Str 241.8 z 912 |
|
---|---|
zaczarowany_pan | Post #1 Ocena: 0 2012-02-19 17:24:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2011 Skąd: South |
jakos tak na bogato dzisiaj lecicie przy niedzieli to i ja sie dopisze skromnie. U mnie tylkoleniwe polane maslem z buleczka tarta. A na drugie wieniec drozdzowy z syropem klonowym i orzechami pekan :D
Zyj i pozwol zyc innym
|
znowu-ciupek | Post #2 Ocena: 0 2012-02-19 17:57:08 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
![]() Wszystko pochowane,trzeba było wyjeśc co zostało. Było ciasto filo i był seabas to upiekłem seabasa w cieście a do tego liscie z sosem czosnkowym.... [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 19-02-2012 18:13 ] |
Post #3 Ocena: 0 2012-02-20 17:43:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosiaczek3006 | Post #4 Ocena: 0 2012-02-20 17:46:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
U mnie kasza z sosem..ale jakos kasza mi nie lezy
![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2012-02-20 17:52:11 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-02-20 17:46:13, gosiaczek3006 napisał(a): U mnie kasza z sosem..ale jakos kasza mi nie lezy ![]() Bo czy się stoi czy się leży to kasa a nie kasza się należy ![]() U mnie zraziki, ale z ziemniakami i surówka z tartej marchewki z jabłkiem. ![]() |
|
|
becia60 | Post #6 Ocena: 0 2012-02-20 18:02:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2012 Skąd: DD |
Barszcz ukraiński i "ryżowy śmietniczek"
![]() ![]() |
Izzkaa | Post #7 Ocena: 0 2012-02-20 18:06:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-02-2012 Skąd: Merseyside |
Ja wlasnie na kolacje robie kluski na parze.
Podam Wam szybki i bardzo latwy przepis,moze ktos sie skusi. Potrzebne 60 dag maki,2 jajka,kieliszek oleju,szczypta soli,szklanka mleka,oraz jedna paczuszka suchych drozdzy.( chyba 7 gramowe sa) Wszystko razem wygnatamy,wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrosnieciaw cieplym miekscu na jakis czas,ok 1-2 godzin. Pozniej walkujemy ciasto na ok 1 cm grubosci,wykrawamy kolka i gotujemy na parze. Mnie wlasnie wyrasta w cieplym miejscu i ja akurat podaje z polanym budyniem badz dla synka jako jedynego niejadka wymysladka polane maselkiem i posypane cukrem. Smacznego ![]() Isskaa
![]() |
Kasia_red | Post #8 Ocena: 0 2012-02-20 18:09:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2012-02-20 17:43:26, Mama-Myszy napisał(a): Wczoraj byla soczewica w sosie curry na ostro z dodatkiem ostrej papryki. Bardzo mi smakowala, do tego slabiej przyprawione miesko i dla mnie obiad idealny. Uwielbiam soczewicę - czerwoną i zieloną. A ponieważ jest zdrowa, staram się ją wykorzystywać na różne sposoby. Właśnie zjadłam na kolację soczewicę w wersji indyjskiej - zupę/pastę dahl, oto i ona: ![]() Ty robiłaś z jakiej odmiany soczewicy? Poza tym szukam coraz to nowych przepisów z wykorzystaniem soczewicy. To moje "autorskie" naleśniki - ciasto zrobione ze zmielonej czerwonej soczewicy zamiast mąki ![]() ![]() No i jeszcze jeden mój wynalazek - muffiny na bazie papki z ugotowanej soczewicy! Rewelacja jak dla mnie. Bez dodatku mąki! Tym razem o smaku pomarańczowym ![]() Poza tym polecam wykorzystać soczewicę jako bazę do różnych farszów. Zielona się idealnie komponuje np. z bekonem. Dodam, że w piekarniku siedzi właśnie na jutrzejsze śniadanie pasztet z zielonej soczewicy. Ciekawe, kiedy mi się znudzi ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Dwunasty | Post #9 Ocena: 0 2012-02-21 09:47:52 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Za dużego wyboru to dzisiaj nie mam. Dziecko rano oznajmiło że jak wróci ze szkoły to będzie robić "cooking" z tatusiem...
Naleśniki ![]() Tata z mięskiem. Mama z serem białym, rodzynkami i brzoskwiniami. Alex z czekoladą Mateusz z parówką i ketchupem, a Benjamin tylko mleka dostanie i suchego naleśnika do "mymlania" ![]() |
kolezanka_szkla | Post #10 Ocena: 0 2012-02-21 09:55:38 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
U mnie tez nalesniki. Z twarogiem, dzemem i pewnie kilka z nutella.
Soczewice uwielbiam. Mam ochote na zupe z soczewiczy. Chyba na jutro zrobie... "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|