MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szybkowar - pressure cooker

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2022-04-24 00:31:51 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2022-04-23 23:45:07, daavid napisał(a):
W końcu kupiłem ninja foodi i jestem bardzo zadowolony. Fasolka po bretońsku w 20 minut.

Mieliśmy w domu za komuny. Tata przywiózł z wycieczki na Węgry. Najlepsza jego funkcja w tamtym czasie to szybkie gotowanie kukurydzy. Wtedy nie mozna bylo kupic w sklepie tylko trzeba bylo zasadzic, wyhodować i ugotować. A odmiany byly jakie byly.

edit: a jezeli dodajesz jakiś boczuś, mięsko, kiełbaskę to od razu na początku czy po ugotowaniu fasoli?
Ja idę po łatwości, kupuje ugotowana fasolkę w puszkach, dla fantazji w różnych kolorach. *YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 24-04-2022 00:42 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2022-04-24 00:52:33 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Była wersja wegetariańska.

Jak spróbuję z mięsem to chyba zeszkle cebulę, później dam mięso, chwilę podsmażę i dodam fasolę, póki co namoczoną. Żeby nie brakło puszki to dodam pomidory w puszce. O tej porze pomidory są obrzydliwe i szkoda na nie pieniędzy. Od razu przyprawy na oko i około 20 minut pod ciśnieniem plus swobodne wyrównanie ciśnienia.

Ninja ma też inne funkcje. Na szybko robiłem fajite. Pociełem mięsko z kurczaka, plus cebulą i papryka, zasypiałem różnymi przyprawami (broń boże gotowy mix bo pierun wie co tam dodają), dodałem łyżkę albo dwie oleju i na 20 minut air fryer. No i był obiad na szybko.
Rosół też robiłem. Wiem, że pod ciśnieniem to profanacja, ale po kilkunastu minutach plus swobodne wyrównanie ciśnienia, wyszedł niezły i wbrew pozorom klarowność nie była tragiczna (tak, wiem powinno się gotować długo na wolnym ogniu).

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,