Str 5 z 7 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
andyopole |
Post #1 Ocena: 0 2019-02-17 20:41:53 (5 lat temu) |
Posty: 12756
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2019-02-17 20:24:31, stanislawski napisał(a):
Cytat:
2019-02-17 18:56:52, violettaphotography napisał(a):
Cytat:
2019-02-17 10:05:20, ZlotaPerla1 napisał(a):
Ja ci się stanislawski nie dziwię, ty się boisz, że to wszystko wróci po Brexicie? bardzo możliwe
Nie mozliwe, to pewne.
No to będziemy mieli jak znalazł.
A "brytole" będą padać jak muchy. Z powodu zakłóceń w dostawach do junk foodow...
|
|
|
|
|
KaskaM |
Post #2 Ocena: 0 2019-02-18 14:11:47 (5 lat temu) |
Posty: 1030
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Swoje to swoje,wiesz co jesz i pijesz . Ja w sezonie kupuje warzywa od dziadka z ogrodkow dzialkowych u mnie na wsi.Wszystko pakuje w sloiki.W sezonie grzybowym chodze na grzyby-susze i zaprawiam.Od jakiegos czasu choruje na wedzarenke dla wlasnych wyrobow.Poki co chleb i bulki pieke oraz pasztety.oczywiscie tylko dla wlasnej rodziny.Ostatni duuuzy wyrob-pasztety z bazantow.W planach swojskie winko i kielbaski Pozdrawiam
|
|
|
|
gosian |
Post #3 Ocena: 0 2019-02-18 14:19:35 (5 lat temu) |
Posty: 9822
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Z tymi grzybami to uważaj, bo jak dostaniesz £1000 kary to może się odechciec grzybobrania... Chyba że zbierasz je w swoim lesie. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
|
ZlotaPerla1 |
Post #4 Ocena: 0 2019-02-18 14:22:47 (5 lat temu) |
Posty: n/a
Konto usunięte |
Aaaa pasztet to już tradycja po rosole nikt tego mięsa by nie tknął. Bażantów mi szkoda, ładny ptaszek a i rzeźnik zbankrutował, u nas tylko polsko-tureckie, VAPE stores i zakłady bukmacherskie Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
|
|
|
KaskaM |
Post #5 Ocena: +1 2019-02-18 14:59:30 (5 lat temu) |
Posty: 1030
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Cytat:
2019-02-18 14:19:35, gosian napisał(a):
Z tymi grzybami to uważaj, bo jak dostaniesz £1000 kary to może się odechciec grzybobrania... Chyba że zbierasz je w swoim lesie.
Zbieram w lesie gdzie nie ma zakazu /mieszkam na dalekiej polnocy :D/konkurencji prawie zadnej...skrzynka maslakow,prawdziwkow i kozakow w pol godziny ostatniego lata.takie tam wiejskie klimaty na zadupiu
|
|
|
|
|
KaskaM |
Post #6 Ocena: +1 2019-02-18 15:05:52 (5 lat temu) |
Posty: 1030
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Cytat:
2019-02-18 14:22:47, ZlotaPerla1 napisał(a):
Aaaa pasztet to już tradycja po rosole nikt tego mięsa by nie tknął. Bażantów mi szkoda, ładny ptaszek a i rzeźnik zbankrutował, u nas tylko polsko-tureckie, VAPE stores i zakłady bukmacherskie
Mieso z rosolu??? przeciez to wymoczone i zero smaku...Ja mam caly sezon bazanty co roku zaraz po odstrzale Mam znajomych co poluja i mam znajomych cos dla lesnictwa odstrzeliwuja nadmiar ptactwa :D taki posh style .PS.Wkrotce maj....zakwitna mlecze... robie syropy z kwiatu mlecza a potem z kwiatu czarnego bzu dla mojej mlodej.Pije caly rok- odpornosc na przeziebienia mega.Ma 6 lat -nigdy nie choruje! 1x antybiotyk na ucho 4 lata temu :D smark i kaszel na chwile bo zaraz dostaje nalewke z jezowki i po 1 dniu po problemie :D
ps2.nalewke z jezowki tez sama robie.
