
Ciupek ,mistrzu,dziękuję!

[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 09-09-2012 17:39 ]
Str 275.8 z 912 |
|
---|---|
zuza11 | Post #1 Ocena: 0 2012-09-09 17:35:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Dwunasty,dobrze że jesteś spolegliwy
![]() Ciupek ,mistrzu,dziękuję! ![]() [ Ostatnio edytowany przez: zuza11 09-09-2012 17:39 ] |
znowu-ciupek | Post #2 Ocena: 0 2012-09-09 17:39:30 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-09-09 17:35:46, zuza11 napisał(a): Dwunasty,dobrze że jesteś spolegliwy ![]() Aaaa tam nie ma co się spierać... Niektórzy jedzą żaby,slimaki i inne osmiornice i mówia że to dobre. To juz wolałbym to rozgotowane mieso z rosołu ![]() Cytat: 2012-09-09 17:35:46, zuza11 napisał(a): Ciupek ,mistrzu,dziękuję! ![]() [ Ostatnio edytowany przez:
Ciupek odpowiada "nie ma za co" A mistrza jak spotkam kiedys to mu przekażę że dziękujesz. Pochwalę się tylko na koniec że dzisiaj był 14sty dzień tyrki bez wolnego. Ale opłaciło się i finansowo i pewnie w postaci zleceń na przyszłosć ![]() ![]() |
zuza11 | Post #3 Ocena: 0 2012-09-09 17:52:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Amen:-W
[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 09-09-2012 18:40 ] |
Samurajka | Post #4 Ocena: 0 2012-10-01 17:29:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Bigos...właśnie był dzis na obiad.
Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos. Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow. A moj jest taki : 1 kg kapusty kiszonej 1/2 kg białej kapusty 800g wedliny 50 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżka masła 200 g suszonych śliwek sól, pieprz i cukier 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu kilka nasion jałowca 3-4 listki laurowe pieprz w ziarenkach (kilka) 1/2 łyżeczki ziela angielskiego przecier pomidorowy Ciekawa jestem waszych przepisow ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2012-10-01 17:33:45 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
hmmm
Przepis na bigos? Niemożliwe. Bigosu się nie robi wg. przepisu ![]() Bigos powinien zawsze smakować inaczej ![]() ps. Ale z Twojego przepisu to ja nie dodawałem nigdy jałowca...może dlatego ten mój bigos taki niedobry. |
|
|
agarudii | Post #6 Ocena: 0 2012-10-01 17:35:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
uff chlopaki dzieki za pomysly z miesem z rosolu, w koncu stanelo na potrawce z kuraka, ale niestety, nie ma ona u mnie w domu fanow
![]() a dzisiaj ( z nastepnej porcji kuraka z rosolu ![]() ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
zuza11 | Post #7 Ocena: 0 2012-10-01 17:52:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Krupnik/z kaszy orkiszowej/,steki ze schabu/bo szybko/,marchewka z jabłkiem,wczorajsze ciasto.Szału nie ma,ale szybko.Zupa oczywiście na 3 dni
![]() |
zaczarowany_pan | Post #8 Ocena: 0 2012-10-01 17:57:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2011 Skąd: South |
Cytat: 2012-10-01 17:52:18, zuza11 napisał(a): Krupnik/z kaszy orkiszowej/,steki ze schabu/bo szybko/,marchewka z jabłkiem,wczorajsze ciasto.Szału nie ma,ale szybko.Zupa oczywiście na 3 dni ![]() Gdzie dostalas ta kasze orkiszowa? Smakuje podobnie jak zwykla jeczmienna?
Zyj i pozwol zyc innym
|
gosiaczek3006 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-01 18:06:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Cytat: 2012-10-01 17:29:22, Samurajka napisał(a): Bigos...właśnie był dzis na obiad. Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos. Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow. A moj jest taki : 1 kg kapusty kiszonej 1/2 kg białej kapusty 800g wedliny 50 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżka masła 200 g suszonych śliwek sól, pieprz i cukier 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu kilka nasion jałowca 3-4 listki laurowe pieprz w ziarenkach (kilka) 1/2 łyżeczki ziela angielskiego przecier pomidorowy Ciekawa jestem waszych przepisow ![]() Samurajka tylko pamietaj,ze ma byc nie suszona a wedzona sliwka ,nie zadna tam kielbasa ...tylko kielbasa jalowcowa no i grzybki ale prawdziwki nie podgrzybki ....w innym przypadku oddasz fartucha ![]() ![]() ![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
Samurajka | Post #10 Ocena: 0 2012-10-01 18:12:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2012-10-01 18:06:58, gosiaczek3006 napisał(a): Cytat: 2012-10-01 17:29:22, Samurajka napisał(a): Bigos...właśnie był dzis na obiad. Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos. Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow. A moj jest taki : 1 kg kapusty kiszonej 1/2 kg białej kapusty 800g wedliny 50 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżka masła 200 g suszonych śliwek sól, pieprz i cukier 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu kilka nasion jałowca 3-4 listki laurowe pieprz w ziarenkach (kilka) 1/2 łyżeczki ziela angielskiego przecier pomidorowy Ciekawa jestem waszych przepisow ![]() Samurajka tylko pamietaj,ze ma byc nie suszona a wedzona sliwka ,nie zadna tam kielbasa ...tylko kielbasa jalowcowa no i grzybki ale prawdziwki nie podgrzybki ....w innym przypadku oddasz fartucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A proszę,oto fartuch Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |