To chyba podobne do lopatki, nie znam sie, wazne, ze dobre.
Do tego kasza.
Str 248.8 z 912 |
|
---|---|
zaczarowany_pan | Post #1 Ocena: 0 2012-02-29 10:21:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2011 Skąd: South |
Wlasnie natarlam karczek przyprawami, czosnkiem i musztarda, polezy, obsmaze i do piekarnika w folie zeby doszlo i sos puscilo.
To chyba podobne do lopatki, nie znam sie, wazne, ze dobre. Do tego kasza.
Zyj i pozwol zyc innym
|
asiulka172 | Post #2 Ocena: 0 2012-02-29 12:22:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-06-2011 Skąd: manchester |
a ja dzisiaj gotuję jeżyki(mięsko mielone z ryżem i marchewka z tego kuleczki i gotuje w sosie pomidorowym) do tego kasza gryczana i ogórek kiszony
|
Post #3 Ocena: 0 2012-02-29 12:47:40 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2012-02-29 12:56:37 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosiaczek3006 | Post #5 Ocena: 0 2012-02-29 14:16:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Frytki ,jajko sadzone i salatka z pomidora i ogorka...na szybko,caly dzien siedze w Urzedach wiec brak czasu
![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
|
|
ONA123 | Post #6 Ocena: 0 2012-03-03 14:17:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-02-2012 Skąd: s |
Poszukuje inspiracji na przyrzadzenie poledwiczek wieprzowych ?
![]() ![]() |
kaskaaa | Post #7 Ocena: 0 2012-03-03 14:38:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-09-2010 Skąd: London |
Ja robie tak i sa bardzo dobre... - 4-5 polędwiczek wieprzowych - 2 papryki czerwone - 0,5 kg pieczarek - śmietana 18 % - sól, pieprz - 2 ząbki czosnku - rosół lub kostki bulionowe Mięsko kroimy na plastry, lekko - bardzo delikatnie rozbijamy, posypujemy pieprzem i smażymy szybciutko do lekkiego zrumienienia, pod koniec solimy. Pieczaki kroimy w plasterki, paprykę w większą kostkę. Pieczarki smażymy, dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i paprykę, smażymy jeszcze chwilkę, dodajemy mięso i dolewamy rosołek. Ma się dusić, aż mięso będzie miękkie. Powstały sos doprawiamy do smaku, warto dodać kilka kropel maggi, zagęszczamy mąką, dodajemy śmietanę i gotowe.. ...
|
gosiaczek3006 | Post #8 Ocena: 0 2012-03-03 14:44:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Poledwiczki wieprzowe
Wyprobowany...rewelacja!!! ![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
znowu-ciupek | Post #9 Ocena: 0 2012-03-03 15:13:59 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
Do mnie tez przemawia. My najczęściej z poledwiczek wieprzowych robimy szaszlyki ( jak jest okazja zrobić grila) albo takiego Wellington'a a'la Ciupek ( normalny powinien być z wolowej ale moi domownicy maja długie zeby na wolowine o ile nie jest well done i toleruja ja tylko w postaci rolad). Takie dwie ładne poledwiczki oczyszczone i z odcietymi cienkimi koncami zeby były równe obsypuje grubo mielonym kolorowym pieprzem i przesmazam z każdej strony. Pózniej smaruje je musztarda dijon i daje im odpocząć. Grzybki portobelo miksuje w blenderze a na patelni szkle trochę szalotki.grzyby dodaje do szalotki i mieszam na patelni aż woda z grzybów odparuje. Smaruje poledwiczki masa grzybowa zawijam w szynkę parmenska( lub jej odpowiednik) i wszystko na koniec zawijam w ciasto francuskie. Smaruje jajem i do pieca na jakieś 20 min. Po tym czasie sprawdzam termometrem jak jest medium to najlepiej smakuje ![]() |
ONA123 | Post #10 Ocena: 0 2012-03-03 17:47:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-02-2012 Skąd: s |
interesujace sa wasze propozycje, teraz tylko musze sobie wyobrazic, ktore polaczenie najlepiej do mnie przemawia :D
|