MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 211.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 210.8 | 211.8 | 212.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 211.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-01-11 13:24:28 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-01-11 13:28:52 (14 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

do golonki zamaist Piwa, można użyć wino.

Zasadniczo chodzi o to że te napoje wykruszają mięso tak jak ocet vinaigrette :)

OK, ja spadam do kuchni ;)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2012-01-11 13:29:32 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2012-01-11 13:30:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-01-11 13:44:29 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2012-01-09 12:27:34, Mama-Myszy napisał(a):
Poprosze o pomoc.

Chcialam zrobic blok z mieskiem i warzywami w galarecie. Chodzi o to, ze ma to byc na tyle twarde zeby mozna bylo to kroic na kanapki. Myslalam zeby zrobic takie cudo w keksownicy (zwanej przeze mnie trumna). Czym nasmarowac trumne zeby potem to ladnie w calosci wyciagnac nie uszkadzajac tego nigdzie??? Zeby odwrocic i zeby to ladnie "wyskoczylo"... o to mi chodzi. Oooooooo ;-)

Takie cos nazywa sie tutaj terrine.Potrzeba do tego specjalnej formyObrazek.
Na filmiku gość ma blaszankę.Moja jest porcelanowa z pokrywka (jak ta na zdjęciu) idealna do pieczenia pasztetu (takiego smarownego


Taka forme wykładasz folią spozywczą,układasz mięso,dekoracje,zalewasz galaretą na tyle tylko żeby powiązała mięso (myślę że o coś takiego Ci właśnie chodzi)a na koniec dociskasz czymś ciężkim i do lodówki.Jak się ściągnie to wyciąga się łatwiutko w całości.




Na filmiku gosć ma blaszankę.Moja forma jest porcelanowa z pokrywką.Świetnie sie w niej piecze pasztet taki smarowny.

W robocie robimy taka terrine z kurczaka.Dno i brzegi wykładamy najpierw paskami z marchewki pocietej cieniutko na mandolinie i obgotowanej na to warstwa gotowanego kurczaka (jak na galaretki z kurczaka) później plastry kaszanki (czyli ich ochydnego czarnego puddingu) i znowu kurczak,póżniej warstwa bekonu i na wierzch znowu kurczak.galrety idzie tylko tyle żeby wypełnić szczeliny miedzy mięsem (nie jak w typowo polskiej meduzie-która jest o niebo lepsza)na wierzch podwijamy te paski z marchewki.W ten sposób powstaje taka marchewkowa obwódka wkoło i wyglada nawet ładnie
.Nie wiem czy będzie dobrze widać na tym zdjeciuObrazek

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 11-01-2012 14:16 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2012-01-12 18:13:55 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2012-01-12 18:25:56 (14 lat temu)

agarudii

Posty: 4781

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Skąd: trolford ;-)

bigos chcesz anglikom serwowac ?:-o no to powodzenia ci zycze.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2012-01-12 18:31:23 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #9 Ocena: 0

2012-01-12 18:33:51 (14 lat temu)

agarudii

Posty: 4781

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Skąd: trolford ;-)

chrupka to moze ten bigos jako dodatek podaj a nie danie glowne :-] a nie narzekali pewnie przez grzecznosc :-]:-]:-]
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #10 Ocena: 0

2012-01-12 18:40:54 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 211.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 210.8 | 211.8 | 212.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,