MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2019-09-20 23:26:41 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Olga ma przepis ale ja mialam takie z pestkami w srodku.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2019-09-21 10:00:03 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2019-09-20 20:33:04, andyopole napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 18:45:46, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 18:34:24, andyopole napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 15:51:38, Adacymru napisał(a):
To już lepiej zjem je świeże :-] może zamarynuje kilka słoików, bo to można z pestkami, i będzie do mięsa albo ryby w zimie.


Zrób trochę śliwek w occie. Pycha!

Przepis podaj na to dziwadło





Nie mam przepisu. Lagodna, slodka zalewa octowa i fertig.*YAHOO*

Co Wy z tym niemieckim i Niemcami?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2019-09-21 12:30:21 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12803

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-09-21 10:00:03, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 20:33:04, andyopole napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 18:45:46, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 18:34:24, andyopole napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 15:51:38, Adacymru napisał(a):
To już lepiej zjem je świeże :-] może zamarynuje kilka słoików, bo to można z pestkami, i będzie do mięsa albo ryby w zimie.


Zrób trochę śliwek w occie. Pycha!

Przepis podaj na to dziwadło





Nie mam przepisu. Lagodna, slodka zalewa octowa i fertig.*YAHOO*

Co Wy z tym niemieckim i Niemcami?


Jo żech je na Śląsku rodzony, dzioucha.

Wiadomo, ukryta opcja niemiecka wg proroka niektorych.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2019-09-21 19:49:08 (5 lat temu)

kik1976

Posty: 6561

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

ja tam moge pestokawc i worki.. uwielbiam sliwki i powidla..
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2019-09-22 19:03:49 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Z wegierkami poradzilam sobie dzisiaj tak, ze przeplukane wrzucilam do garnka, podgotowalam doslownie 2 min z odrobina wody, zeby sie nie przypalily na dnie. Sliwki byly dojrzale, wiec 2 minuty wystarczyly ze by sie pootwieraly. Przecedzilam przez taki durszlak z duzymi przepustami, przetarlam miasz, a pestki zostaly na durszlaku. Nie chcialo mi sie tak dokladnie przecierac, to pozostalosc pestek i miaszu wrzucilam do osobnego garka, dolalam wody, dodalam jablka, skorke z cytryny, kawalek cynamonu, i kompot na obiad byl wysmienity.
Miasz ze sliwek bulgocze sobie z cukrem na kuchence jeszcze.

Obrazek

Z innych sliwek, nie znam sie na sliwkach ale byly takie jasniejsze rozowe, nie fioletowe i triche wieksze od wegierek, zrobilam pikantny dzem: do sliwek dodalam starty imbir, papryczke chilli, slodka papryke w proszku, kmin rzymski, gozdziki, nasiona gorczycy, kawalek cynamonu, zurawine i brazowy cukier. Obledny smak wyszedl, ze sie pochwale.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

requithe2

Post #6 Ocena: 0

2019-09-26 13:00:33 (5 lat temu)

requithe2

Posty: 2

Kobieta

Z nami od: 26-09-2019

Skąd: Luton

Bez pestkowania, to kompoty najlepiej zrobić

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,