MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 201.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 200.8 | 201.8 | 202.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 201.8 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dodziunia

Post #1 Ocena: 0

2011-11-17 15:39:43 (14 lat temu)

Dodziunia

Posty: 3662

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Skąd: Derby

Absolutnie rewelacyjny przepis kulinarny na kurczaka !!!

Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.

Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną.

Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego,

szklanką wina czerwonego, dodając 100 ml ginu, 100 ml koniaku,

200 ml smirnoffa i 50 ml białego rumu i obowiązkowo 150 ml tequli.

Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.

Kurczaka wypierdalamy bo jest zbędny.

Natomiast ..... Sos. Sos jest .... paluszki lizać!



PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje !!! ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

MerryPoppins

Post #2 Ocena: 0

2011-11-17 16:41:41 (14 lat temu)

MerryPoppins

Posty: 984

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Skąd: Doncaster

pierogi ruskie własnej roboty :)
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #3 Ocena: 0

2011-11-17 17:37:34 (14 lat temu)

agarudii

Posty: 4781

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Skąd: trolford ;-)

a u mnie dzisiaj barszcz ukrainski wielki gar, bo mialo byc na jutro, a na dnie go ledwo zostalo:-Y
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2011-11-17 18:10:54 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zaczarowany_pan

Post #5 Ocena: 0

2011-11-17 18:35:27 (14 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Posty: 1942

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Skąd: South

Cytat:

2011-11-17 15:39:43, Dodziunia napisał(a):
Absolutnie rewelacyjny przepis kulinarny na kurczaka !!!

Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.

Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną.

Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego,

szklanką wina czerwonego, dodając 100 ml ginu, 100 ml koniaku,

200 ml smirnoffa i 50 ml białego rumu i obowiązkowo 150 ml tequli.

Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.

Kurczaka wypierdalamy bo jest zbędny.

Natomiast ..... Sos. Sos jest .... paluszki lizać!



PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje !!! ;)


Spapugowalam, pyszny obiad, tylko syn dostal bardziej dietetyczny
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2011-11-17 18:38:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2011-11-17 18:45:35 (14 lat temu)

agarudii

Posty: 4781

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Skąd: trolford ;-)

Cytat:

2011-11-17 18:10:54, chrupka30 napisał(a):
Cytat:

2011-11-17 17:37:34, agarudii napisał(a):
a u mnie dzisiaj barszcz ukrainski wielki gar, bo mialo byc na jutro, a na dnie go ledwo zostalo:-Y

No to jutro wiem co zrobić na obiad , barszcz ukraiński. Jajka kupiłam dzisiaj a jutro pójdę po buraczki do warzywniaka na rogu;-)


chrupka, a po kij ci jajka do barszczu ukrainskiego:-o?
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zaczarowany_pan

Post #8 Ocena: 0

2011-11-17 18:47:52 (14 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Posty: 1942

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Skąd: South

U mnie tez z jajami taki barszcz sie robi
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #9 Ocena: 0

2011-11-17 19:01:18 (14 lat temu)

agarudii

Posty: 4781

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Skąd: trolford ;-)

ale jaki ukrainski?:-o to jak wy go robicie, ze wam tam jajka pasuja?
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aniteczka1981

Post #10 Ocena: 0

2011-11-17 19:04:10 (14 lat temu)

aniteczka1981

Posty: 311

Kobieta

Z nami od: 23-09-2008

Skąd: bradford

ja tez sie zastanawiam po co jajka? :)
ja robie tylko barszcz bialy z jajkami i kielbaska,na zakwasie ma sie rozumiec;-)

[ Ostatnio edytowany przez: aniteczka1981 17-11-2011 19:05 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 201.8 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 200.8 | 201.8 | 202.8 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,