2012-04-16 14:40:09, karjo1 napisał(a):
Albo schab na miodowo

Otwor przez cala dlugosc schabu i wepchniete suszone sliwki i morele. Zalany zaprawa z lejacego miodu, cynamonu, imbiru, gozdzikow i oliwy (mozna dodac odrobine piwa, wina albo spirytusu, bedzie miekki).
Schab lezakuje w zaprawie dzien, dwa, do piekarnika, godzina na kazdy kg miesa i masz spokoj z wedlina do kanapek, podduszony w plastrach w sosie moze isc do obiadu.
A ma ktos pomysl na szybkie, lagodne krewetki?
Moje gady rozmrozily mi toto przez pomylke i musze na szybko ogarnac...
Tez tak uważam...Schab pieczony tylko jako wędlina.Jako sztuka mięsa jest za suchy.Juz karkówka o niebo lepsza.
Co do krewetek jak chcesz łagodne to moze w tempurze?
2012-04-16 16:46:54, KaskaM napisał(a):
Magda hehehe ja za roczny kupon rabatowy na krewetki...to bym nawet mojego pana byla w stanie oddac

A ja mam w zamrażarce paczke takich grubasów 6/8 sie nazywaja bo tyle ich na funta wagi wchodzi...Takie kabany grubsze niż mój kciuk...
Tyle że ja ich nie lubię (krewetków)...Czekam moze sie jakies goście nawiną to ich nimi wykarmię ...albo do filmiku jakiegos zużyję
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 17-04-2012 00:52 ]