2012-03-13 19:17:44, krakn napisał(a):
goginka88, normalnie zrób gulasz,
Przypiekasz na sucho pokrojoną wołowinę, aż zrobi się taka zgrilowana, dobrze opieczona, potem trochę tłuszczu i dodaje cebulę, podmarzam i dalej woda, i dodaje przyprawy i gotuje się nawet ze 2 godziny.
dodaj paprykę, ja kupuje paczkę albo dwie mrożonej papryki, dodaje jeszcze papryke lekko pikantną mieloną, albo siekam kawałek papryczki chili, ale sproszkowanej też nie zawadzi.
I już masz gulasz węgierski.
faktycznie placki z gulaszem sa znacznie smaczniejsze niż na słodko, ja na słodko raz tylko jadłem i mi zupełnie nie podchodzi, same też lubię ale zjem tylko max 5 i najlepiej na chłodno lub na zimno.
Lubię gdy placki są pieczone prawie bez tłuszu na patelni, więc patelnia teflonowa jest niezbędna.
Ja uwielbiam placki ziemniaczane ze śmietaną(musi być dobrze posolona)pyyyyyycha. Już mnie skreca a na diecie jestem
