MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 210.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 209.8 | 210.8 | 211.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 210.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-01-11 12:19:09 (14 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

barszcz czerwony, mam też żeberka ale nie chce mi się jechać do polskiego sklepu po żurek, brakło w spiżarce :/

Do tego włoskie pierożki z grzybami, coś jak nasze uszka :>

Drugie danie było wczoraj, a jak domowy głodomór będzie się domagał to najwyżej zrobi się jakieś danie tajlandzkie :>

Jak tylko zrobi się trochę miejsca w zamrażarce to zrobi się coś konkretnego... BIGOS :)))

cisus, ale mam zdezorganizowany temat jedzenia :))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Samurajka

Post #2 Ocena: 0

2012-01-11 12:21:30 (14 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Hmmm a ten zurek to do zeberek?
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-01-11 12:24:05 (14 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

chyba tak się zrobi, że tak będzie żeberka i "łapka" boczku do żurku.

Choć do barszczu z buraczków też by pasowały ...

mogli by sprzedawać buraki obierane :)
bo mam lenia :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Samurajka

Post #4 Ocena: 0

2012-01-11 12:26:41 (14 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Wiesz jakos nie probowalam...boczek do zurku kiszonego i owszem,ale zeberka....hmmm mozna sprobowac,ale nie slyszalam ;)
Zeberka to ja robie w miodzie ;)
A buraczki obierane sa,ja kupuje :P
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2012-01-11 12:27:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #6 Ocena: 0

2012-01-11 12:34:23 (14 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Wrzucam przepis na zeberka :-]

Zeberka w miodzie

Składniki:

•1 kg żeberek
•sól
•pieprz
•olej do podsmażenia
•2 duże cebule
•5 ząbków czosnku
•1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
•4 łyżki miodu
•sok z 1,5 cytryny
•sól
•pieprz
•bazylia
•majeranek

Żeberka pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem, odstawić na pół godziny i podsmażyć na rumiano na gorącym oleju. Odłożyć do żaroodpornego naczynia.Przygotować sos: na tłuszczu od smażenia żeberek dusić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Dodać miód, sok z cytryny, przecier i przyprawy według uznania. Dusić 15 minut. Sosem zalać żeberka, przykryć naczynie i dusić w piekarniku do miekkosci w 200 stopniach C.

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #7 Ocena: 0

2012-01-11 13:00:41 (14 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Ostatnio robilam zeberka w Coli...niezle ale sa lepsze pzrepisy...a dzis u mnie zapiekanka ziemniaczana z kielbasa i cebula...pychaaa:-)
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2012-01-11 13:10:20 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2012-01-11 13:12:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-01-11 13:21:49 (14 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Golonka po niemiecku?
moczona całą dobę w piwie z dodatkiem soli, najlepiej sól peklowa.

Potem gotujemy z dodatkiem ziół
po ugotowaniu układamy na blachę, smarujemy mieszanką miodu zmieszaną z piwem, do tego ząbek czosnku, (moze być chili) pieprz, rozmaryn, thymianek ....

Smarujemy i do piekarnika.

zapiekamy zeby glazura zrobiła się jednolita, ale nie spiekła.
Podajemy po około 3-4 minuty po wyjęciu z piekarnika.
To danie jest bardzo popularne w Niemczech i Austrii, Szwajcarzy za to nie przepadają za tym wiec tam tego raczej nie spotkamy :)

A ja Zaśliniłem się :>

Cytat:

2012-01-11 12:27:52, edzia78 napisał(a):
Krakn-dawaj;-) prosze:-D przepis na to danie tajlandzkie.Ja to lubie takie wynalazki,ale nie wiem jak to gotowac i jakie skladniki kupic,aby bylo zjadliwe:-D



to proste jest, w sumie to chodzi tylko o dobranie odpwiedniego makaronu, ten zwykły nie nardzo się nadaje, musi być podobny do polskiego domowego, czyli na prawdziwych jajkach robiony.

Znaczy nie musisz do tego chłopa angażować wystarczy kura :>

A potem to już zestaw jarzyn, groszku w stronkach, fasolki grzybki, ...
najlepiej jak przetestujesz na gotowym smaku.
W tesco kupisz gotowy zestaw w mrożonkach.

czasami można też kupić taki makaron gotowy, ale ciężko o to.
Ja jak dorwę się do tego to typu produktów to kupuje na zapas po kilka szt.
:))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 210.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 209.8 | 210.8 | 211.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,