MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Seler łodygowy

 

Postów: 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

niebieskieucho

Post #1 Ocena: 0

2020-06-02 22:23:53 (4 lata temu)

niebieskieucho

Posty: 2443

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

był przeceniony do poziomu darmoszki, wiec nabyłem.
Pytanie - w jakiej formie go zjadływacie (o ile?). Tak jak krowisia trawe (w smaku płony i międliwy), czy uzyc go jako dodatku do czegos, czy tez moze z jakimis lubrykantami (majonezu nie uzywam)?

--
Śniło mi się, że odwiedziła mnie Magda Gessler, ale jak się obudziłem, to już jej nie było

[ Ostatnio edytowany przez: niebieskieucho 02-06-2020 22:24 ]

Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

daavid

Post #2 Ocena: 0

2020-06-02 22:30:34 (4 lata temu)

daavid

Posty: 5711

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Skąd: Birmingham

Możesz go pociąć i zrobić sałatkę. Możesz go dodawać do sosów gulaszów ect. Może i zdrowy (ma też negatywne strony), ale smak czterech liter nie urywa. Moim zdaniem oczywiście.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #3 Ocena: 0

2020-06-02 22:32:58 (4 lata temu)

gosian

Posty: 9827

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Ponoć sok z Selera naciowego jest bardzo dobry w walce nawet z nowotworem.
Ja używam do surówek i do zup, ale to kilka minut przed zakończeniem gotowania.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2020-06-02 22:36:57 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Ja tylko toleruję w krwawej merry 😎
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2020-06-02 22:44:11 (4 lata temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Ja lubię na surowo z sosem tzatziki, dodaje też do glulaszów, warzyw z patelni i pokrojony do zup typu minestrone, w innych gotuje w całości tylko dla aromatu, po ugotowaniu wyrzucam jak pietruszkę.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #6 Ocena: 0

2020-06-03 04:31:46 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Ja wolę smak i aromat normalnego selera w potrawach 😉 i też ma ponoć cudowne działanie 😎
https://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101460,20680244,dobroczynna-bulwa-czyli-seler-korzeniowy-i-jego-zdrowotne.html

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 03-06-2020 05:17 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2020-06-03 09:16:32 (4 lata temu)

stanislawski

Posty: 7976

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Jako podstawa do zup, pokrojony wraz z cebulą i marchewką; względnie papryką do jambalayi; do sałatki Waldorff (szczególnie polecam); pokrojony w słupki do dipów; jako składnik caponaty, itd. itp.
Zawsze mam parę łodyg w lodówce.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

jolantina

Post #8 Ocena: 0

2020-06-03 12:14:21 (4 lata temu)

jolantina

Posty: 3819

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

surowego nie trawie, za to uwielbiam w chińszczyźnie, leczo, itp

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

 

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,