Str 2 z 2 |
|
---|---|
radzik77 | Post #1 Ocena: 0 2021-07-20 23:52:33 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Spróbuj rozmieszać masę z odstalym olejem na wierzchu. Zrobi się ponownie smarowalne. To jest wg mnie normalne zjawisko, że powstają warstwy.
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2021-07-21 01:45:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Przez to pisanie przypomniałem sobie o kupionym ze dwa lata temu słoiku rzeczonego masła. Stoi w kuchennej szafce, zjadłem dwie kromki, nic mu nie brakuje. Zadnych zmian.
|
Maat17 | Post #3 Ocena: 0 2021-07-21 02:43:19 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Skippy?
|
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2021-07-21 06:18:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2021-07-21 02:43:19, Maat17 napisał(a): Skippy? Jif. Nie mylić z Jiffy Lube! ![]() |
buli55 | Post #5 Ocena: 0 2021-07-21 18:09:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-08-2012 Skąd: Londyn |
Zrob sam !!! Wiesz co jesz a robi sie w kilka minut!
|
|
|
niebieskieucho | Post #6 Ocena: 0 2022-07-11 13:34:16 (3 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Podzielę się sposobami użycia masła orzechowego do posiłków.
I. Od czasu do czasu robię sobie takie mikszcze: 1) Weź młynek do kawy 2) Wsyp do niego: a) 3 łyżki płatków owsianych b) 1 łyżkę łuskanego słonecznika c) 1 łyżkę maku d) 1 łyżkę sezamu i zmiel to. Osobno do gara: e) płaska łyżka mielonych konopi f) płaska łyżka mielonego, odtłuszczonego siemienia lnianego g) 2 łyżki granulowanego mleka h) szczypta kurkumy i) szczypta pieprzu po zalaniu tego cieplejszą niż ciepła woda j) dodaj łyżkę albo dwie masła orzechowego i mieszając doprowadź do podgotowania Zajadaj ze smakiem. II. Naleśniki grylażowe a) smaruj je masłem orzechowym b) zlej je miodem lub syropem klonowym i gotowe. Nazwałem je grylażowe, bo ich smak obudził moje skojarzenie z cukierkami grylażowymi. Nie zdziwiłbym się, gdyby ktoś nic o nich nie wiedział, bo były popularne za komuny. Miały kształt poduszek i były pasiaste. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
tesstickle | Post #7 Ocena: 0 2022-07-11 14:07:09 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2022-07-11 13:34:16, niebieskieucho napisał(a): Podzielę się sposobami użycia masła orzechowego do posiłków. I. Od czasu do czasu robię sobie takie mikszcze: 1) Weź młynek do kawy 2) Wsyp do niego: a) 3 łyżki płatków owsianych b) 1 łyżkę łuskanego słonecznika c) 1 łyżkę maku d) 1 łyżkę sezamu i zmiel to. Osobno do gara: e) płaska łyżka mielonych konopi f) płaska łyżka mielonego, odtłuszczonego siemienia lnianego g) 2 łyżki granulowanego mleka h) szczypta kurkumy i) szczypta pieprzu po zalaniu tego cieplejszą niż ciepła woda j) dodaj łyżkę albo dwie masła orzechowego i mieszając doprowadź do podgotowania Zajadaj ze smakiem. II. Naleśniki grylażowe a) smaruj je masłem orzechowym b) zlej je miodem lub syropem klonowym i gotowe. Nazwałem je grylażowe, bo ich smak obudził moje skojarzenie z cukierkami grylażowymi. Nie zdziwiłbym się, gdyby ktoś nic o nich nie wiedział, bo były popularne za komuny. Miały kształt poduszek i były pasiaste. ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
daavid | Post #8 Ocena: 0 2022-07-11 16:29:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Te masło to z orzeszków ziemnych? Jeśli tak, to wartość raczej znikoma.
Ostatnio wcinam sporo orzechów, staram się nie ograniczać do jednego gatunku. Ostatnio widziałem fajny przepis. Vege, a ja jak najbardziej mięsożerny, ale wygląda bardzo dobrze i jest z zastosowaniem orzechów. Kiedyś spróbuję. Pierwszy przepis z filmu. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 11-07-2022 16:33 ] |