|
|
|
|
stanislawski |
Post #7 Ocena: 0 2019-02-18 15:15:45 (5 lat temu) |
Posty: 7976
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2019-02-18 15:05:52, KaskaM napisał(a):
Cytat:
2019-02-18 14:22:47, ZlotaPerla1 napisał(a):
Aaaa pasztet to już tradycja po rosole nikt tego mięsa by nie tknął. Bażantów mi szkoda, ładny ptaszek a i rzeźnik zbankrutował, u nas tylko polsko-tureckie, VAPE stores i zakłady bukmacherskie
Mieso z rosolu??? przeciez to wymoczone i zero smaku...Ja mam caly sezon bazanty co roku zaraz po odstrzale Mam znajomych co poluja i mam znajomych cos dla lesnictwa odstrzeliwuja nadmiar ptactwa :D taki posh style .PS.Wkrotce maj....zakwitna mlecze... robie syropy z kwiatu mlecza a potem z kwiatu czarnego bzu dla mojej mlodej.Pije caly rok- odpornosc na przeziebienia mega.Ma 6 lat -nigdy nie choruje! 1x antybiotyk na ucho 4 lata temu :D smark i kaszel na chwile bo zaraz dostaje nalewke z jezowki i po 1 dniu po problemie :D
ps2.nalewke z jezowki tez sama robie.
Poproszę o przepisy na syropy.
---
A wędzarenkę to mam. Choć myślę i wymianie na taką z cegły, z paleniskiem z boku.
|
|
|
|
ZlotaPerla1 |
Post #8 Ocena: +1 2019-02-18 15:24:21 (5 lat temu) |
Posty: n/a
Konto usunięte |
Cytat:
2019-02-18 15:05:52, KaskaM napisał(a):
Cytat:
2019-02-18 14:22:47, ZlotaPerla1 napisał(a):
Aaaa pasztet to już tradycja po rosole nikt tego mięsa by nie tknął. Bażantów mi szkoda, ładny ptaszek a i rzeźnik zbankrutował, u nas tylko polsko-tureckie, VAPE stores i zakłady bukmacherskie
Mieso z rosolu??? przeciez to wymoczone i zero smaku...
Wolę przemielić na pasztet, niż wyrzucić - dodaję na świeżo ugotowane podgardle i odrobinę wątróbki wieprzowej, ubite jaja przyprawy i pasztet jest bardzo smaczny albo bez jaj robię z tego farsz na pierogi z mięsem. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
|
|
|
stanislawski |
Post #9 Ocena: 0 2019-02-18 16:24:39 (5 lat temu) |
Posty: 7976
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
A tymczasem upiekłem bułki.
Tzn. miały być kajzerki, a wyszły bułki po prostu. Te przecięcia na grzbiecie się zamknęły i smak jest inny. Też dobry, ale... inny.
Owszem, trzeba by mieć mąkę taką jak producent.
Jakieś wskazówki jaka mąka (z dostępnych w każdym sklepie) będzie najlepsza na ten gatunek pieczywa?
225C to dobra temperatura?
Ciasto z jajkiem - czy bez (czytałem i takie ia takie przepisy)?
|
|
|
|
andyopole |
Post #10 Ocena: +1 2019-02-18 18:44:13 (5 lat temu) |
Posty: 12756
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2019-02-18 16:24:39, stanislawski napisał(a):
A tymczasem upiekłem bułki.
Tzn. miały być kajzerki, a wyszły bułki po prostu. Te przecięcia na grzbiecie się zamknęły i smak jest inny. Też dobry, ale... inny.
Owszem, trzeba by mieć mąkę taką jak producent.
Jakieś wskazówki jaka mąka (z dostępnych w każdym sklepie) będzie najlepsza na ten gatunek pieczywa?
225C to dobra temperatura?
Ciasto z jajkiem - czy bez (czytałem i takie ia takie przepisy)?
Wg mnie na bulki temperatura za wysoka. Wystarczy 180C. Najwiecej zalezy od piekarnika bo kazdy ma swoje odchylki. Natomiast 225C to zdecydowanie za duzo.
Jesli chodzi o rodzaj maki. Mnie wychodzi z kazdej.
|
|
|
|