Cytat:
2020-04-20 21:43:06, myfreedom napisał(a):
4 dni kostka masla to i tak calkiem sporo
Jest sporzej, gdy oprócz tego pere łyg masła orzechowego (bez tluszczu palmowego) oraz tahini, które uwielbiam. Mimo ze jestem w diecie tłuszczowy, nie jestem otyły, bo tluszcz nigdy nie był i nie jest przyczyna miazdzycy oraz tycia. Organizm przyjmie go tyle ile potrzebuje. Nadwyzka poleci na pólnoc, albo na południe.
Cytat:
a z sola to bym uwazal, jakakolwiek.
A to dlaczego? Rzadko kiedy udaje mi sie utrafic w pozadane zasolenie potrawy. Przewaznie wszystko jadam przesolone, ale mi to specjalnie nie przeszkadza. Krazaca powszechnie opinia, ze sól podnosi cisnienie, jest mitem. Mam w normie.
Cytat:
Ide o zaklad, ze gdy kiedys jadles ziemniaki to zawsze z sola. Ja nie uzywam soli w ogole i wiesz co, ziemniaki smakuja jak..ziemniaki, pysznie. Jeszcze trzeba wiedziec gdzie je kupowac, nigdy w tz. supermarketach a gdy jesz ubite to zawsze z odpowiednia iloscia masla.
Oczywiscie, ze jadalem i nadal jem ze sola. Nie wyobrazam sobie zjadlywania ich bez niej. Ale... zaciekawila mnie informacja o niekupywaniu ich w supermarketach, choc rzadko je konsumuje, a jesli, to najczesciej pod postacia placków ziemniaczanych.
Cytat:
Naprawde jesz make z glifosatem, kto jak kto ale ty chyba nie..
Mąke kupuje tzw. "organic", choc nic nie gwarantuje jego nieobecnosci w takiej mące bo w skladnikach nigdy sie go nie wymienia. Reasumujac, wszyscy trujemy sie glifosatem w wiekszym, czy mniejszym stopniu, bo on równiez nalezy do narzedzi depopki.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi