Str 238.8 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-02-14 15:39:11 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
tajka | Post #2 Ocena: 0 2012-02-14 15:40:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
Moją szrlotkę robi się w 20 minut.
-3szkl mąki wymieszac z dwoma łyżeczkami proszku do piecz.Mąkę posiekac z kostką palmy dodac cukru ja daje na oko około 3-4 łyżki dodac 4 żółtka i 2 łyżki śmietany kwaśnej.Zagniatam kruche ciasto.Dzielę na pół.Połowę wykładam na blache a reszta do zamrażarki.Teraz jabłka obrac zetrzec na tarce i upróżyc w garnku z cukrem i cynamonem.Potem mase jabłkową wykładam na ciasto na to ucieram połowę ciasta z zamrażarki ścieram na tarce na to ubita piana z białek i cukru i na to resztę ciasta zetrzec na tace.I do pieca. ![]() ![]() ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2012-02-14 15:52:39 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
moonlight | Post #4 Ocena: 0 2012-02-14 16:09:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2007 Skąd: uk |
Cytat: 2012-02-11 13:57:42, Marineczka napisał(a): wczoraj o 22 robiłam kopytka. W końcu się zebrałam hehe i będą z sosen jasnym albo ze skwarkami. Bardzo kreatywnie ![]() ktore ziemniaki do kopytek uzywasz? szlag mnie trafil w niedziele jak po raz drugi wywalilismy cale ciasto, bo kluski normalnie napecznialy i sie rozpadly calkowicie po wyciagnieciu. ![]() Nikt nie jest tak bogaty, żeby pogardzić uśmiechem, ani tak biedny, żeby nie móc nim darzyć.
|
moonlight | Post #5 Ocena: 0 2012-02-14 16:13:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2007 Skąd: uk |
Cytat: 2012-02-14 15:40:44, tajka napisał(a): Moją szrlotkę robi się w 20 minut. -3szkl mąki wymieszac z dwoma łyżeczkami proszku do piecz.Mąkę posiekac z kostką palmy dodac cukru ja daje na oko około 3-4 łyżki dodac 4 żółtka i 2 łyżki śmietany kwaśnej.Zagniatam kruche ciasto.Dzielę na pół.Połowę wykładam na blache a reszta do zamrażarki.Teraz jabłka obrac zetrzec na tarce i upróżyc w garnku z cukrem i cynamonem.Potem mase jabłkową wykładam na ciasto na to ucieram połowę ciasta z zamrażarki ścieram na tarce na to ubita piana z białek i cukru i na to resztę ciasta zetrzec na tace.I do pieca. ![]() ![]() ![]() to tez moja ulubiona szarotka. zawsze wychodzi i do zrobienia w w super express time ![]() ![]() ![]() Nikt nie jest tak bogaty, żeby pogardzić uśmiechem, ani tak biedny, żeby nie móc nim darzyć.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-02-14 16:14:30 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
tajka | Post #7 Ocena: 0 2012-02-14 16:15:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
właśnie sie upiekła i w calym domu pięknie pachnie cynamonem uwielbiam ten zapach
![]() |
Post #8 Ocena: 0 2012-02-14 16:28:14 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
tajka | Post #9 Ocena: 0 2012-02-14 16:29:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
Ja nastawiam tak 170/180 i pieke około 45min.
Acha ale do zimnego piekarnika wkładam [ Ostatnio edytowany przez: tajka 14-02-2012 16:29 ] |
Post #10 Ocena: 0 2012-02-14 16:29:57 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|