MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 274.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 273.8 | 274.8 | 275.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 274.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2012-09-09 16:02:21 (13 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Zrób krokiety:))

A jak nie lubisz, to gotowane mięso z sosem chrzanowym...mniam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

koniczynka_a

Post #2 Ocena: 0

2012-09-09 16:28:16 (13 lat temu)

koniczynka_a

Posty: 135

Kobieta

Z nami od: 05-06-2010

Skąd: UK

Cytat:

2012-09-03 19:14:40, zuza11 napisał(a):
Maślanka,dużo jajek,mąka,rozpuszczone-sklarowane masło,trochę spulchniacza/mogą być suche drożdże,ew.proszek do pieczenia lub soda/szczyta soli.Konsystencja trochę gęściejsza jak na naleśniki.Na końcu drobno pokrojone jabłka.Ciasta nie słodzę,żeby się nie przypalało.Udanej zabawy:-D


mmmm brzmi smacznie :) wyprobuje jutro tez przepis bo teraz pl sklep zamkniety i maslanki nie kupie, natomiast jesli chodzi o placuszki z jablkami to ja robie zwykle ciasto nalesnikowe troszke gesciejsze i wklawam duuuuuuzo jablek nozykiem sobie scinam.
i smaze takie cienkie , normalnie niebo w gebie, narobie cala miske to znika zaraz hehehe :P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2012-09-09 16:52:41 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2012-09-09 15:59:11, agarudii napisał(a):
a ja o pomysl sie zapytam. mam mieso gotowane z rosolu :-? co z niego mozna zrobic. w zeszlym tygodniu byly pierogi z miesem :-] a w tym :-o ma ktos jakiegos pomysla?
Potrawka z kurczaka:-]:-]
Albo pasztet

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrMaverick1971

Post #4 Ocena: 0

2012-09-09 16:55:59 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Posty: 5457

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Skąd: Bedford

Cytat:

2012-09-09 16:52:41, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-09-09 15:59:11, agarudii napisał(a):
a ja o pomysl sie zapytam. mam mieso gotowane z rosolu :-? co z niego mozna zrobic. w zeszlym tygodniu byly pierogi z miesem :-] a w tym :-o ma ktos jakiegos pomysla?
Potrawka z kurczaka:-]:-]
Albo pasztet

zimne nozki polecam, tez palce lizac.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #5 Ocena: 0

2012-09-09 17:01:30 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Jeśli rosołek gotował się zgodnie z przepisem babć/cały dzień/,to mięso nadaje się tylko do wywalenia!Robiłam próby:a to paszteciki,a to krokiety-lipa!Szkoda czasu i atłasu!ale rosołek...marzenie!!!Ja rozpoczynam serwowanie dopiero jesienią,przez zimę aż do wiosny!!!Oczywiście nie non stop:-D I do tego kluski francuskie-przepis poda specjalista-Ciupek:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2012-09-09 17:11:16 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2012-09-09 16:55:59, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

2012-09-09 16:52:41, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-09-09 15:59:11, agarudii napisał(a):
a ja o pomysl sie zapytam. mam mieso gotowane z rosolu :-? co z niego mozna zrobic. w zeszlym tygodniu byly pierogi z miesem :-] a w tym :-o ma ktos jakiegos pomysla?
Potrawka z kurczaka:-]:-]
Albo pasztet

zimne nozki polecam, tez palce lizac.

Ja nie lubię zimnych nóżek.Zawsze wygrzewam pod kołdrą Obrazek

A tak na poważnie to z mocno rozgotowanego mięsa to chyba tylko pasztet.
Robiłem kiedyś filmik ale to był pierwszy projekt i jakoś nam większość tego filmiku wsiąkło.
Potrzeban jest wątróbka lekko tylko przesmażona na sklarowanym maśle z cebulką.Razem z mięsem wciepać do malaksera i rozciepać na miazgę.doprawić,wbić duzo jaj i przelac taka płynna masę do ceramicznej formy pasztetowej.Formę wsadzić do pieca w kąpieli wodnej.
Pasztet wychodzi petarda

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

NoNickname

Post #7 Ocena: 0

2012-09-09 17:19:33 (13 lat temu)

NoNickname

Posty: 1997

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Skąd: *

Cytat:

2012-09-09 17:01:30, zuza11 napisał(a):

Jeśli rosołek gotował się zgodnie z przepisem babć/cały dzień/,to mięso nadaje się tylko do wywalenia!Robiłam próby:a to paszteciki,a to krokiety-lipa!Szkoda czasu i atłasu!



A nieprawda ;-)
Gotujesz trochę wołowinki,mielisz razem z ugotowanym kurczakiem i cebulką,doprawiasz odrobiną vegety i masz pyszne krokiety.
Zawsze robię krokiety z mieszanego mięsa i zawsze po tym jak ugotuję rosół :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #8 Ocena: 0

2012-09-09 17:26:54 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Bzdura!:-oJeśli cały dzień gotowałaś mięso-to jest "ścierka"w kolorze,papier w smaku!Bo cały smak jest w rosole:-W

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2012-09-09 17:32:29 (13 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-09 17:26:54, zuza11 napisał(a):
Bzdura!:-oJeśli cały dzień gotowałaś mięso-to jest "ścierka"w kolorze,papier w smaku!Bo cały smak jest w rosole:-W


Nie będę się kłócił...
Tylko to oznacza że często ścierki serwowałem w knajpach i w domku,co najgorsze sam to też jadłem:)
A już o tym jak smakuje potrawka z kurczaka , jakby nie było gotowana w rosole nie wspomnę:))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-09-09 17:35:13 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2012-09-09 17:26:54, zuza11 napisał(a):
Bzdura!:-oJeśli cały dzień gotowałaś mięso-to jest "ścierka"w kolorze,papier w smaku!Bo cały smak jest w rosole:-W

Prawdą jest ze jezeli gotuje się rosół zgodnie z tradycja to cały smak przechodzi do wywaru.
Dlatego albo potrawka z użyciem rosołu albo jednak pasztet.
Samo mięso wyłowione z rosołu smaku raczej nie posiada....Chyba że rosół gotował się 2 godziny albo mięso było wrzucone na wrzątek.Ale przecież ani jedno ani drugie to nie rosół

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 274.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 273.8 | 274.8 | 275.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,