1/2 łyżeczki ziela angielskiego przecier pomidorowy Ciekawa jestem waszych przepisow ![]() Samurajka tylko pamietaj,ze ma byc nie suszona a wedzona sliwka ,nie zadna tam kielbasa ...tylko kielbasa jalowcowa no i grzybki ale prawdziwki nie podgrzybki ....w innym przypadku oddasz fartucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A proszę,oto fartuch Rany Boskie jakie klejonty ![]() ![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
Samurajka | Post #3 Ocena: 0 2012-10-01 18:17:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2012-10-01 18:14:08, gosiaczek3006 napisał(a): Cytat: 2012-10-01 18:12:39, Samurajka napisał(a): Cytat: 2012-10-01 18:06:58, gosiaczek3006 napisał(a): Cytat: 2012-10-01 17:29:22, Samurajka napisał(a): Bigos...właśnie był dzis na obiad. Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos. Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow. A moj jest taki : 1 kg kapusty kiszonej 1/2 kg białej kapusty 800g wedliny 50 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżka masła 200 g suszonych śliwek sól, pieprz i cukier 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu kilka nasion jałowca 3-4 listki laurowe pieprz w ziarenkach (kilka) 1/2 łyżeczki ziela angielskiego przecier pomidorowy Ciekawa jestem waszych przepisow ![]() Samurajka tylko pamietaj,ze ma byc nie suszona a wedzona sliwka ,nie zadna tam kielbasa ...tylko kielbasa jalowcowa no i grzybki ale prawdziwki nie podgrzybki ....w innym przypadku oddasz fartucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A proszę,oto fartuch Rany Boskie jakie klejonty ![]() ![]() Hehe ![]() ![]() My tu o klejnotach a co jutro mam zrobic na obiad ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
slicznakobietka | Post #4 Ocena: 0 2012-10-01 18:28:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
Ja robie bigos tak jak Ty z ta roznica iz dodaje dwa rodzaje podsmazonego mieska i boczku
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 01-10-2012 18:30 ] |
zuza11 | Post #5 Ocena: 0 2012-10-01 18:36:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Samurajka,przez ten Twój fartuszek-snu nie będę miała
![]() |
|
|
gosiaczek3006 | Post #6 Ocena: 0 2012-10-01 18:42:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Cytat: 2012-10-01 18:36:46, zuza11 napisał(a): Samurajka,przez ten Twój fartuszek-snu nie będę miała ![]() Zuza chyba raczej bedziesz miala... ![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
Dwunasty | Post #7 Ocena: 0 2012-10-12 09:11:41 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
hahha Miałem dylemat co tu dzisiaj na obiadek. Problem został rozwiązany z okazji DNIA JAJA.
Będą ziemniaki duszone, kalafior i jajka sadzone i maślanka. Mniam |
pureprotection | Post #8 Ocena: 0 2012-10-12 09:41:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
fajitas!! szybko, tanio i bardzo pyszne
![]() |
Kitek1 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-12 10:48:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2012 Skąd: Yyyyy a to istotne? |
A znacie jakiś fajny sposób przygotowania schabu?? Najlepiej w piekarniku. Jakiś sos np??
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|
nikado | Post #10 Ocena: 0 2012-10-12 11:31:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2010 Skąd: Blackburn |
Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami i kluski kładzione. Ulubione danie moich dzieci
![]() No tylko że to nie w piekarniku ![]() |