Str 259.8 z 912 |
|
---|---|
zaczarowany_pan | Post #1 Ocena: 0 2012-04-16 13:59:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2011 Skąd: South |
Taka gaza to na dziecinie w tesco, muslin squares sie nazywa. Mysle ze kluchy mozna tez parowac w garnku steamer zwyklym lub takim parowniku elektrycznym
Zyj i pozwol zyc innym
|
xxxemi | Post #2 Ocena: 0 2012-04-16 13:59:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Hej Wszystkim
![]() ![]() |
Nie_z_tej_bajki | Post #3 Ocena: 0 2012-04-16 14:13:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
U mnie rybka i mlode ziemniaczki z maslem i koperkiem, plus dla wybrednych grochówa - tak za mna chodzila, az sobie wychodzila
![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
gosiaczek3006 | Post #4 Ocena: 0 2012-04-16 14:16:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Cytat: 2012-04-16 13:59:39, xxxemi napisał(a): Hej Wszystkim ![]() ![]() Byl tu przepis na rolady schabowe z kapusta kiszona,ja robilam ![]() ![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
xxxemi | Post #5 Ocena: 0 2012-04-16 14:19:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Tak,roladki już robiłam,a jakis przepis na pieczeń schabową?
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-04-16 14:21:52 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
xxxemi | Post #7 Ocena: 0 2012-04-16 14:27:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Dzięki MM,też tak uważam,że aż żal kroić takiego ładnego mięcha!Fajny przepis i dośc prosty,więc pewnie spróbuję.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2012-04-16 14:40:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Albo schab na miodowo
![]() Otwor przez cala dlugosc schabu i wepchniete suszone sliwki i morele. Zalany zaprawa z lejacego miodu, cynamonu, imbiru, gozdzikow i oliwy (mozna dodac odrobine piwa, wina albo spirytusu, bedzie miekki). Schab lezakuje w zaprawie dzien, dwa, do piekarnika, godzina na kazdy kg miesa i masz spokoj z wedlina do kanapek, podduszony w plastrach w sosie moze isc do obiadu. A ma ktos pomysl na szybkie, lagodne krewetki? Moje gady rozmrozily mi toto przez pomylke i musze na szybko ogarnac... |
minot102 | Post #9 Ocena: 0 2012-04-16 15:25:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-08-2011 Skąd: Thet |
2 lyzeczki masla 1 lyzeczka garlic powder , rozpuscic maselko na patelni dorzucic krewetki, przyprawic, przykryc pokrywka mieszac od czasu do czasu az cala woda wyparuje i zrobi sie gesty sosik...pycha...
life is good
|
Nie_z_tej_bajki | Post #10 Ocena: 0 2012-04-16 15:40:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Od kiedy prawie zeszlam z tego swiata, po zjedzeniu pierwszy ( i ostatni ) raz krewetek - jakies 4 m-ce temu (okazalo sie, ze mam na nie silna alergie) - teraz na sama mysl o nich az mnie ciarki przechodza i mnie mdli...
![]() Za to grochówa wyszla palce lizac! ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 16-04-2012 15:41 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |