MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 255.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 254.8 | 255.8 | 256.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 255.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosiaczek3006

Post #1 Ocena: 0

2012-03-13 13:55:04 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Cytat:

2012-03-13 13:40:54, chrupka30 napisał(a):
Lubię korzystac z tej strony mojeGotowanie.pl , właśnie tam znalazłam ten przepis na roladę schabową ;-)

To prawie jak ja myslalam,ale ja chyba zapieke jeszcze w piekarniku i zrobie sosik moze pieczrkowy:-)
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #2 Ocena: 0

2012-03-13 14:03:59 (13 lat temu)

agarudii

Posty: 4781

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Skąd: trolford ;-)

ja kapuste kiszona dodaje do gulaszu nieraz, palce lizac, a do tego np kluski slaskie mmmmmmmm
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2012-03-13 14:15:40 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Mycha2012

Post #4 Ocena: 0

2012-03-13 14:50:59 (13 lat temu)

Mycha2012

Posty: 71

Kobieta

Z nami od: 20-02-2012

Skąd: TELFORD

U nas rosołek i dietetyczny bigosik:( ale schabiki od chrupka30 zrobię w weekendzik.mniam mnam
carpe diem:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-03-13 16:15:04 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2012-03-13 13:40:54, chrupka30 napisał(a):
Lubię korzystac z tej strony mojeGotowanie.pl , właśnie tam znalazłam ten przepis na roladę schabową ;-)

he, danie z kapustą, coś dla mojej Beaty kapuściary :)))
takiego jeszcze nie robiłem, czasami robię z jarzynami albo żółtym serem.


U nas własnie się gotuje, barszcz biały (żurek) na wędzonych żeberkach z ziemniakami.

Gulasz wołowy, z nutą grzybową i to też z pyrami :-]

Na sałatke nic nie mam to pewnie Beata wyjmie słoik kapuchy :-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #6 Ocena: 0

2012-03-13 18:41:12 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2012-03-13 18:42:52 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kaskaaa

Post #8 Ocena: 0

2012-03-13 18:59:12 (13 lat temu)

kaskaaa

Posty: 1014

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Skąd: London

U mnie dzisiaj kapusta zasmazana i kotlety miellone z zoltym serem...

Goginka ja robie takie i sa smaczne...


ziemniaki
cebula
jajko
maka pszenna
sol,pieprz
olej do smazenia


GULASZ

pol kilograma miesa wieprzowego (gulaszowego)
cebula
pieczarki swieze
papryka swieza(moga byc wszystkie kolory)
przyprawy(sol,pierz,wegeta,papryka sucha moze byc ostra ,magi)
1 lyzka smietany
maka do zageszczenia

ziemniaki potrzec z cebula dodac jajko,make i przyprawic do smaku sola i pieprzem jak kto lubi czosnek tak samo mozna dodac...


Mieso pokroic w drobna kostke z cebula i przyprawami dodac pieczarki,papryke tez pokrojona w kostke , i jak mieso bedzie miekie zagescic maka i smietana...

na polowe upieczonego placka dac gulaszu ,placek przelozyc na pol...polac jeszcze raz gulaszem i ja do tego polewam jeszcze smietana;-)

















[ Ostatnio edytowany przez: kaskaaa 13-03-2012 19:10 ]

...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2012-03-13 19:11:09 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-03-13 19:17:44 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

goginka88, normalnie zrób gulasz,
Przypiekasz na sucho pokrojoną wołowinę, aż zrobi się taka zgrilowana, dobrze opieczona, potem trochę tłuszczu i dodaje cebulę, podmarzam i dalej woda, i dodaje przyprawy i gotuje się nawet ze 2 godziny.


dodaj paprykę, ja kupuje paczkę albo dwie mrożonej papryki, dodaje jeszcze papryke lekko pikantną mieloną, albo siekam kawałek papryczki chili, ale sproszkowanej też nie zawadzi.
I już masz gulasz węgierski.

faktycznie placki z gulaszem sa znacznie smaczniejsze niż na słodko, ja na słodko raz tylko jadłem i mi zupełnie nie podchodzi, same też lubię ale zjem tylko max 5 i najlepiej na chłodno lub na zimno.

Lubię gdy placki są pieczone prawie bez tłuszu na patelni, więc patelnia teflonowa jest niezbędna.


Cytat:

2012-03-13 18:42:52, goginka88 napisał(a):
A co wy macie z tymi pyrami w sęsie pisowni czy wy z Poznania? bo u mnie w Poznaniu mówi się zamaist ziemniaków pyry lyb bulwy dlatego jesteśmy poznańskie pyry:D


nieeem no po dziadku to u mnie są zimniaki, po babci grule, czyli galicja, ale pyry to też po polsku tyle że z poznania :-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 255.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 254.8 | 255.8 | 256.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,