MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 220.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 219.8 | 220.8 | 221.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 220.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-01-25 22:35:12 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #2 Ocena: 0

2012-01-25 22:37:16 (14 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

PYZY DROZDZOWE parowce po rzekach plywaja:-):-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 26-01-2012 06:45 ]

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Samurajka

Post #3 Ocena: 0

2012-01-26 09:37:09 (14 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Polecam świetny film o gotowaniu

Julie&Julia


Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2012-01-26 11:07:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kawainka

Post #5 Ocena: 0

2012-01-26 12:21:48 (14 lat temu)

kawainka

Posty: 120

Kobieta

Z nami od: 17-06-2011

Skąd: z wichrowych wzgorz

Przepis na pyzy drozdzowe. Ciasto;
1kg maki pszennej,1paczka drozdzy-10dag,1/2 szkl cukru,1cale jajko+2-3 zoltka,szklanka letniego mleka,1/2 lyzeczki soli.
Zaczyn;
1/2letniego mleka,3lyzki maki 2 lyzki cukru-wkruszyc w to drozdze-delikatnie wymieszac-odstawic do momentu az podwoi swoja objetosc.
Make przesiac przez sitko,jajko+ zoltka roztrzepac w miseczce i dolac do maki,nastepnie dolozyc reszte skladnikow,ciast delikatnie zamieszac ,wlac wyrosniete drozdze,wyrabiac az do momentu gdy ciasto bedzie odchodzilo od reki(to jest wlasnie najgorsza czesc przepisu).
Przykrc sciereczka odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.
Przygotowac garnek-dosc szeroki,wlac wode tak 3/4 poj garnka, nakryc gaza,pielucha tetrowa naciagnac dobrze przywiazujac naokolo sznurkiem lub guma,tak zeby ulozone pyzy nie moczyly sie w wodzie.
Po wyrosnieciu ciasta robic male kuleczki -wielkosci np brzoskwini;ukladac na blaci obsypanym maka tak zeby sie nie stykaly ,znowu przykryc sciereczka i czekac az wyrosna.Zagotowac wode ,zmniejszyc ogien pod garnkiem i ukadac pyzy 3-4 szt zalezy od wielkosci garnka,przykryc miska aluminiowa lub metalowai parowac 5-7 min,mozna sprawdzac drewniana wykalaczka czy srodek jest juz uparowany,Uwaga na goraca miske!jak sa dobre to wykladac na talerz,Podawac z sosem miesnym np;zeberka,karkowka czy roladki,do tego buraczki,modra kapusta,
Z tego przepisu wychodzi okolo 60-70-pyz,wiec spokojnie mozna zrobic z 1/2 przepisu.
Smacznego.
Jezeli macie jakies pytania to piszcie postaram sie odp.
Ta...Ta.... W tak pieknych okolicznosciach przyrody

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

keramczak

Post #6 Ocena: 0

2012-01-26 12:35:58 (14 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

W razie uzycia gazu trzeba uwazac bo gaza jest latwopalna.Dzieki za przepis:-)Wielkopolska solidnosc:-):-):-)
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2012-01-26 12:38:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2012-01-26 13:01:39 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2012-01-26 13:13:32 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Julka1978

Post #10 Ocena: 0

2012-01-26 14:12:30 (14 lat temu)

Julka1978

Posty: 77

Kobieta

Z nami od: 01-02-2010

Skąd: Farnworth

A ja na szybki obiadek mam sprawdzony przepis. Na mielone z ryzem. Robie farsz taki jak na golabki do tego dodaje woreczek ugotowanego ryzu,4 lyzki kaszy mannej formuje kotlety obtaczam w bułce tartej obsmazam na mocno rozgrzanym oleju. Przekladam je do garnka i zalewam bulionem. Dusze pod przykryciem okolo 25-30 min

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 220.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 219.8 | 220.8 | 221.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,