MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 275.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 274.8 | 275.8 | 276.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 275.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zuza11

Post #1 Ocena: 0

2012-09-09 17:35:46 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Dwunasty,dobrze że jesteś spolegliwy:-D Trochę mnie poniosło,bo o gustach i smakach się nie dyskutuje:-W
Ciupek ,mistrzu,dziękuję!:-D

[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 09-09-2012 17:39 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2012-09-09 17:39:30 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2012-09-09 17:35:46, zuza11 napisał(a):
Dwunasty,dobrze że jesteś spolegliwy:-D Trochę mnie poniosło,bo o gustach i smakach się nie dyskutuje:-W

Aaaa tam nie ma co się spierać...
Niektórzy jedzą żaby,slimaki i inne osmiornice i mówia że to dobre.
To juz wolałbym to rozgotowane mieso z rosołu:-]

Cytat:

2012-09-09 17:35:46, zuza11 napisał(a):

Ciupek ,mistrzu,dziękuję!:-D

[ Ostatnio edytowany przez:



Ciupek odpowiada "nie ma za co"
A mistrza jak spotkam kiedys to mu przekażę że dziękujesz.

Pochwalę się tylko na koniec że dzisiaj był 14sty dzień tyrki bez wolnego.
Ale opłaciło się i finansowo i pewnie w postaci zleceń na przyszłosć:-]:-][edit][ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 09-09-2012 17:44 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #3 Ocena: 0

2012-09-09 17:52:32 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Amen:-W

[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 09-09-2012 18:40 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #4 Ocena: 0

2012-10-01 17:29:22 (13 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Bigos...właśnie był dzis na obiad.

Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos.
Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow.
A moj jest taki :

1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg białej kapusty
800g wedliny
50 g suszonych grzybów
2 cebule
1 łyżka masła
200 g suszonych śliwek
sól, pieprz i cukier
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka rozmarynu
kilka nasion jałowca
3-4 listki laurowe
pieprz w ziarenkach (kilka)
1/2 łyżeczki ziela angielskiego
przecier pomidorowy

Ciekawa jestem waszych przepisow *THUMBS UP*
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2012-10-01 17:33:45 (13 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

hmmm
Przepis na bigos? Niemożliwe. Bigosu się nie robi wg. przepisu:))
Bigos powinien zawsze smakować inaczej:))


ps. Ale z Twojego przepisu to ja nie dodawałem nigdy jałowca...może dlatego ten mój bigos taki niedobry.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #6 Ocena: 0

2012-10-01 17:35:59 (13 lat temu)

agarudii

Posty: 4781

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Skąd: trolford ;-)

uff chlopaki dzieki za pomysly z miesem z rosolu, w koncu stanelo na potrawce z kuraka, ale niestety, nie ma ona u mnie w domu fanow:-?
a dzisiaj ( z nastepnej porcji kuraka z rosolu :-]) zrobilam nalesniki z miesem zapiekane z sosem pomidorowym, ciekawe jak posmakuje tym razem :-o
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #7 Ocena: 0

2012-10-01 17:52:18 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Krupnik/z kaszy orkiszowej/,steki ze schabu/bo szybko/,marchewka z jabłkiem,wczorajsze ciasto.Szału nie ma,ale szybko.Zupa oczywiście na 3 dni*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zaczarowany_pan

Post #8 Ocena: 0

2012-10-01 17:57:42 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Posty: 1942

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Skąd: South

Cytat:

2012-10-01 17:52:18, zuza11 napisał(a):
Krupnik/z kaszy orkiszowej/,steki ze schabu/bo szybko/,marchewka z jabłkiem,wczorajsze ciasto.Szału nie ma,ale szybko.Zupa oczywiście na 3 dni*YAHOO*


Gdzie dostalas ta kasze orkiszowa? Smakuje podobnie jak zwykla jeczmienna?
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #9 Ocena: 0

2012-10-01 18:06:58 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Cytat:

2012-10-01 17:29:22, Samurajka napisał(a):
Bigos...właśnie był dzis na obiad.

Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos.
Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow.
A moj jest taki :

1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg białej kapusty
800g wedliny
50 g suszonych grzybów
2 cebule
1 łyżka masła
200 g suszonych śliwek
sól, pieprz i cukier
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka rozmarynu
kilka nasion jałowca
3-4 listki laurowe
pieprz w ziarenkach (kilka)
1/2 łyżeczki ziela angielskiego
przecier pomidorowy

Ciekawa jestem waszych przepisow *THUMBS UP*

Samurajka tylko pamietaj,ze ma byc nie suszona a wedzona sliwka ,nie zadna tam kielbasa ...tylko kielbasa jalowcowa no i grzybki ale prawdziwki nie podgrzybki ....w innym przypadku oddasz fartucha:-D:-D:-D
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #10 Ocena: 0

2012-10-01 18:12:39 (13 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Cytat:

2012-10-01 18:06:58, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-10-01 17:29:22, Samurajka napisał(a):
Bigos...właśnie był dzis na obiad.

Tyle,ze po wczorajszym odcinku Master Chefa zaczynam sie zastanawiac jak Wy robicie bigos.
Dowiedzialam sie wczoraj ze do bigosu dodaje sie suszona gruszke,sliwowice,mieso mielone...wino,jabłka...to z tych dziwniejszych jak dla mnie skladnikow.
A moj jest taki :

1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg białej kapusty
800g wedliny
50 g suszonych grzybów
2 cebule
1 łyżka masła
200 g suszonych śliwek
sól, pieprz i cukier
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka rozmarynu
kilka nasion jałowca
3-4 listki laurowe
pieprz w ziarenkach (kilka)
1/2 łyżeczki ziela angielskiego
przecier pomidorowy

Ciekawa jestem waszych przepisow *THUMBS UP*

Samurajka tylko pamietaj,ze ma byc nie suszona a wedzona sliwka ,nie zadna tam kielbasa ...tylko kielbasa jalowcowa no i grzybki ale prawdziwki nie podgrzybki ....w innym przypadku oddasz fartucha:-D:-D:-D


*ROFL**ROFL*

A proszę,oto fartuch
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 275.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 274.8 | 275.8 | 276.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,