o nie! znowu gadacie o jedzeniu! too ,to ja wam powiem ze bede taka i zrobie sobie placki ziemniaczane ! hm hm
juz mi pachna

Str 3 z 912 |
|
---|---|
graza28 | Post #1 Ocena: 0 2007-09-07 17:16 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2007 Skąd: londyn-holloway |
o nie! znowu gadacie o jedzeniu! too ,to ja wam powiem ze bede taka i zrobie sobie placki ziemniaczane ! hm hm juz mi pachna ![]() graza28
|
4ary | Post #2 Ocena: 0 2007-09-07 17:24 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
No placki to tez dam rade zrobic . Ale moze wiesz jakie tu ziemniaki sa najlepsze do tego, bo slyszalem ze jak zle trafie to z plackow nici.
Pozdr To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
graza28 | Post #3 Ocena: 0 2007-09-07 18:19 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2007 Skąd: londyn-holloway |
wiesz co jak to kobieta kupuje je na wyglad .(ale "bladynka" nie jestem)
kupywalam ostatnio w morrisonie z ich logo w przezroczysto-niebieskim opakowaniu z angielska flaga,byly calkiem dobre bo poprzednie to byly jakies rozowawe a w srodku byly czarne graza28
|
anielka | Post #4 Ocena: 0 2007-09-07 18:33 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Przepis na roladki super.Bardzo lubie szpinak i czesto go robie(np.smazony z jajkiem i zaciagany smietana lub tarta ze szpinakiem)ale miesa jeszcze nie robilam.Po niedzieli napewno zrobie.A co do przepisow to ja czesto robie kaczke nadziewana watrobka drobiowa i kiszona kapusta.Dodaje tez duzo czosnku.Kaczka smakuje tak samo jak w Polsce tylko niestety czerniny nie mozna ugotowac bo brak produktow.
|
Veilchen | Post #5 Ocena: 0 2007-09-07 18:56 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-03-2007 Skąd: Luton |
To ja polecam (choć zapewne polecac nie trzeba) prawdziwy polski bigos: jestem na tyle bezczelna, że zamawiam (przwóz busem) wiaderko 5 kg dobrej kapusty,suszone grzybki i sliwki, do tego (juz ze sklepu) wieprzowina i wołowina, czerwone wino, podsmarzona cebulka, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, ewentualnie cukier, jeśli kapusta zbyt kwasna, i cały gar bigosu gotuje się pół dnia. Część można zamrozic, resztę zjeść od razu. Pycha, choć łatwostrawne to to nie jest, hehe.
|
|
|
graza28 | Post #6 Ocena: 0 2007-09-07 19:20 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2007 Skąd: londyn-holloway |
VEILCHEN....BIGOS JEDLISMY WCZORAJ(JA TO DOSTAJE OD TESCIOWEJ-PYCHOTKA,NIE TRZA ROBIC!} ZAPROPONUJ COS INNEGO...O TO MOZE FLAKI? ![]() graza28
|
anielka | Post #7 Ocena: 0 2007-09-07 19:25 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Ja tez gotuje bigos i go mroze(zawsze jest jak zjawia sie niezapowiedziani goscie).Dodaje tez do srodka w calosci golonke ktora potem moj maz je z chrzanem.
|
Post #8 Ocena: 0 2007-09-07 19:29 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosian | Post #9 Ocena: 0 2007-09-07 19:34 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
a ja to uwielbiam rosołek z królika i do tego na drugie danie potrawka...mniam mniam palce lizać
![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2007-09-07 19:39 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
a co do gołąbków to lubie ale niestety mój mąż i córka nie
![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|