
A jak nie lubisz, to gotowane mięso z sosem chrzanowym...mniam.
Str 274.8 z 912 |
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: 0 2012-09-09 16:02:21 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Zrób krokiety
![]() A jak nie lubisz, to gotowane mięso z sosem chrzanowym...mniam. |
koniczynka_a | Post #2 Ocena: 0 2012-09-09 16:28:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2010 Skąd: UK |
Cytat: 2012-09-03 19:14:40, zuza11 napisał(a): Maślanka,dużo jajek,mąka,rozpuszczone-sklarowane masło,trochę spulchniacza/mogą być suche drożdże,ew.proszek do pieczenia lub soda/szczyta soli.Konsystencja trochę gęściejsza jak na naleśniki.Na końcu drobno pokrojone jabłka.Ciasta nie słodzę,żeby się nie przypalało.Udanej zabawy ![]() mmmm brzmi smacznie ![]() i smaze takie cienkie , normalnie niebo w gebie, narobie cala miske to znika zaraz hehehe ![]() |
znowu-ciupek | Post #3 Ocena: 0 2012-09-09 16:52:41 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-09-09 15:59:11, agarudii napisał(a): a ja o pomysl sie zapytam. mam mieso gotowane z rosolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albo pasztet |
MrMaverick1971 | Post #4 Ocena: 0 2012-09-09 16:55:59 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2012-09-09 16:52:41, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-09-09 15:59:11, agarudii napisał(a): a ja o pomysl sie zapytam. mam mieso gotowane z rosolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albo pasztet zimne nozki polecam, tez palce lizac. |
zuza11 | Post #5 Ocena: 0 2012-09-09 17:01:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Jeśli rosołek gotował się zgodnie z przepisem babć/cały dzień/,to mięso nadaje się tylko do wywalenia!Robiłam próby:a to paszteciki,a to krokiety-lipa!Szkoda czasu i atłasu!ale rosołek...marzenie!!!Ja rozpoczynam serwowanie dopiero jesienią,przez zimę aż do wiosny!!!Oczywiście nie non stop
![]() ![]() |
|
|
znowu-ciupek | Post #6 Ocena: 0 2012-09-09 17:11:16 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-09-09 16:55:59, MrMaverick1971 napisał(a): Cytat: 2012-09-09 16:52:41, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-09-09 15:59:11, agarudii napisał(a): a ja o pomysl sie zapytam. mam mieso gotowane z rosolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albo pasztet zimne nozki polecam, tez palce lizac. Ja nie lubię zimnych nóżek.Zawsze wygrzewam pod kołdrą ![]() A tak na poważnie to z mocno rozgotowanego mięsa to chyba tylko pasztet. Robiłem kiedyś filmik ale to był pierwszy projekt i jakoś nam większość tego filmiku wsiąkło. Potrzeban jest wątróbka lekko tylko przesmażona na sklarowanym maśle z cebulką.Razem z mięsem wciepać do malaksera i rozciepać na miazgę.doprawić,wbić duzo jaj i przelac taka płynna masę do ceramicznej formy pasztetowej.Formę wsadzić do pieca w kąpieli wodnej. Pasztet wychodzi petarda |
NoNickname | Post #7 Ocena: 0 2012-09-09 17:19:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2012-09-09 17:01:30, zuza11 napisał(a): Jeśli rosołek gotował się zgodnie z przepisem babć/cały dzień/,to mięso nadaje się tylko do wywalenia!Robiłam próby:a to paszteciki,a to krokiety-lipa!Szkoda czasu i atłasu! A nieprawda ![]() Gotujesz trochę wołowinki,mielisz razem z ugotowanym kurczakiem i cebulką,doprawiasz odrobiną vegety i masz pyszne krokiety. Zawsze robię krokiety z mieszanego mięsa i zawsze po tym jak ugotuję rosół ![]() |
zuza11 | Post #8 Ocena: 0 2012-09-09 17:26:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Bzdura!
![]() |
Dwunasty | Post #9 Ocena: 0 2012-09-09 17:32:29 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-09-09 17:26:54, zuza11 napisał(a): Bzdura! ![]() Nie będę się kłócił... Tylko to oznacza że często ścierki serwowałem w knajpach i w domku,co najgorsze sam to też jadłem ![]() A już o tym jak smakuje potrawka z kurczaka , jakby nie było gotowana w rosole nie wspomnę ![]() |
znowu-ciupek | Post #10 Ocena: 0 2012-09-09 17:35:13 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-09-09 17:26:54, zuza11 napisał(a): Bzdura! ![]() Prawdą jest ze jezeli gotuje się rosół zgodnie z tradycja to cały smak przechodzi do wywaru. Dlatego albo potrawka z użyciem rosołu albo jednak pasztet. Samo mięso wyłowione z rosołu smaku raczej nie posiada....Chyba że rosół gotował się 2 godziny albo mięso było wrzucone na wrzątek.Ale przecież ani jedno ani drugie to nie rosół |