MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Własna produkcja żywności

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2019-02-17 20:41:53 (6 lat temu)

andyopole

Posty: 13626

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-02-17 20:24:31, stanislawski napisał(a):
Cytat:

2019-02-17 18:56:52, violettaphotography napisał(a):
Cytat:

2019-02-17 10:05:20, ZlotaPerla1 napisał(a):
Ja ci się stanislawski nie dziwię, ty się boisz, że to wszystko wróci po Brexicie? bardzo możliwe :-]


Nie mozliwe, to pewne.



No to będziemy mieli jak znalazł. ;-)


A "brytole" będą padać jak muchy. Z powodu zakłóceń w dostawach do junk foodow...*YAHOO*

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

KaskaM

Post #2 Ocena: 0

2019-02-18 14:11:47 (6 lat temu)

KaskaM

Posty: 1030

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: dziura zabita dechami

Swoje to swoje,wiesz co jesz i pijesz :). Ja w sezonie kupuje warzywa od dziadka z ogrodkow dzialkowych u mnie na wsi.Wszystko pakuje w sloiki.W sezonie grzybowym chodze na grzyby-susze i zaprawiam.Od jakiegos czasu choruje na wedzarenke dla wlasnych wyrobow.Poki co chleb i bulki pieke oraz pasztety.oczywiscie tylko dla wlasnej rodziny.Ostatni duuuzy wyrob-pasztety z bazantow.W planach swojskie winko i kielbaski :)Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

gosian

Post #3 Ocena: 0

2019-02-18 14:19:35 (6 lat temu)

gosian

Posty: 9928

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Z tymi grzybami to uważaj, bo jak dostaniesz £1000 kary to może się odechciec grzybobrania... Chyba że zbierasz je w swoim lesie.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2019-02-18 14:22:47 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Aaaa pasztet to już tradycja po rosole ;-) nikt tego mięsa by nie tknął. Bażantów mi szkoda, ładny ptaszek ;-) a i rzeźnik zbankrutował, u nas tylko polsko-tureckie, VAPE stores i zakłady bukmacherskie :-/
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KaskaM

Post #5 Ocena: +1

2019-02-18 14:59:30 (6 lat temu)

KaskaM

Posty: 1030

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: dziura zabita dechami

Cytat:

2019-02-18 14:19:35, gosian napisał(a):
Z tymi grzybami to uważaj, bo jak dostaniesz £1000 kary to może się odechciec grzybobrania... Chyba że zbierasz je w swoim lesie.
Zbieram w lesie gdzie nie ma zakazu /mieszkam na dalekiej polnocy :D/konkurencji prawie zadnej...skrzynka maslakow,prawdziwkow i kozakow w pol godziny ostatniego lata.takie tam wiejskie klimaty :)na zadupiu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

KaskaM

Post #6 Ocena: +1

2019-02-18 15:05:52 (6 lat temu)

KaskaM

Posty: 1030

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: dziura zabita dechami

Cytat:

2019-02-18 14:22:47, ZlotaPerla1 napisał(a):
Aaaa pasztet to już tradycja po rosole ;-) nikt tego mięsa by nie tknął. Bażantów mi szkoda, ładny ptaszek ;-) a i rzeźnik zbankrutował, u nas tylko polsko-tureckie, VAPE stores i zakłady bukmacherskie :-/
Mieso z rosolu??? przeciez to wymoczone i zero smaku...Ja mam caly sezon bazanty co roku zaraz po odstrzale :)Mam znajomych co poluja i mam znajomych cos dla lesnictwa odstrzeliwuja nadmiar ptactwa :D taki posh style :).PS.Wkrotce maj....zakwitna mlecze... robie syropy z kwiatu mlecza a potem z kwiatu czarnego bzu dla mojej mlodej.Pije caly rok- odpornosc na przeziebienia mega.Ma 6 lat -nigdy nie choruje! 1x antybiotyk na ucho 4 lata temu :D smark i kaszel na chwile bo zaraz dostaje nalewke z jezowki i po 1 dniu po problemie :D
ps2.nalewke z jezowki tez sama robie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2019-02-18 15:15:45 (6 lat temu)

stanislawski

Posty: 7978

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Cytat:

2019-02-18 15:05:52, KaskaM napisał(a):
Cytat:

2019-02-18 14:22:47, ZlotaPerla1 napisał(a):
Aaaa pasztet to już tradycja po rosole ;-) nikt tego mięsa by nie tknął. Bażantów mi szkoda, ładny ptaszek ;-) a i rzeźnik zbankrutował, u nas tylko polsko-tureckie, VAPE stores i zakłady bukmacherskie :-/
Mieso z rosolu??? przeciez to wymoczone i zero smaku...Ja mam caly sezon bazanty co roku zaraz po odstrzale :)Mam znajomych co poluja i mam znajomych cos dla lesnictwa odstrzeliwuja nadmiar ptactwa :D taki posh style :).PS.Wkrotce maj....zakwitna mlecze... robie syropy z kwiatu mlecza a potem z kwiatu czarnego bzu dla mojej mlodej.Pije caly rok- odpornosc na przeziebienia mega.Ma 6 lat -nigdy nie choruje! 1x antybiotyk na ucho 4 lata temu :D smark i kaszel na chwile bo zaraz dostaje nalewke z jezowki i po 1 dniu po problemie :D
ps2.nalewke z jezowki tez sama robie.


Poproszę o przepisy na syropy.

---

A wędzarenkę to mam. Choć myślę i wymianie na taką z cegły, z paleniskiem z boku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ZlotaPerla1

Post #8 Ocena: +1

2019-02-18 15:24:21 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2019-02-18 15:05:52, KaskaM napisał(a):
Cytat:

2019-02-18 14:22:47, ZlotaPerla1 napisał(a):
Aaaa pasztet to już tradycja po rosole ;-) nikt tego mięsa by nie tknął. Bażantów mi szkoda, ładny ptaszek ;-) a i rzeźnik zbankrutował, u nas tylko polsko-tureckie, VAPE stores i zakłady bukmacherskie :-/
Mieso z rosolu??? przeciez to wymoczone i zero smaku...


Wolę przemielić na pasztet, niż wyrzucić *DONT_KNOW* - dodaję na świeżo ugotowane podgardle i odrobinę wątróbki wieprzowej, ubite jaja przyprawy i pasztet jest bardzo smaczny :-) albo bez jaj robię z tego farsz na pierogi z mięsem.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2019-02-18 16:24:39 (6 lat temu)

stanislawski

Posty: 7978

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

A tymczasem upiekłem bułki.
Tzn. miały być kajzerki, a wyszły bułki po prostu. Te przecięcia na grzbiecie się zamknęły i smak jest inny. Też dobry, ale... inny.
Owszem, trzeba by mieć mąkę taką jak producent.
Jakieś wskazówki jaka mąka (z dostępnych w każdym sklepie) będzie najlepsza na ten gatunek pieczywa?
225C to dobra temperatura?
Ciasto z jajkiem - czy bez (czytałem i takie ia takie przepisy)?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

andyopole

Post #10 Ocena: +1

2019-02-18 18:44:13 (6 lat temu)

andyopole

Posty: 13626

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-02-18 16:24:39, stanislawski napisał(a):
A tymczasem upiekłem bułki.
Tzn. miały być kajzerki, a wyszły bułki po prostu. Te przecięcia na grzbiecie się zamknęły i smak jest inny. Też dobry, ale... inny.
Owszem, trzeba by mieć mąkę taką jak producent.
Jakieś wskazówki jaka mąka (z dostępnych w każdym sklepie) będzie najlepsza na ten gatunek pieczywa?
225C to dobra temperatura?
Ciasto z jajkiem - czy bez (czytałem i takie ia takie przepisy)?


Wg mnie na bulki temperatura za wysoka. Wystarczy 180C. Najwiecej zalezy od piekarnika bo kazdy ma swoje odchylki. Natomiast 225C to zdecydowanie za duzo.
Jesli chodzi o rodzaj maki. Mnie wychodzi z kazdej.*YAHOO*

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,