A dzisiaj golonka pieczona, jutro fasolka po bretonsku ze slaska z Morrisona
[ Ostatnio edytowany przez: Vivienne 25-01-2012 20:35 ]
Str 218.8 z 912 |
|
---|---|
Vivienne | Post #1 Ocena: 0 2012-01-25 20:32:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
MM nie mam sprawdzonego przepisu, ale moja mama zawsze gdy robila ciasto drozdzowe, robila rowniez slodkie parowance. Najlepsze byly polane sokiem jagodowym, z bita smietana.
A dzisiaj golonka pieczona, jutro fasolka po bretonsku ze slaska z Morrisona [ Ostatnio edytowany przez: Vivienne 25-01-2012 20:35 ] |
ewamik | Post #2 Ocena: 0 2012-01-25 20:34:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Kluski n aparze czy li tzw.parowce? Mam przepis..robię je od czasu do czasu z nadzieniem różanym lub zwykłe.
O to Ci chodzi? |
kawainka | Post #3 Ocena: 0 2012-01-25 20:34:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2011 Skąd: z wichrowych wzgorz |
MM ja pochodze z Wielkopolski i u nas nazywa sie to po prostu pyzy.Moja mama robi je swietnie,ostatnio robilam razem z Nia i wyszly,jezeli chcesz to podam Ci dokladny przepis.Ja zajadam je z sosem miesnym i np. buraczkami.
Ta...Ta....
W tak pieknych okolicznosciach przyrody
|
Post #4 Ocena: 0 2012-01-25 20:38:18 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
keramczak | Post #5 Ocena: 0 2012-01-25 20:40:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Jesli niechcesz sie meczyc to ostatnio kupowalem w tesco 1.30£ tyle tylko ze prawdziwe domowe pyzy po nacisnieciu powinny "wypic"sos sklepowe to juz niestety produkcja.Pyzy mozna tez jesc z truskawkami na slodko
![]() #MajsterNaStulecie
|
|
|
Vivienne | Post #6 Ocena: 0 2012-01-25 20:45:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Cytat: 2012-01-25 20:34:07, ewamik napisał(a): Kluski n aparze czy li tzw.parowce? Mam przepis..robię je od czasu do czasu z nadzieniem różanym lub zwykłe. O to Ci chodzi? Ewa, jesli nie jest to Twoim sekretnym przepisem czy mozesz podac przepis? |
Post #7 Ocena: 0 2012-01-25 20:51:07 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2012-01-25 20:51:54 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kawainka | Post #9 Ocena: 0 2012-01-25 20:54:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2011 Skąd: z wichrowych wzgorz |
Ok.MM,jutro napisze dokladnie co i jak robic
nie che Cie wprowadzic w blad,wiec dopytam jeszcze mamy,ale wiem napewno ,ze jest przy tym troche pracy. Ta...Ta....
W tak pieknych okolicznosciach przyrody
|
keramczak | Post #10 Ocena: 0 2012-01-25 20:54:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Cytat: 2012-01-25 20:34:26, kawainka napisał(a): MM ja pochodze z Wielkopolski i u nas nazywa sie to po prostu pyzy.Moja mama robi je swietnie,ostatnio robilam razem z Nia i wyszly,jezeli chcesz to podam Ci dokladny przepis.Ja zajadam je z sosem miesnym i np. buraczkami. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() #MajsterNaStulecie
|