Golonka po niemiecku?
moczona całą dobę w piwie z dodatkiem soli, najlepiej sól peklowa.
Potem gotujemy z dodatkiem ziół
po ugotowaniu układamy na blachę, smarujemy mieszanką miodu zmieszaną z piwem, do tego ząbek czosnku, (moze być chili) pieprz, rozmaryn, thymianek ....
Smarujemy i do piekarnika.
zapiekamy zeby glazura zrobiła się jednolita, ale nie spiekła.
Podajemy po około 3-4 minuty po wyjęciu z piekarnika.
To danie jest bardzo popularne w Niemczech i Austrii, Szwajcarzy za to nie przepadają za tym wiec tam tego raczej nie spotkamy
A ja Zaśliniłem się :>
Cytat:
2012-01-11 12:27:52, edzia78 napisał(a):
Krakn-dawaj

prosze

przepis na to danie tajlandzkie.Ja to lubie takie wynalazki,ale nie wiem jak to gotowac i jakie skladniki kupic,aby bylo zjadliwe
to proste jest, w sumie to chodzi tylko o dobranie odpwiedniego makaronu, ten zwykły nie nardzo się nadaje, musi być podobny do polskiego domowego, czyli na prawdziwych jajkach robiony.
Znaczy nie musisz do tego chłopa angażować wystarczy kura :>
A potem to już zestaw jarzyn, groszku w stronkach, fasolki grzybki, ...
najlepiej jak przetestujesz na gotowym smaku.
W tesco kupisz gotowy zestaw w mrożonkach.
czasami można też kupić taki makaron gotowy, ale ciężko o to.
Ja jak dorwę się do tego to typu produktów to kupuje na zapas po kilka szt.

)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.