MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2017-03-10 14:29:34 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2017-03-10 14:56:30 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

tak czytam ten artykuł o Bonie.
Bona nie tyle sprowadziła do Polski, co pozwoliła by ją podwładni poznali i jedni. Co oznacza że po prostu pozwalała żeby podkradali z pola i sami zaczęli uprawiać.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2017-03-10 21:21:18 (8 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Ja do bigosu dodawalam powidla, dobre sliwkowe powidlo napewno nie zaszkodzi. Dopdawaj po trochu zeby nie przeslodzic.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #4 Ocena: 0

2017-03-11 22:10:34 (8 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Dzięki ale nie ryzykowalem i dodałem śliwki.
Naprawde smakuje dobrze ,jestem zadowolony z tego eksperymentu :-)
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2017-03-11 22:36:46 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2017-03-11 22:10:34, keramczak napisał(a):
Dzięki ale nie ryzykowalem i dodałem śliwki.
Naprawde smakuje dobrze ,jestem zadowolony z tego eksperymentu :-)

Jadlam w wersji z powidlami u Ady wlasnie i mnie kaurat odpowiada ten smak . Nadaje bigosowi glebi ;-)
Zaryzykuj nastepnym razem .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2017-03-12 00:30:17 (8 lat temu)

andyopole

Posty: 13612

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2017-03-10 14:19:04, keramczak napisał(a):
A Bona i kapusta kwaszona ciekawostka odnośnie kapusty :-)

Ciekawa jest też różnica pomiędzy kapusta kwaszoną i kiszoną ...


Właśnie zostałem zainspirowany. Na przyszły weekend kiszenie kapusty, póki jeszcze nie jest gorąco to się ładnie ukisi. Niedużo, mam 20 litrowa wiadro. Potem się zagotuje w słoiki i będzie na jakiś czas. Muszę tylko znaleźć proporcje soli, żeby nie przesadzić. *YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

GiantGoram

Post #7 Ocena: 0

2017-03-12 08:50:10 (8 lat temu)

GiantGoram

Posty: 291

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Skąd: Bristol

Kolejny temat przypominajacy mi dziecinstwo:-]
Majac 8-12 lat pomagalam dziadziusiowi I rodzicom kisic kapuste-mielismy drewniane beczki,duza szatkownice I na podworku szatkowalismy przywieziona z pola kapuste pomieszana z marchewka. Moje zadanie to bylo ubijanie nogami kapusty w beczce.potem przykrywali beczke kawalkami drewna I dziadzius kladl duzy kamien na wierzchu.ten okragly kamien jeszcze lezy przed domem u rodzicow. Trzymalismy te beczki w piwnicy,co jakis czas trzeba bylo zbierac szumowiny z wierzchu.
To szatkowanie kapusty na kiszenie zajmowalo prawie caly dzien,przychodzil brat dziadziusia,wszyscy pomagali,mielismy wspolny obiad-zawsze zupa ze swiezej kapusty,zawsze to byla sobota.
Dzieki za temat,przywolal mnostwo milych wspomnien,rzeczy o ktorych nie mysli sie na codzien. Wystarczy jedno zdanie w watku I cala masa wspomnien wraca...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #8 Ocena: 0

2017-03-12 11:45:25 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2017-03-11 22:36:46, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2017-03-11 22:10:34, keramczak napisał(a):
Dzięki ale nie ryzykowalem i dodałem śliwki.
Naprawde smakuje dobrze ,jestem zadowolony z tego eksperymentu :-)

Jadlam w wersji z powidlami u Ady wlasnie i mnie kaurat odpowiada ten smak . Nadaje bigosowi glebi ;-)
Zaryzykuj nastepnym razem .

Tylko powidła, a nie drzem.
Ja kiedyś dałem suszone figi.
A w niemczech wlewają wino. nawet podczas kiszenia, białe, przy gotowaniu czerwone, lub białe, zależy od tego jak ma to ostatecznie wyglądać. Tylko gdy daje się do gotowania to najpierw wino, trzeba poczekać aż odparuje i zacznie się robić gęste i wtedy leci kapucha do gara. Inny smak, ale też dobre
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

paposki19

Post #9 Ocena: 0

2017-03-14 20:39:11 (8 lat temu)

paposki19

Posty: 1014

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Skąd: SUFFOLK

Sie tak zapytam....a co z kminkiem?
Dodajecie???
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2017-03-14 21:23:52 (8 lat temu)

andyopole

Posty: 13612

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Osobiscie do bigosu nie dodaje ale w kuchniach tlustych jak niemiecka czy czeska dodaja kminku sporo do niemal wszystkich dan. Kminek jak wiadomo zapobiega wzdeciom poniewaz jest "wiatropedny"...*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,