MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Postów: 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2019-09-20 12:23:05 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Mam worki śliwek- damsons i inne, nie znam nazwy (lekko różowe trochę większe od damsons). Nie mam ochoty na stanie przy powidłach- jakieś pomysły na przechowanie bez pestkowania każdej?
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2019-09-20 13:05:15 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12798

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-09-20 12:23:05, Adacymru napisał(a):
Mam worki śliwek- damsons i inne, nie znam nazwy (lekko różowe trochę większe od damsons). Nie mam ochoty na stanie przy powidłach- jakieś pomysły na przechowanie bez pestkowania każdej?


Gdy mi się trafi większa ilość to mrożę uprzednio usuwając pestki, potem pakuje vacuum. W zimie placek że śliwkami jest pyszny.

Nie są to jednak ilości "workowe". Gdy mi się kiedys tyle dostalo to zrobilem wino a potem destylat.*BRAVO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2019-09-20 14:56:47 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Bez pestkowania się raczej nie obędzie. Możesz zrobić kilka słoików kompotu jest bardzo smaczny. Cześć można zasuszyć i może nawet z pestkami?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2019-09-20 15:51:38 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

To już lepiej zjem je świeże :-] może zamarynuje kilka słoików, bo to można z pestkami, i będzie do mięsa albo ryby w zimie.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZosiaS

Post #5 Ocena: 0

2019-09-20 17:11:30 (5 lat temu)

ZosiaS

Posty: n/a

Konto usunięte

Damsons pestkujemy drylownicą do oliwek/czereśni.
Idzie szybko, ale miąższ nie odchodzi dobrze, więc po wydrylowaniu wrzucam śliwki do jednego garnka i pestki z pozostałym miąższem do drugiego.
Pestki z dodatkiem niewielkiej ilości wody gotuję, a potem przecieram.
Łączę zawartość obu garnków, a potem już jak zwykle.


Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2019-09-20 18:34:24 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12798

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-09-20 15:51:38, Adacymru napisał(a):
To już lepiej zjem je świeże :-] może zamarynuje kilka słoików, bo to można z pestkami, i będzie do mięsa albo ryby w zimie.


Zrób trochę śliwek w occie. Pycha!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2019-09-20 18:45:46 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2019-09-20 18:34:24, andyopole napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 15:51:38, Adacymru napisał(a):
To już lepiej zjem je świeże :-] może zamarynuje kilka słoików, bo to można z pestkami, i będzie do mięsa albo ryby w zimie.


Zrób trochę śliwek w occie. Pycha!

Przepis podaj na to dziwadło


Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #8 Ocena: 0

2019-09-20 19:04:59 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Nie wszystkie sliwki sie nadaja, najlepsze prawdziwe bardzo slodkie wegierki.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2019-09-20 20:33:04 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12798

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-09-20 18:45:46, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 18:34:24, andyopole napisał(a):
Cytat:

2019-09-20 15:51:38, Adacymru napisał(a):
To już lepiej zjem je świeże :-] może zamarynuje kilka słoików, bo to można z pestkami, i będzie do mięsa albo ryby w zimie.


Zrób trochę śliwek w occie. Pycha!

Przepis podaj na to dziwadło





Nie mam przepisu. Lagodna, slodka zalewa octowa i fertig.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2019-09-20 20:47:11 (5 lat temu)

karjo1

Posty: 20605

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Potwierdze, pyszne sa.
A sledzie w salatce z takimi sliwkami - rewelacja :).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,