MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie marnuje

« poprzednia strona

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 8 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2021-06-23 14:51:06 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-06-23 12:27:30, daavid napisał(a):
Nie mogę zrozumieć dlaczego nie ma rozwiązań, takich jak u Niemców, w kwestii opakowań szklanych. Piwko powinno być w szkle a butelka może być użyta ponownie. Wiem, że dla sklepów utrzymanie skupu jest kłopotliwe, ale skoro Lidl i Aldi daje radę w DE to dałby radę i w UK.

Szklane opakowania znacząco podnoszą ciężar towarów a to się przekłada na koszty transportu i ten magiczny ślad węglowy
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2021-06-23 15:03:07 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Czyli produkujmy wiecej odpadow, bo taniej jest je transportowac, a potem wywieziemy nadmiar do krajow trzeciego swiata.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2021-06-23 15:07:34 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Piwo butelkowe jest droższe, ale koszty transportu są wliczone w cenę. Ja osobiście wolę butelkowe niż z puszki.
Ale już warzywa i owoce pakowane w plastik, po co? Jeszcze jakieś drobne typu maliny, jagody to rozumiem, ale jabłka, gruszki? Dzisiaj kupiłam kapustę włoską też w torebce foliowej, kalafior, marchew to samo.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-06-23 15:32:59 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-06-23 15:07:34, SweetLiar napisał(a):
Piwo butelkowe jest droższe, ale koszty transportu są wliczone w cenę. Ja osobiście wolę butelkowe niż z puszki.
Ale już warzywa i owoce pakowane w plastik, po co? Jeszcze jakieś drobne typu maliny, jagody to rozumiem, ale jabłka, gruszki? Dzisiaj kupiłam kapustę włoską też w torebce foliowej, kalafior, marchew to samo.

nie dla ciebie, tylko żeby dłużej wyglądały na świeże

przeciętny europejczyk trzecim światem interesuje się w czasie reklam społecznych a potem idzie do marketu i kupuje tam gdzie jest taniej a taniej jest tam gdzie maja niższe koszty. Na które składa się transport magazynowanie i kosztowna obsługa recyclingu. Nikomu nie przeszkadza ze dzieci szyja dla primarka czy h&m wiec kto się martwił plastikiem
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2021-06-23 16:40:22 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Taki plastik czy puszki można załatwić jedną ustawą. Gdyby komuś na tym zależało.

Jak widzę filmiki z trzeciego świata gdzie całe wywrotki śmieci wrzucają do rzeki to nie wiem czy coś da jak my będziemy sobie ziemniaki nakładali w sklepie rękami.
Zresztą nie trzeba trzeciego świata. Włosi czy Grecy też nie mają specjalnie świadomości ekologicznej. Śmieją się z Anglików, że segregują śmieci, że to głupie kto by się śmieciami przejmował.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

NataliaGlow

Post #6 Ocena: 0

2021-10-29 09:38:42 (4 lata temu)

NataliaGlow

Kobieta

Z nami od: 26-10-2021

Tylko jednak do tego kraju, ktoś te śmieci przywozi. Polska też się składowiskiem śmieci z całej Europy. Taniej jest przewieźć do nas niż utylizować w np. DE.

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,