MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy mozna zamrozic?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Postów: 30

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2019-05-10 17:50:10 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Niedlugo wyjezdzam i nie chce zostawiac w lodowce warzyw, ani nie che wyrzucac zeby uniknac zgnilkow po powrocie i tak mysle sobie:

pieczarki- sa mrozone np na pizzy, czyli chyba mozna mrozic- pokrojone na plasterki wrzucilam do zamrazarki, moze przetrzymaja...

Selera korzen mroze regularnie jak jest duzy i nie zuzyje calosci, reszta do zamrazarki i do zupy jest ok, ale czy mrozi sie seler naciowy?

Koperek - mam caly peczek, jak zamrozic zeby nie powstala papka p[o rozmrozeniu? Wiem ze moge zasuszyc, ale to nie to samo.

Pietruszka - mam kilka prawdziwych polskich pietruszek, mrozic czy ryzykowac ze w lodowce wytrzymaja?
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZosiaS

Post #2 Ocena: 0

2019-05-10 17:53:09 (5 lat temu)

ZosiaS

Posty: n/a

Konto usunięte

Koperek umyj, wysusz, posiekaj na drobno i zamróź w woreczku, nie będzie papki.
Pieczarki, obgotowałabym lub przesmażyła najpierw.

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 10-05-2019 17:54 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

violettaphotogr

Post #3 Ocena: 0

2019-05-10 18:06:22 (5 lat temu)

violettaphotography

Posty: 1563

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Skąd: ...

Ja oprócz nabiału to mroziłam chyba wszystko...
Ups, majonezu nie mrozilam... ;-)
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2019-05-10 18:32:48 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-05-10 17:53:09, ZosiaS napisał(a):
Koperek umyj, wysusz, posiekaj na drobno i zamróź w woreczku, nie będzie papki.
Pieczarki, obgotowałabym lub przesmażyła najpierw.




Koperek, pietruszke, cilantro (ZIELONE, nie suszone) najlepiej trzymac posiekane w sloiczku, w zamrazarce ale.... najlepiej przesypac sola. Wtedy nie bedzie to jedna bryla tylko szczypta zawsze gotowa do wziecia. Trzeba tylko pamietac ze liscie byly juz solone. Bo jak zupa za slona to wiadomo...*DANCE*

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 10-05-2019 18:36 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2019-05-10 18:38:46 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-05-10 17:50:10, Adacymru napisał(a):
Niedlugo wyjezdzam i nie chce zostawiac w lodowce warzyw, ani nie che wyrzucac zeby uniknac zgnilkow po powrocie i tak mysle sobie:

pieczarki- sa mrozone np na pizzy, czyli chyba mozna mrozic- pokrojone na plasterki wrzucilam do zamrazarki, moze przetrzymaja...

Selera korzen mroze regularnie jak jest duzy i nie zuzyje calosci, reszta do zamrazarki i do zupy jest ok, ale czy mrozi sie seler naciowy?

Koperek - mam caly peczek, jak zamrozic zeby nie powstala papka p[o rozmrozeniu? Wiem ze moge zasuszyc, ale to nie to samo.

Pietruszka - mam kilka prawdziwych polskich pietruszek, mrozic czy ryzykowac ze w lodowce wytrzymaja?


Nie dojrzalem Twojego posta Ada.
Z nacia zrob tak jak napisalem nizej. Natomiast jesli chodzi o korzenie to mrozenie surowych w domowych warunkach wyjdzie kiepsko, najlepiej je najpierw zblanszowac, czyli wrzucic na wrzatek i chwilke sparzyc, nie gotowac. Natomiast pieczarki obsmazyc w maselku, bez soli I dopiero wtedy zamrozic.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2019-05-10 19:07:32 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-05-10 18:06:22, violettaphotography napisał(a):
Ja oprócz nabiału to mroziłam chyba wszystko...
Ups, majonezu nie mrozilam... ;-)


Rozmrozony majonez chyba nie wygladalby zbyt reprezentacyjnie. :-D

Tak jak gotowane jajka, wiem z autopsji.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2019-05-10 19:19:16 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Grzyby też można obgotowac i zamrozić w całości. Ja oprócz jajek chyba wszystko mroziłam włącznie z chlebem :-)
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2019-05-10 19:32:27 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Chleb ja regularnie mroze, taki kupowany, bo domowy pieczony nie doczekuje mrozenia. Pieczrki tylko na plasterki pokrojone zamrozilam juz, ale pol opakowania wiec strata nie bedzie wielka jak nic z tego nie wyjdzie, druga polowe w sosie zrobilam, do plackow ziemniaczanych, bo mi dwa ziemniaki zostaly... mama mowila: lepiej zoladek zepsuc, jak dar bozy zmarnowac, to pomimo ze glodna nie bylam, placki zjadlam.

Mleko tez mroze, jak zapomnimy dostawy skasowac podczas wyjazdu, to Zwykle sasiad zabierado siebie i kilka butelek sie uzbiera za tydziennp, wiec mrozilam zeby nie wyrzucac (tylko przelewalam do woreczkow, albo platykowego pojemnika ze szklanej butelki.


Wlasnie- zielone (natki rozne) moja mama mrozila (nigdy nie bylo wiadomo czy sie wyciagnie pudelko lodow z zamrazarki, czy pietruszke :-], wieksze szanse pietruszki zawsze byly), teraz pamietam ze ona soli dodawala, zeby sie nie robila papka.


Kapusty gowke mam w lodowce, ale ona pewnie wytrzyma.

Ogorki, jakbym miala czas (i checi), to zakisilabym, moze zrobie jutro zupe ogorkowa i zamroze, bedzie jak znalazl po powrocie do domu gotowe danie.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2019-05-10 20:25:44 (5 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Chyba nic tak szybko nie idzie jak malosolne ogorki. Kilka ogorkow, wiechec koperku, kilka zabkow czosnku, slona woda. Przy dzisiejszej temperaturze za dwa dni gotowe. Wczoraj zakisilem salate, ogorki zrobie next weekend.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2019-05-10 21:29:41 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2019-05-10 20:25:44, andyopole napisał(a):
Chyba nic tak szybko nie idzie jak malosolne ogorki. Kilka ogorkow, wiechec koperku, kilka zabkow czosnku, slona woda. Przy dzisiejszej temperaturze za dwa dni gotowe. Wczoraj zakisilem salate, ogorki zrobie next weekend.

Ale przecież ona ma te ogórki już chyba ukiszone, skoro zupę ma z nich robić
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,